פיזיולוגיה של הצמח
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
שלום,
בהמשך לשאלות על עבודת החקר, הוספנו עוד ניסוי שקשור לטיון. השקנו נבטים של מש במים, בתמצית מהולה של טיון ובתמצית מרוכזת של טיון. ציפינו לגידול עובשים על הנבטים שבמים. הנבטים היו בטמפ' של 27 מעלות צלזיוס באינקובטור בצלחות פטרי סגורות. להפתעתנו אורך הנבטים שבטיון היו ארוכים באופן משמעותי מהנבטים שבמים, למרות שלא חשבנו שתהיה השפעה על האורך.
נשמח לדעת מה ההסבר לתוצאות. אנחנו יודעות שטיון מעכב נביטה והתפתחות של מיקרואורגניזמים, לכן ציפינו רק לשינוי בגדילה בעובשים בצלחות השונות.
תודה רבה מראש,
תהלה לנגה ורותי עמנואל
שלום,
קשה לענות על שאלתכן היות והתופעה יכולה לנובע מגורמים שונים. אחת האפשרויות היא שתמצית הצמח מכילה חומרים מזינים שעודדו צימוח של הנבטים. ייתכן גם שהייתה השפעה על הרכב המיקרואורגניזמים שגדלו על פני השורשים ואלו יכולים להשפיע על הצימוח, למשל דרך הפרשה של חומרים מווסתי גידול.
כל טוב.
פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב
תלמידות שלי מכינות ביוחקר על השפעת ריכוז מלח על השחמת בננה. רצינו לדמות את התנאים בניסוי לריכוזי מלחים בפירות הדר שידועים כמונעי השחמה. מהם ריכוזים אלו?
תודה, חגית
אני וחברי לכיתה עושים ביוחקר ובודקים את השפעת הסיגריות על הצמחים. חיפשנו חומריים שיכולים להשפיע על הצמח אך לצערנו הרב נכשלנו. היינו שמחים אם תועילו לסייע לנו, אילו חומרים שבסיגריה יכולים להשפיע על הצמח.
תודה מראש , צוות ל''ס
שלום רב,
חיפוש באינטרנט העלה שלעשן סיגריות יש אפקט מגביל על גדילת צמחים ועל תהליך הנשימה:
Many plants suffer from a condition known as epinasty, which is when leaves turn down from contact with too much cigarette smoke. The ethylene in the smoke produces swelling within the plant and limits normal growth.
If a lot of this smoke dust builds up on the leaves, the stomata can get clogged and make the plant's respiration less effective. Another part of plant respiration is absorbing carbon dioxide and releasing oxygen. When the leaves and stem are covered in cigarette smoke dust, they cannot release oxygen properly, preventing them from absorbing new carbon dioxide.
מקורות:
http://www.gardenguides.com/132130-effect-cigarette-smoke-plants.html
http://www.gardenguides.com/75654-cigarette-smoke-affect-growth-plants.html
האתר שלנו מיועד ליצירת חיבור עם מומחים מהארץ בנושאים מדעיים – מדענים, טכנאים, חוקרים, בעלי מקצוע. אם ברצונכם לשאול שאלה שמופנית למומחה, אבקשך לנסח אותה בצורה כמה שיותר מדויקת. איזה מידע ספציפי אתה מחפש, שלא מצאת בחיפוש עצמי?
אם תצטרך הכוונה מקצועית לגבי שאלה ספציפית אנא פנה דרך האתר.
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום, אנחנו תלמידות כיתה י"א.
במסגרת עבודת הביו-חקר שלנו, אנו עוסקות בהשפעת עוצמת הרוח על קצב הדיות בעלי סלרי.
רצינו לדעת, מהי חשיבות הדיות בצמחים? האם מקובל כיום שהדיות היא תופעת לוואי או שיש לתהליך תפקיד משהו?
מדוע חשוב לחקור את תופעה זו?
תודה מראש.
שלום לכן,
מהלינק הבא ניתן להבין שהדעות חלוקות בדבר התפקיד של הדיות עבור הצמח - יש הטוענים שמדובר בתוצר לוואי כתוצאה מפתיחת הפיוניות ויש הסוברים שיש לו תפקיד בהולכת המים לחלקים השונים של הצמח.
