מוט"ב
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים וסביבה
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה ובריאות
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
ביום שישי 29.2 באחד מעיתוני סוף השבוע, במדור הצרכנות, היתה השוואה של סוגי לחם שונים מבחינת ערכם התנזונתי. אחד הקריטריונים לערך תזונתי נמוך היה - שיעור (גבוה) של הקמח הלבן בלחם .
שאלתי - מה רע בקמח לבן, ומדוע הוא מוריד את ערכו התזונתי?
ובנוסף, שיעור הסיבים התזונתיים הטבעיים (של החיטה) לעומת הסיבים התזונתיים המוספים באופן מלאכותי . ככל שמוסיפים סיבים ממקור אחר, זה מוריד את ערכו של הלחם
סיבים הם סיבים, ומה זה משנה מה מקורם?
תודה!
שלום רב לשואלת
,קמח לבן נספג במערכת העיכול במהירות, וכתוצאה מכך רמת הסוכר בדם עולה גם היא במהירות, בדומה להשפעה של סוכר לבן. תופעה זו איננה רצויה לחולי סוכרת, לשומרים על משקל, לחולי לב ועוד. כמו כן, ניקוי הקמח מהקליפות מוריד את ערכו התזונתי בכך שמוריד את תכולתם של ויטמינים, מינראלים ופיטוכימיקליים החשובים לבריאות
.בהקשר לסיבים, אין הבדל מהותי בין הסיבים ה"טבעיים" של החיטה ובין הסיבים המוספים, לפעמים אפילו הסיבים המוספים יותר מועילים.
בכבוד רב
,אולגה רז
מנהלת היחידת לתזונה ודיאטה
בית החולים איכילוב
איזו קרינה היא המסוכנת ביותר? אני טענתי שאלפא מכיוון שהיא חודרת בשאיפה, חלקיקיה גדולים וכושר היינון שלה רב. במדריך למורה הטענה הייתה שגאמא המסוכנת ביותר בגלל כושר החדירות הרב שלה, אולם כושר היינון שלה קטן... אז מיהי הקרינה ה"מסוכנת" ביותר? האם ניתן לומר שמידת הסכנה תלויה בנסיבות?.
תודה,
אורלי
הנדסה ביורפואית
אוניברסיטת בן גוריון
אחד החומרים היעילים בנקוי הוא "ספוג הפלא".זהו ספוג לבן, ניתן לחיתוך בקלות רבה, חסר ריח. בהוראות רשום להרטיב אותו ולשפשף את הלכלוך. ספוג זה מנקה מצוין, בעיקר לכלוך שומני. על תוית המוצר לא רשום ממה מיוצר. האם ניתן לדעת ממה עשוי, וכיצד מנקה? היתכן שמים ינקו בקלות רבה לכלוך שומני? אני שואלת זאת גם כמורה המנסה להסביר את התהליך, וגם כצרכן המנסה לפצח את החידה, כדי להיות בטוח שאין בספוג חומרים לא ידידותיים למשתמש
תודה
בתיה
שלום בתיה,
ממידע שנמסר לנו ע"י חברת סנו-סושי, החברה המייצרת את "ספוג הפלא", הספוג אינו מכיל כל חומר כימי.
עיקרון הניקוי הוא פיזיקלי: עקב מבנהו הצפוף, השפשוף עם שטח הפנים יוצר מצב של שחיקה אשר מנקה את המשטח הרצוי ביעילות.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
"בשער- קהילה אקדמית למען החברה בישראל"
מדוע כאשר מדליקים שני ראשי גפרור הם מתחברים? האם קורה פה תהליך התכה? אני מבקש אם תוכלי להתייחס להבט הכימי
תודה משה
שלום משה,
מצ"ב קובץ עם תשובתה של ד"ר רון בלונדר, מהמחלקה להוראת מדעים
מכון ויצמן למדע .
בברכה,
"בשער ברשת"
שלום מאיה,
מצ"ב קובץ עם תשובתו המפורטת של פרופ' דורון אורבך,ראש המחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן.
בברכה,
"בשער ברשת".