עם זאת, נעביר את השאלה למומחה ואולי נקבל תשובה יותר עדכנית וממוקדת.
שימו לב שניתן לבצע חיפוש באתרנו לפי מילת חיפוש. מחיפוש "דיות" עלו כמה שאלות שנשאלו בעבר ויוכלו להיות עבורכן שימושיות:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3910
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8620
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7593
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב, במקורות מידע שונים יש התייחסות שונה לגבי נוכחות האברון בתאי צמחים.
האם יש ליזוזומים בתאי צמחים?
אשמח לתשובתכם רחל
שלום רב,
אנחנו עושות ביו חקר על השפעת ריכוזי אבקת כביסה שונים על תהליך הנשימה התאית באפונה.
גילינו שאבקת הכביסה מכילה מלחים ודטרגנט.
היינו מעוניינות לשאול כיצד דווקא חומרים אלו מזיקים לתהליך הנשימה התאית?
תודה רבה.
רננה שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "אבקת כביסה ונשימה תאית" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "מים אפורים והתפתחות הצמח" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
במסגרת הביוחקר אנו מעוניינים לבדוק את השפעת האקונומיקה על חיי המדף של הצמח. שאלתנו היא באיזה אופן עורכים בדיקה כדי לבדוק את חיי המדף של הצמח.
נשמח אם תענו לנו:) תודה רבה
שלום,
אנחנו כותבות ביוחקר על הקשר בין ריכוז לימון על קצב ההשחמה באבוקדו.
אנחנו בתחילת העבודה ואנחנו זקוקות לביבליוגרפיות.
נשמח אם תוכלו לכוון אותנו.
תודה מראש.
נוי אירופה שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "השחמה באבוקדו" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "מדדים להבשלת אבוקדו" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
כיצד ריכוזי מלח גבוהים משפיעים על אחוזי נביטת זרעי לוביה?
הרי אין עניין של אוסמוזה, שכן התמיסה המרוכזת יותר נמצאת בתוך הזרע?
ובנוסף, רצינו לשאול אילו תהליכים נפגעים?
תודה מראש.
ליאור שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "מלח ונביטה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "נביטת לוביה בריכוזי מלח שונים" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
במסגרת עבודת החקר שלנו אנחנו רוצות לבדוק האם יש הורמון מסוים אשר מעכב הבשלת פרי או ירק (קלמנטינה, עגבנייה, תפוז או תפוח וכו׳) ידוע לנו כי אתילן הוא חומר המזרז הבשלה ואנו רוצות לבדוק האם יש חומר או הורמון טבעי המבצע את הפעולה ההפוכה.
חשוב לנו מאוד שהחומר/ההורמון יהיה טבעי.
בתודה מראש.
יובל שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "עיכוב נביטה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "ABA בזרעי עגבנייה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "עיכוב נביטה ע"י מיץ" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "מלחים מעכבי נביטה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "עיכוב נביטה בעגבנייה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "מעכבי נביטה" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
קראנו שקרינת UV משפיעה על תהליך הפוטוסינתזה ואנחנו מעוניינות לבדוק את הנושא.
מהי עוצמת קרינת ה- UV שיהיה ניתן להשתמש בה שהיא בתחום ההשפעה על הפוטוסיתזה? והאם הקרינה עלולה לגרום לנו נזק במשך הניסוי?
תודה מראש.
שלום רב,
שאלת החקר שלנו היא: מה השפעת שמן אקליפוס על נביטת וגדילת זרעי עדשים.
חשבנו לבדוק גם את השפעת שמן אתרי אחר, כמו שמן רוזמרין על נביטת זרעי עדשים. אבל צריך שהמבנה של שמן האקליפטוס והמבנה של שמן רוזמרין יהיה דומה.
נשמח אם תוכלו לענות לנו האם המבנה שלהם דומה, ומה הוא המבנה.
תודה מראש.
שלום רב,
לפי הספרים, ככול שריכוז המומסים במי ההשקיה יהיה קטן יותר כך גדל שיעור נביטת זרע החיטה.
1. רצינו לדעת מהו הבסיס הביולוגי לכך?
2. האם נכון לרשום ריכוז מומסים, או ריכוז מלחים?
3. האם נכון לעבוד בניסוי עם מים מזוקקים ומי הים התיכון ולבדוק את ריכוז המומסים שלהם?
תודה מראש.
שלום רב,
האם האתילן שבתפוח משפיע על הפרחים? איך? ואיזה סוג תפוח זה?
תודה רבה.
מני שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "אתילן ונשירת עלים" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "אתילן ופרחים" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "הבשלה ע"י אתילן" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא אתילן ושלכת" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
בעבודת ביוחקר התלמידים ביצעו ריסוס בהורמון נינוס (מסוג קולטאר - שם מקצועי של החברה).
מהידוע לנו, העיכוב נובע מכך שהחומר המננס מעכב ביוסינטזה של הורמון הגיברלין, אך לא מצאנו בספרות את מנגנון הפעולה ברמה התאית? האם קיים עיכוב אינזימטי? או מנגנון אחר?
תודה מראש.
שלום רב,
אנחנו מודדים במעבדה את קצב הפוטוסינתזה על ידי נפח החצמן הנפלט בתהליך. האם ואיך ניתן למדוד את קצב ייצור הסוכר בתהליך הפוטוסינתזה באמצעים פשוטים יותר? ובשיטות אחרות?
תודה מראש.
שלום רב,
בעבודת הביוחקר במגמת ביולוגיה אני בודק השפעת עוצמות אור שונות על התפתחות נבטי שעועית, ואני צריך טווח של 5 עוצמות אור שונות. לא מצאתי באינטרנט מידע על עוצמת אור מינימלית שדרושה להתפתחות (כלומר עוצמה שמתחת לזה הנבטים לא ינבטו)
מקור האור בא ממנורה כלומר אני צריך נורה בוואט מסויים. אז השאלה היא מהו טווח עוצמות האור ( בוואטים ) שדרוש להתפתחות? אני צריך מינימלית ומקסימלית (מומלצת) כי אני עושה 5 עוצמות סה"כ.
תודה מראש
שלום,
הביוחקר שלנו הוא בנושא "כיצד משפיע משך זמן החשיפה לחמצן על רמת וויטמין c במיץ תפוזים?"
אנחנו צריכות ביסוס מדעי לשאלה ואנחנו לא מוצאות מאמרים.
האם אפשרי לשלוח לנו מאמרים בנושא לביסוס המדעי?
רעות שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "ויטמין C במיץ תפוזים" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "אינדיקטור לויטמין C" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
האם יש הבדל מהותי בין זרעי חיטה לזרעי אפונה או בין זרעי חיטה לבין זרעי חומוס? ואם כן, מהו הבסיס הביולוגי לכך?
תודה.
שלום,
רצינו לדעת איך האתילן משפיע על הנשימה התאית?
תודה.
אודיה שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "הבשלה ע"י אתילן" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "אתילן ושלכת" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
רציתי לשאול אם אתם יכולים לעזור לי בנושא השפעת קרינה של מיקרוגל על נביטה, אם יש מאמרים בנושא?
תודה מראש.
שלום רב,
מה ריכוז מליחות החול בים התיכון? והאם אפשר לקבל הסבר ביולוגי להשערה, שככל שריכוז המלחים במי ההשקיה יהיה קטן יותר כך גדל שיעור נביטת זרע החיטה.
תודה.
שלום רב,
השאלה שלך על מידת מליחות החול בים התיכון היא מאד כללית וללא מענה יחודי.
איו מושג כזה "חול הים התיכון". ישנה רצועת חול בסמוך למי הים והריכוז יהיה שונה בהתאם למרחק מהמים ובמידת ההרטבה של אותה רצועה במי ים.
לגבי בקשתך השניה הרי שככל שריכוז המלחים נמוך יותר, ובעיקר הכלוריד והנתרן שבמים, הרי שקליטתם על ידי הצמח קטנה יותר ובעקבות זאת מידת הרעילות לצמח. זה נכון לגבי נביטה או צימוח של כל גידול אחר ולא רק לגבי החיטה, אלא שטווח המליחות משתנה בהתאם לעמידות הצמח הספציפי למליחות.
מקוה שעניתי לשאלותיך בצורה משביעה רצון.
בהצלחה,
ברוריה
ד"ר ברוריה הויאר
המחלקה לקרקע, מים ומדעי הסביבה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני
שלום רב,
שאלת הביוחקר היא - מהי השפעת ריכוזי כלור שונים על אורך חיי המדף של הפרחים.
כאן נתקלנו בבעיה מבחינת מציאת ובחירת צמח המודל המתאים ביותר. האם אפשר לקבל המלצה ועזרה בבחירה צמח המודל האופטימאלי לניסוי זה.
תודה על העזרה והמשך יום טוב
שלום רב,
מדוע דווקא בעוצמות אור נמוכות האפונה גדלה הכי טוב? הרי בעוצמות אלו רמות הכלורופיל היו מאוד נמוכות והעלים היו כמעט לבנים? (את הזרעים הנבטנו על צמר גפן בצלחות)
ועוד שאלה - איך אפשר להתמודד עם סטיות תקן יחסית גבוהות?
תודה על העזרה
שלום
לגבי השאלה הראשונה לא ברור לי לגמרי מה הניסוי. אם יש חושך מוחלט או כמעט מוחלט זה לא שהם גדלים יותר טוב אלא הם אתיולנטים, כלומר מראים גדילה אפיינית לחושך שחלק ממנה הוא התארכות מואצת, שמאפשרת למצוא את האור (למשל אם הם באדמה כך הם יגיעו מחוץ לאדמה. ) כשנותנים אור הם מתחילים את הפוטומורפוגנזה שזו ההתפתחות באור, ואז ההתארכות אטית יותר.
לגבי השאלה השנייה, ניתן להתמודד עם סטיות תקן גבוהות על ידי העלאת מספר החזרות או על ידי העמדה מוקפדת של הניסוי כך שכל החזרות יטופלו הכי דומה שאפשר. במאמר מוסגר לפעמים סטיות תקן גבוהות גם הן יכולות להיות תוצאה, הן מצביעות על שונות בתכונה והיום התכונה של השונות היא אחת התכונות המעניינות שנחקרות.
נעמי
ד"ר נעמי אורי
מדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית
שלום רב,
במסגרת הביוחקר אני בודק את השפעת המליחות על נביטת פקעות תפוח אדמה על ידי בדיקת משקל הניצנים וזמן ההנצה. מהו הבסיס הביולוגי המדויק בשאלת חקר זו?
תודה מראש.
שלום רב,
עיכוב הנביטה והצמיחה בתנאי מליחות מוסבר במידה רבה כתוצאה של פוטנציאל אוסמוטי מוגבר (יותר שלילי) של תמיסת המלח מה שמאלץ את הצמח להשקיע משאבים בקליטת המים. בנוסף, צבירת יוני כלור ונתרן בצמח גם היא יכולה להשפיע לרעה.
מצורף מאמר ובו הסבר של השפעת המלח על גדילה (וניתן לראות אותו כאן) וכן שלשה מאמרים על השפעת המלח על נביטה וגדילה בתפוחי אדמה.
למאמר מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.
למאמר מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.
למאמר מספר 3 ניתן ללחוץ כאן.
פרופ' דוד לוי
המכון למדעי הצמח, וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית
בס"ד
ידוע שאתילן משפיע על נשירת עלים בענפי זית.
האם יש אפשרות להסביר מה בדיוק הפעולה שעושה האתילן בצמח שגורם לעלים לנשור?
תודה רבה
יעל שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "אתילן ונשירת עלים" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "אתילן ופרחים" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
אשמח לקבל מידע לגבי השפעת האתילן על קצב נשירת עלי זית.
תודה רבה
חן שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער" וניתן לצפות בה כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
הנבטנו זרעי מש בריכוזי קפה שונים וככל שריכוז הקפה קטן הנביטה גדולה יותר.
מה בקפאין גורם לכך?
אינני מוצאת שום מאמר מדעי שמסביר את התופעה.
תודה מראש.
עדי שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער" וניתן לצפות בה כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
נושא העבודה שלנו הוא עיכוב נביטת זרעי העגבנייה בתוך העגבנייה. חיפשנו המון אחר מאמר (עברית/אנגלית) העוסק בנושא זה ספציפית, ולא מצאנו כלום.
נשמח מאוד לעזרה, תודה.
בר שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "מעכב נביטה בעגבניה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "ABA כמעכב נביטה" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא " עיכוב נביטה" ניתן ללחוץ כאן.
בהצלחה בהמשך,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
השאלה שלי היא מהי השפעת נוכחות הבננה על ויטמין c במיץ תפוזים.
האם אתם יכולים לתת לנו חומר בנושא זה?
תודה על העזרה.
רועה שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת
באתר "בשער":
לתשובה בנושא "השפעת בננה על ויטמין C במיץ תפוזים" ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא "ויטמין C" ניתן ללחוץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
מה הקשר בין חלקי הצמח השונים (עלים, שורשים) לקצב הפוטוסינתזה של הצמח?
האם עליי להתייחס למספר הפיונית כגורם משמעותי?
מדוע חשוב לשמור על רמת עוצמת אור וטמפרטורה קבועות?
ובנוסף, מדוע נתבקשתי להשתמש במים מועשרים ב- CO2 ולא במים "רגילים"?
תודה מראש על העזרה
מסטי שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה שאלה דומה כפי שהיא מוצגת באתר "בשער":
לתשובה מספר 1 ניתן לצפות כאן.
לתשובה מספר 2 ניתן לצפות כאן.
בנוסף, אני מצרף עבודה בנושא פוטוסינתזה שניתן לצפות בה כאן.
ועבודה בנושא שיפור שיטות מחקר שניתן לצפות בה כאן.
בהצלחה במחקר והמשך יום טוב,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
בנושא השפעת מים אפורים על נענע, הייתי שמחה מאוד לקבל הסבר על הרכב המים האפורים וכיצד הרכבם משפיע על התפתחות ומבנה הנענע. אורכו של הצמח, מס' עלים וכו.
בתודה ליטל.
ליטל שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה שאלה דומה כפי שהיא מוצגת באתר "בשער" וניתן לצפות בה כאן.
בנוסף, אני מצרף מאמר בנושא להרחבת הידע וניתן לצפות בו כאן.
בהצלחה במחקר והמשך יום טוב
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום!
הביוחקר שלי עוסק בהשפעת מלח חנקת אשלגן על נביטת זרעים שונים. האם יש העדפה לזרעים קטנים כגון עגבניה וחסה, והאם אוכל לקבל מידע על מלח חנקת אשלגן ועל סוג הזרעים המומלץ לניסוי זה(לפי תוצאות הניסוי המקדים נראה כי נשתמש בזרעי חסה,אשמח לקבל מידע גם על זרעי חסה.).
תודה רבה!!!
נ.ב
האתר שלכם ממש מעניין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הדס שלום,
שאלה דומה לשאלתך נענתה בעבר באתר. מצ"ב קישור לתשובת המומחה:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5750
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום.
אני עושה עבודת ביוחקר ששאלת הנושא היא: השפעת מי שטיפת מדיח כלים(מים אפורים) על אחוז ואורך נביטת זרעי החומוס. ואני צריכה מאמרים בנושא - מקור מהיימן....
אשמח אם אקבל תשובה בהקדם.
תודה.
איילת השחר
שלום,
מצ"ב קישור לתשובה בנושא:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4758
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
רציתי לדעת מהם הבטים הפיזיקאלים המתרחשים בנביטת זרעי חיטה בריכוזים שונים של מליחות.
תודה רבה,
אסתר
שלום,
אני מניחה שההנבטה נעשית על ניירות נייר סופג אליהן הוספו ריכוזי מלח שונים.
הרטיבות גורמת להתפחת הזרעים שמובילה להנבטה.
נוכחות יוני מלח במי ההנבטה גורמת לשינויים בפוטנציאל האוסמוטי בזרעים.
יוני כלור ונתרן עוברים דרך הממברנה פנימה לתוך התא ועקב כך,מעלים את הפוטנציאל האוסמוטי שלו על חשבון פוטנציאל המים.
ככל שריכוז המליחים גבוה יותר גם הריכוז בפנים עולה וגורם נזק, עד עיכוב טוטלי של הנביטה.
בברכה,
ד"ר ברוריה הויאר
המחלקה לקרקע, מים ומדעי הסביבה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני
שלום
הבחנתי בתופעה מענינת ואני מחפשת לה הסבר מדויק.
בצל ירוק, שנקנה בחנות וחלקו העליון הירוק נחתך ונשאר האיזור הלבן, הוכנס לכוס מים וממש תוך כמה שעות מתחיל צימוח מחדש של עלה ירוק, הממשיך לצמוח וליצר בצל ירוק חדש.
-האם התאים באיזור הלבן עדיין חיים ופעילים לאחר הקטיף ?
- מדוע ההכנסה למים מפעילה את התהליך? וכיצד ?
תודה
מירב
שלום מירב,
החלק הלבן של הבצל ולא משנה אם בצל ירוק או בצל יבש נקרא גלדים, איבר זה הינו איבר הגירה של חומרי תשמורת לעונה הבאה הרי הבצל הינו דו שנתי בשנה הראשונה מייצר עלים אוגר חומרי תשמורת ובשנה השניה ישלוף עמוד תפרחת וייצר זרעים.
לשאלתך, החלק הלבן הגלדים הינם רקמה חייה ולכן גם בבצל יבש שנקנה בחנות במידה ויש תנאי לחות או לאחר איחסון ממושך ישנו ליבלוב הגלד שהינו עלה מוריק זאת אומרת מתחיל לייצר כלורופיל וכך מתחיל לייצר לעצמו מזון ואינו צריך להסתמך על חומרי התשמורת שנצברו בגלדים.
חיתוך העלים גרם בעצם להפרעה פיסזיולוגית ואולי הורמונלית שגרמה בצורה טבעית לאינדוקציה ליצירת עלה חדש, חשוב לזכור שעלים אלו קיימים בצורת הגלדים ורק צריכים להוריק ולהתארך. לגבי ההכנה למים גם פעולה זו כמו תנאי לחות גבוהה עשויים לתרום לתחילת ליבלוב. חשוב לציין, שבחלקו התחתון של הבצל ישנה מערכת השורשים והכנסתם למים מאפשרת קליטתם והמשך צימוח, דבר זה דומה להכנת בצלי צבעונים וצמחים אחרים וקבלת עלים ועמודי תפרחת המשמשים לנוי.
בברכה,
ד"ר חגי סעור
מעבדה לפיסיולוגיה של צמחים בתנאי עקה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני
אני עושה ביוחקר ושאלת המחקר שלי "כיצד קיטום הפרחים משפיע על הגידול הוגטטבי של לוע הארי"?
אשמח אם תענו על מספר שאלות בנושא:
1. כיצד קיטום פרחים משפיע על הגידול הוגטטיבי
2. האם בכל המקרים הקיטום מעודד צמיחה
שלום,
להלן תשובותי:
1. התשובה היא שישנה השפעה על הגידול הוגטטיבי, כי בזמן הפריחה הפרחים משחררים הורמונים הגורמים למוטמעים לעלות לפרח ולא לצמיחה וגטטיבית ולכן קיטום הפרח יכול להביא לעליה בעלווה.
2. קיטום יעודד צמיחה רק אם הצמח הוא צמח מסיים או לא. בצמח מסיים הקיטום יכול להביא לפריצה של ענפי פריחה מהצדדים ואילו בצמח בלתי מסיים הקיטום גורם להמשך צמיחה וגטטיבית.
בברכה,
ד"ר משה ראובני
המחלקה לפרחים וצמחי נוי, מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני
שלום רב,
רציתי לבקש מאמרים בנושא השפעת ריכוז הגלוקוז על חיי המדף של פרחי קטיף. כמו כן, אני מעונין לבדוק האם יש השפעה שלילית, מעבר להשפעות החיוביות, של הגלוקוז על פרחי הקטיף. מה עשוי להתרחש בריכוז גדול מידי של גלוקוז במי פרח הקטיף?
תודה על העזרה והמשך יום טוב
מור שלום רב,
אני מצרף קישור לתשובת מומחה כפי שהופיעה באתר בנושא סוכרים והשפעתם על חיי מדף של פרחים. ניתן לצפות בתשובה בלחיצה כאן.
מקווה שהתשובה עזרה ובהצלחה במחקר.
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
רציתי לדעת מהו הריכוז האוסמוטי בזרעים בכלל ובאפונה בפרט.
תודה רבה.
שלום,
להלן קישור לתשובת מומחה שפורסמה באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4807
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל