ביולוגיה

אאאא
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
26179
01/12/2022
ביוחקר על התרבות שמרי אפייה
שאלה מספר 26179 - ביוחקר על התרבות שמרי אפייה
תחומי דעת:ביולוגיה
אשמח להצעות לשיטות כמותיות ונוחות לעבודה בבי"ס תיכון לבדיקת קצב התרבות שימרי אפייה בהשפעת ריכוזי אתנול (או אלכוהול אחר,איזה?)שונים. שאלת החקר היא: השפעת אלכוהול על קצב התרבות שמרי אפייה תודה רבה, ורד כ.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022


שלום רב,

מצ"ב קישור לתשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר.

http://old.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847

 

בהצלחה

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

26187
01/12/2022
צפיפות זרעים בנביטה
שאלה מספר 26187 - צפיפות זרעים בנביטה
תחומי דעת:ביולוגיה
אני תלמידת כיתה יב ערכתי ניסוי ביוחקר בו בדקתי כיצד צפיפות זרעים בכלי ההנבטה משפיעה על טיב נביטתם. (פרטים על הניסוי, צלחות בקוטר 16 ס"מ מרופדות ב4 שכבות נייר סופג, בכל אחת הנחנו כמות שונה של זרעים (10,20,30,40,50,90 ) ובכל יום השקנו כל כלי ב40 מ"ל מים). בתום הניסוי, התקבל בצלחות בצפיפות הגבוהה ביותר, גם אחוז הזרעים שנבטו הגבוה ביותר - קשר ישיר. התוצאות אליהן הגעתי הביאו אותי למסקנה שככל שצפיפותם גבוהה יותר (ברמות שבדקתי) קצב נביטתם מהיר יותר והנביטה איכותית יותר. חיפשתי בסיס ביולוגי לתוצאות ולא מצאתי הסבר. שיערתי שאולי מדובר בתקשורת בין הזרעים באיזשהו אופן. כיצד צפיפות הזרעים, בתנאים מספיקים גרמה לכך שהנביטה איכותית וזריזה יותר?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
26151
01/12/2022
גדילה והתפתחות
שאלה מספר 26151 - גדילה והתפתחות
תחומי דעת:ביולוגיה
חיפשתי באינטרנט הגדרה מפורטת ממקורות מהימנים לגדילה והתפתחות, ולא הצחלתי למצוא. השאלה שלי היא מה ההגדרה המפורטת והמדויקת (במתומצת) של הנושא גדילה והתפתחות?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום גל,
אנחנו ממליצים לעיין בפרק מתוך אינציקלופדיית "אביב" המקוונת שעוסק בהגדרת גדילה והתפתחות:
 
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

 

26157
01/12/2022
"נאמנות" של דבורים
שאלה מספר 26157 - "נאמנות" של דבורים
תחומי דעת:ביולוגיה
בטקסט שקראתי צויין כי : הדבורה "נאמנה" בכל תקופה רק למין אחד ממיני הצמחים הפורחים באותה תקופה, והיא עוברת מפרח אחר מאותו מין. מה היתרון שיש לדבורה בנאמנות זו? לצמח לעומת זאת יש חשיבות רבה לנאמנות זאת בכדי לצלוח את התרבותו עם גרגרי אבקה המגיעים מאותו המין. תודה רבה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

 
הטקסט צודק. רמת הנאמנות משתנה בין מיני דבורים, כאשר בדבורת הדבש רמת הנאמנות גבוהה מאד. דבורה עשויה להחליף מדי זמן מה (שעות, ימים) את הפרחים בהם היא מבקרת, אבל נוטה לבקר באותו מין פרח לפחות במשך אותו מעוף, ואף בין מספר מעופים ברצף. כבר בשנת 350 לפני הספירה כתב על כך אריסטו, בספר היסטוריה אנימליום. כמובן שלצמח זה יתרון חשוב, כדי שהצלקת של פרח אחד תקבל אבקת פרחים של פרח אחר מאותו המין. אבל כמובן שהיתרון לצמח לא מעניין את הדבורה. יש מספר השערות מדוע הנאמנות יעילה עבור הדבורה. שתי השערות קלאסיות הן 1) של צ׳רלס דרוווין, ו-2) של לוק טינברגן (אחיו הצעיר של האתולוג הידוע, ניקו טינברגן, זוכה פרס נובל). ההשערה של דרווין קשורה ליכולת למידה. דרווין כבר הבין שגם חרקים לומדים, ושלוקח זמן ללמוד לנצל פרח בצורה אופטימלית (לדעת לאסוף את הצוף ו/או אבקת הפרחים במשך זמן קצר ככל הניתן). כאשר לומדים לעשות דבר אחד בצורה יעילה ומתמחים בו, זה מאד מפריע כאשר מתחילים לעשות גם דברים אחרים. כלומר, אם דבורה מתחילה לאסוף צוף או אבקה מפרחים שונים, וכל אחד דורש טיפול קצת אחר, היא תהיה לא יעילה. כאשר היא מתמחה בפרח ממין אחד היא נהיית מומחית בו והעבודה שלה יותר יעילה.
ההשערה של טינברגן קשורה ליכולת למצוא את הפרח. כאשר דבורה נעולה על חיפוש פרח ממין מסויים (צבע, גודל, ריח מסויימים) היא תצליח להבחין בפרחים אלו במהרה בין כל מיני מסיחים. אם היא תבקר במספר פרחים שונים, לא תהיה לה את ״תמונת החיפוש״ ״search image״ המתאימה, ותהיה פחות יעילה במציאת הפרחים המתגמלים ביותר. זה כמו עובד בפס ייצור של ברגים, למשל, האחראי על בקרת איכות. לעובד יש בראש תמונה של בורג עקום, וכך הוא מוצא כאלה במהירות בין המוני ברגים. אבל אם הוא היה צריך לחפש גם ברגים עקומים, וגם מסמרים קצרים מדי ועוד כל מיני חלקים אחרים פגומים היה לוקח לו הרבה יותר זמן למצוא את כל סוגי החלקים הפגומים השונים.
 
מקווה שההסברים ברורים,
 
בברכה,

 

פרופ' שרון שפיר
מרכז לחקר הדבורים ע''ש ב. טריואקס המחלקה לאנטומולוגיה הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה
האוניברסיטה העברית

26160
01/12/2022
כיצד משפיע קפאין על שמרים
שאלה מספר 26160 - כיצד משפיע קפאין על שמרים
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום רב , אשמח לדעת כיצד משפיע הקפאין על שמרים . קראתי כמה מאמרים שאומרים שהקפאין מחקה את תחושת השובע אצל השמר ולכן הוא אינו צורך גלוקוז ולא מבצע נשימה תאית (אני לא בטוח כמה זה מדויק) , אבל אשמח לקבל תשובה כיצד הקפאין משפיע על השמרים ואיך . תודה רבה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022


שלום רב,

ניתן לערוך חיפוש באתרינו לשאלה זו שנשאלה פעמים רבות.
מצ"ב קישור לאחת השאלות שנשאלו בעבר

 

http://old.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=10051

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

26138
01/12/2022
ספטל סקרב (עבודת חקר)
שאלה מספר 26138 - ספטל סקרב (עבודת חקר)
היי, כחלק מלימודי הביולוגיה (5 יחידות) נדרשנו לעשות עבודת חקר. בעבודת החקר בחרנו לחקור את השפעת הספטל סקרב (הסבון בו משתמשים בבתי החולים) על חיידקי E.coli. במהלך כתיבת העבודה נתקלנו בקושי בהבנת דרך הפעולה של הספטל סקרב- איך הוא משפיע על חיידקים. לא מצאנו מידע זה בשום מקום באינטרנט. ולכן אנו פונות אליכם מכיוון שאולי אדם בתחום הביולגיה או הכימייה יוכל להסביר לנו כיצד פועל הספטל סקרב ועל החומרים שלו. תודה מראש.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום לינעם,
תוכלי לעיין בתשובתו של פרופ' אורי גופנא בקישור הבא: http://old.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=9426
 
בברכה,
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
26021
01/12/2022
שאלת ביוחקר
שאלה מספר 26021 - שאלת ביוחקר
מה השפעת ריכוז משקה xL על קצב התרבות החיידקים והאם זה משפיע בכלל ?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום שיראל,

שאלת שאלה מעניינת, אך אני לא יודעת אם מישהו בדק את זה. אפשר לבדוק זאת בקלות באמצעות ניסוי!

בברכה,

 

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב
26011
01/12/2022
השפעת האנזים על כמות המיץ המופק
שאלה מספר 26011 - השפעת האנזים על כמות המיץ המופק
מה הריכוז של אנזים המתאים לבדיקת השפעתו על כמות המיץ המופק ?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום ספא,
עבור הריכוזים המומלצים של האנזים פקטינאז והשפעתו על המיץ המופק, ניתן למצוא הנחיות מומלצות באתר משרד החינוך כפי שהן נמצאות במצגת הבאה: 
http://cms.education.gov.il/NR/rdonlyres/997F15AD-5C25-44A0-99F6-64CECB7EECB1/151939/resource.ppt
בשקופיות 9 ו-10 כתובים הריכוזים המומלצים, וכן ניסויים נוספים שאפשר ללמד במסגרת פעילות זו.
בהצלחה!
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
26018
01/12/2022
מאמרים לגבי נשימת שמרים ושמרים.
שאלה מספר 26018 - מאמרים לגבי נשימת שמרים ושמרים.
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום, אני עושה ביוחקר על קצב תפיחת בצק בסוגים שונים של קמחים, ורציתי לדעת איך מתבצעת נשימת שמרים, ואיך מתבצע תהליך פירוק הסוכר. אשמח להרחבה בנוגע לשמרים והתנהלותם. תודה מראש!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
שלום נעה,
תוכלי למצוא הפניות למאמרים וכן תשובות לשאלות ששאלת בקישורים המופיעים בתשובה הבאה:
בהצלחה בעבודה!
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25973
01/12/2022
מיקרואורגניזמים
שאלה מספר 25973 - מיקרואורגניזמים
השאלה היא לגבי מיקרואורגניזמים שלא ניתן לראות בעין. האם ניתן למחוץ חיידק, האם כאשר אני מוחאת כפיים אני מוחצת חיידקים והורגת אותם?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום גילה,
 
במחיאת כפיים אי אפשר למחוץ חיידק שגודלו כמיקרון  והרווח בין הידיים גדול מידי וגם דופן התא מגנה עליו. אבל אפשר למחוץ חיידקים בעזרת מכשיר מיוחד: French  press
או בעזרת אנזימים שמפרקים את דופן התא - למשל ליזוזים, שנמצא גם בדמעות.

 

 

פרופ' יצחק הדר
הפקולטה לחקלאות, מיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

 

25976
01/12/2022
השפעת טבק על הכלפורלי בעגבניות שרי
שאלה מספר 25976 - השפעת טבק על הכלפורלי בעגבניות שרי
אני תלמיד כיתה יב , במסגרת שיעורי ביולוגיה אנחנו כותבים ביוחקר. נושא החקר שלנו הוא השפעת ריכוז ניקוטין במי ההשקיה על ריכוז הכלורופיל בצמח. גילנו שניקוטין (המצוי בטבק המשמש ) משמש כחומר הדברה מפני מזיקים. ריכוז גבוה ניקוטין בעלים של צמחים מעניק לצמח הגנה טובה , ללא צורך בריסוס, והשאלה שלנו היא כיצד ההגנה זו משפיע על קצב הפוטוסיטזה בצמח?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום יותם,

התשובה הקצרה היא שאין קשר ביוכימי ישיר בין ניקוטין לבין פוטוסינטזה.

אבל כל השפעה כללית על בריאות הצמח תשפיע בעקיפין גם על הפוטוסינטזה.

 

בברכה,

 

ד"ר ניר קרן
מדעי הצמח והסביבה
האוניברסיטה העברית
25982
01/12/2022
הנדסה גנטית בתרביות צמחים ע``י נגיף
שאלה מספר 25982 - הנדסה גנטית בתרביות צמחים ע``י נגיף
למדנו שכיום לא משתמשים בנגיפים כשיש צורך להכניס מקטע DNA לתוך תא צמח, וזאת היות שהפעולה לא יעילה. והשאלה שלי היא מדוע? אם משתמשים בנגיף בשלב ההתחלתי, כשיש רק רקמה קטנה של צמח, ומדביקים את כל התאים ברקמה זו בנגיף,ולאחר מכן נגיד נהפוך אותה לתרבות קלוס, בתרבית הזו כל התאים יהיו לאחר שינויו של הנגיף, מפני שבתאים ההתחלתיים(הרקמה הראשונית) הנגיף הודבק והחדיר את הDNA שלו לתאים, ולכן גם בתאי הבת השינוי יתקיים. מה לי
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
25956
01/12/2022
איך מודדים בשלות של קומפוסט?
שאלה מספר 25956 - איך מודדים בשלות של קומפוסט?
הייתי רוצה לדעת איזה מדדים פיזיקלים, כימיים, ביולוגיים ניתן למדוד בעזרתם בשלות של קומפוסט לאחר תקופות זמן מסויימות ובנוסף לדעת מה רמת איכותו בעקבות מדידת מדדים אלו?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
שלום ליאור,

מדד פיזיקאלי: מעקב רציף אחרי טמפרטורת הקומפוסט במרכז הערימה. הוא אמור להגיע לטמפרטורת הסביבה. בדרך כלל יום-יומיים לאחר הפיכת הקומפוסט המתבצעת לעיתים תדירות חלה עליה בטמפרטורה. כאשר הטמפ. לא עולה יותר והיא מתחת ל 40 מ"צ הדבר מעיד על בשלות.

מדדים כימיים: יש לבדוק את ריכוזי האמון והחנקה במיצוי מימי של הקומפוסט. בקומפוסט בשל הסתיים תהליכי הניטריפיקציה ורמת החנקה גבוהה בהרבה (לפחות פי 4) מרמת האמון.

מדד ביולוגי: יש לבדוק את צריכת החמצן של הקומפוסט בתנאי אינקובציה קבועים. עם תהליך ההבשלה צריכת החמצן יורדת מאד.   

בברכה,

 

ד"ר מיכאל רביב
המחלקה לגינון סביבתי, מרכז המחקר נוה יער
מכון וולקני
25960
01/12/2022
עזרה בביוחקר - חומרים פסיכואקטיביים
שאלה מספר 25960 - עזרה בביוחקר - חומרים פסיכואקטיביים
במסגרת הביוחקר בחרנו לבדוק את ההשפעה של ריטלין (_חומר מעורר) ועוד איזשהו חומר מדכא על תולעי משי. עם איזה חומרים פסיכואקטיביים מדכאים ניתן לעבוד במסגרת הביוחקר על תולעי משי? והאם הן מייצרות דופמין(ריטלין משפיע על הפרשת הדופמין בבני אדם)?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
25961
01/12/2022
השרייה וזריעה
שאלה מספר 25961 - השרייה וזריעה
שלום, אשמח אם תוכלו להגיד לי מה משך הזמן להשריית שעועית לבנה, ואיך משפיעה טמפרטורת המים על הזריעה, תודה רבה!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
25967
01/12/2022
עזרה בביוחקר- יוד לוגול
שאלה מספר 25967 - עזרה בביוחקר- יוד לוגול
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום אנו תלמידי כיתה יב', אנחנו עושים עבודת ביוחקר ולמעשה נתקלנו בכמה שאלות שלא מצאנו להן תשובות באינטרנט ולכן החלטנו לפנות לאתר זה. נשמח אם תענו לנו בהקדם. הייתי רוצה לדעת מה גורם היוד/לוגול לחיידק הבצילוס או כל חיידק אחר ואיך בעצם נוצרת פעולת העיכוב הזו ואיך היא משפעיה על החיידקים מה המנגנון פעולה של החיידק ומה נוסחת היוד/לוגול מה נוסחת העיכוב של החיידקים. תודה מראש3>
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
שלום רב,
תוכלו למצוא מידע בנושא בתשובות לשאלות הבאות:

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25930
01/12/2022
שאלה
שאלה מספר 25930 - שאלה
שלום רב, אדם כחוש הוא אדם רזה. האם רזה הוא אדם שאין לו שומן בכלל או שיש לו מעט שומן? האם ייתכן שלאדם לא יהיה שומן כלל? האם בהקשר לחלב - חלב כחוש - מדובר בחלב ללא שומן בכלל או חלב שנושא בחובו רק מעט שומן? הרבה תודה, רום
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רום,

 

לכל אדם יש שומן. אנשים רזים יהיו בעלי אחוז שומן נמוך.

קיימים נתונים לגבי מהו אחוז השומן הרצוי אצל גברים, נשים, ילדים וכו' בהתאם לפרמטרים נוספים כמו גיל, ספורטאים ועוד.

בחלק ממוצרי החלב, בשלבי הייצור הראשונים,  מפרידים את השומן מהחלב, כך שמקבלים חלב כחוש או רזה, ושמנת. חלב כחוש משמעו חלב עם כמות שומן קטנה מאוד, בסביבות 0.1% שומן.

 

 

ד"ר קובי מאירי
טכנולוג מחקר ופיתוח
תנובה

 

25940
01/12/2022
ביוחקר- ניסוי שמן הרוזמרין על פטריית עובש לא עבד
שאלה מספר 25940 - ביוחקר- ניסוי שמן הרוזמרין על פטריית עובש לא עבד
היי שמי רותם עשינו את עבודת הביוחקר שלנו על השפעת שמן האתרי רוזמרין על התפתחות פטריית עובש על לחם. ההשערה שלנו הייתה שהשמן האתרי יעכב את ההתפתחות ויגרום לירידה במסה כאשר לקחנו 5 צלחות ושמנו אותה כמות עובש עם מינון שונה של השמן. ובפועל תוצאות הניסוי לא הראו באופן חד משמעי את ההשערות שלנו מהו ההסבר הביולוגי לכך?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רותם,
נושא השמנים האתריים עלה בהרחבה לדיון באתר בשאלות בעבר, והוא עוסק באופן פעולותיהם ובמנגנונים השונים.
אנחנו ממליצים לכם לעיין בתשובות הבאות:
 
במידה ולא תמצאו מענה בתשובות אלה, אתם מוזמנים לרשום לנו בתגובות.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25911
01/12/2022
השפעת יחס שטח הפנים לנפח על האוסמוזה
שאלה מספר 25911 - השפעת יחס שטח הפנים לנפח על האוסמוזה
תחומי דעת:ביולוגיה
האם נכון לומר שהגדלת יחס שטח הפנים לנפח תשפיע תמיד על קצב האוסמוזה? ולא מיחס שטח פנים לנפח מסוים קצב האוסמוזה ישאר קבוע?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום אור,

 

התשובה טמונה בחוק Fick. שיעור מעבר חומרים דרך קרום ניתן ע"י חוק Fick האומר שמעבר חומר דרך קרום תלוי בגורמים הבאים:

1.בריכוז החמור בחוץ ובפנים

2. בעובי הקרום.

3.בשטח הפנים של הקרום.

4. ובקבוע של סטוקס ואיינשטיין הכולל את קבוע הגזים, הטמפרטורה המוחלטת, רדיוס החלקיקים וצמיגות התווך.

מכאן נובע שהגדלת שטח הפנים תגביר את קצב האוסמוזה והדיפוזיה. אפשר למצוא את כול הפרטים בספרי "ביולוגיה של התא, מהדורת 2002 עמ' 162.

 

 

פרופ' אלי זמסקי
חקלאות/בוטניקה חקלאית
האוניברסיטה העברית

 

25913
01/12/2022
השפעת סוגי סוכרים על חיידקי אי קולי
שאלה מספר 25913 - השפעת סוגי סוכרים על חיידקי אי קולי
תחומי דעת:ביולוגיה
בעבודה שלנו אנו בודקים השפעת חד ודו סוכרים על חיידקי אי קולי. השאלה היא האם בגלל אופרון הלקטוז לא ממש נראה הבדלים בין חד לדו סוכרים? האם גם בחיידקים ההבדל בין גלוקוז לחד סוכרים אחרים יהיה משמעותי (אצלינו בניסוי הוא לא היה) בסה" לא קיבלנו הבדלים בין הסוכרים השונים ואנחנו לא מצליחים להבין למה. אנא עזרתכם. תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רב,
להלן קישור לתשובה לשאלה דומה מאוד שנשאלה בעבר: 
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25917
01/12/2022
איך משפיעה צפיפות זרעי המש על נביטתם?
שאלה מספר 25917 - איך משפיעה צפיפות זרעי המש על נביטתם?
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום, אני גיא ואני עושה אקוטופ כחלק מלימודי מדעי הסביבה בכיתה י"ב. השאלה שלי: איך משפיעה צפיפות זרעי המש על נביטתם?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
שלום גיא,
פורסמה תשובה לשאלה דומה באתר "בשער":
 
המון בהצלחה בהמשך!
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25918
01/12/2022
DNA ודם
שאלה מספר 25918 - DNA ודם
היי, רציתי לשאול מה ניתן לדעת על אדם לפי רצף הDNA שלו? (חשבתי על סוג דם אז אשמח אם תגידו לי אם ניתן לדעת את סוג הדם ומה עוד מרצף הDNA) תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום עומר,

כיום אפשר לדעת המון על כל אחד מניתוח המידע של רצף הבסיסים שלו. כולל מידע חשוב על הבריאות הכולל מחלות גנטיות, רגישויות למזון וחומרים שונים ו"העדפות", המשך על הגנטיקה הפרטית ואפילו תכונות של אופי. כל אדם יכול לשלוח כמה טיפות רוק שלו ולקבל את המידע תמורת פחות ממאתיים דולר. אמנם בארץ שלנו יש נו איסור חוקי לקבלת המידע הרפואי שלא על ידי רופא. אולם בארה"ב למשל זה אפשרי. הכנסו לאתר “ 23 and me”  ותקבלו מידע רב על השאלה.

בברכה,

פרופ' גדי שוסטר
דיקן הפקולטה לביולוגיה
הטכניון

 

25919
01/12/2022
השפעת שום ומלח על שמרים.
שאלה מספר 25919 - השפעת שום ומלח על שמרים.
תחומי דעת:ביולוגיה
הי יש לי עבודה בביולוגיה על השפעת מלח או שום על שמרים. אשמח לדעת: מה יש במלח או בשום שגורם לפגיעה בנשימה תאית או בתסיסה של השמרים? מה הם גורמים לשמרים? תודה רבה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום אביגיל,
מוזמנת לעיין בתשובות לשאלות דומות שפורסמו בעבר באתר "בשער".
בנושא השפעת מלח על שמרים: http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7879
בנושא השפעת שום על שמרים: http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8535
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25922
01/12/2022
עבודה
שאלה מספר 25922 - עבודה
תחומי דעת:ביולוגיה
היי,רציתי לדעת איך הצטברות של אלכוהול משפיעה על התאים בגוף?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום הדר,
תשובה מעמיקה לשאלה דומה ניתן למצוא בקישור הבא:
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25892
01/12/2022
פירוק אנזימטי של סוכרים בשמרים
שאלה מספר 25892 - פירוק אנזימטי של סוכרים בשמרים
תחומי דעת:ביולוגיה
במהלך עבודת הביוחקר שלנו בבית הספר, במסגרת שיעורי ביולוגיה, נתבקשנו לבדוק מהי השפעת סוג הסוכר על שיעור הפקת האנרגיה בשמרים יבשים. נבדקו חמישה סוגי סוכר: גלוקוז, גלקטוז, פרוקטוז, סוכרוז ועמילן. ברצוננו לדעת מה ההבדל בין הפירוק האנזימטי של פרוקטוז ע"י שמרים לבין הפירוק האנזימטי של גלוקוז ע"י שמרים, זאת משום שייתכן שהבדל זה מהווה הסיבה לתוצאות הניסוי שלנו: התברר שדווקא הפרוקטוז מהווה מצע מיטבי לשמרים היות ששיעור הפקת האנרגיה במצע של פרוקטוז היה הגבוה ביותר, ואף גבוה מבמצע של גלוקוז, על אף העובדה שהנחנו כי גלוקוז הוא הסוכר המיטבי להפקת אנרגיה עבור כל אורגניזם. נשמח אם תוכלו להסביר מהו הבדל זה וממה הוא נובע.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

אני מצרפת תשובות לשאלות דומות שנשאלו בעבר בנושא.

בהצלחה :) 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

25893
01/12/2022
אפיגנטיקה במצבי לחץ
שאלה מספר 25893 - אפיגנטיקה במצבי לחץ
תחומי דעת:ביולוגיהרפואה
שלום, אנחנו תלמידות כיתה י"ב, במסגרת עבודת החקר שלנו לבגרות חקרנו כיצד מצבי לחץ משפיעים על אפיגנטיקה וכיצד אפיגנטיקה מושפעת ממצבי לחץ. במאמר: Chronic Corticosterone Exposure Increases Expression and Decreases Deoxyribonucleic Acid Methylation of Fkbp5 in Mice קראנו כי כאשר עכברים טופלו בקורטיקוסטרון (חומר המופרש בחיות במצבי לחץ) מצאו כי גן הקשור לציר הלחץ - Fkbp5 עבר דה-מתילציה (הורדה של קבוצת מתיל מהגן) ובכך התאפשר ביטויו. גן זה נקשר לרצפטור של קורטיקוסטרון (GR) ובכך מוריד את יכולת הקורטיקוסטרון להיכנס לתאים. נמצא כי כאשר הופסק הטיפול בקורטיקוסטרון, רמת הביטוי של Fkbp5 ירדה חזרה למצבה הנורמלי. אם זאת- הדה-מתילציה בגן נשמרה. מכאן הגענו לשאלה- מה הסיבה שלמרות שהדה-מתילציה נשמרה, ביטוי הגן ירד שכן הוא אמור להמשיך להתבטא כאשר אין קבוצות מתיל על הגן. תודה רבה מראש על העזרה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
25894
01/12/2022
השפעת ריכוז מיץ החומציות על קצב התפתחות חיידקי הסטפילוקוקוס
שאלה מספר 25894 - השפעת ריכוז מיץ החומציות על קצב התפתחות חיידקי הסטפילוקוקוס
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום שמי עמית אני עושה עבודה בביו חקר על השפעת ריכוז מיץ החמוציות על קצב התפתחות חיידקי הסטפילוקוקוס איני מוצאת מקורות מדע אמינים שיכלו לעזור לי בכתיבת הבסיס הביולוגי להשערה ההשערה היא ככל שריכוז מיץ החומציות יהיה גבוהה יותר כך התפחות חיידקי הסטפילוקוקוס תקטן . אשמח אם משהו אוכל לעזור לדוגמא באיזה ערכים של ph החיידק יכול להתקיים
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

עמית שלום רב,

מיץ חמוציות עוזר בדלקות דרכי שתן הנגרמות על ידי חיידקי E. coli. זאת כיוון שחיידקים אלה נספחים לסוכר מנוז בשלפוחית השתן וכיוון שמיץ חמוציות מכיל ריכוז גבוה של מנוז, הוא חוסם את האפשרות של ספיחה שלהם לשלפוחית.

לא בטוחה שיש בסיס מדעי חזק להנחה שזה מעכב סטפילוקוקים, אבל יש מאמר אחד בנושא שאולי יעזור לך –

Effects of cranberry extracts on growth and biofilm production of Escherichia coli and Staphylococcus species. LaPlante KL, Sarkisian SA, Woodmansee S, Rowley DC, Seeram NP. Phytother Res. 2012 Sep;26(9):1371-4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22294419

 

 

 

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב
25895
01/12/2022
השפעת הבצל על שמרים.
שאלה מספר 25895 - השפעת הבצל על שמרים.
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום רב, אנו עושות ביוחקר בנושא השפעת מיצוי בצל על תסיסת שמרים. לפי מידע שמצאנו בבצל קיימים תרכובות גופרתיות שהן תרכובות חריפות, אולם לא הבנו בדיוק כיצד תרכובות אלו משפיעות על השמרים בתהליך התסיסה. נשמח אם תוכלו למקד אותנו קצת יותר על השפעות הבצל על שמרים. להתראות ותודה רבה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום אנאל,
 

אמנם התחום רחוק מתחום עבודתי, אבל ללא ספק יש לא מעט עבודות שעוסקות במולקולות שנמצאות בצמחים שונים, כולל בצל, שאותן ניתן לחקור.

אם מעוניינים לדעת ״איך הבצל עושה את זה״ ניתן לנקות בשיטות כימיות סטנדרטיות מולקולות ספציפיות מבצל (ניתן לרכוש מולקולות כאלה) ולבדוק מי מהן משפיעה של תסיסה בשמרים.

 

בברכה,

 

 

פרופ' בני גיגר
הפקולטה לביולוגיה המחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא
מכון ויצמן למדע

 

25896
01/12/2022
פוליפנול
שאלה מספר 25896 - פוליפנול
תחומי דעת:ביולוגיהכימיה
מה זה פוליפנול? מה קשרו אל תהליך הנביטה, במיוחד בזרעי מאש? בבקשה לא לקשר אותנו לתשובה של ד"ר יהושע קליין. תודה מראש!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום מור,

פנול הוא טבעת ארומטית (טבעת בנזן) המכילה הידרוקסיל.

פוליפנולים  מכילים מספר טבעות אליהן קשור הידרוקסיל או מספר הידרוקסילים הקשורים לטבעת אחת או למספר טבעות. זאת הכימיה.

למה זה מעניין אותנו?

לפוליפנולים פעילות נוגדת חמצון ולפיכך רבים מהם נחשבים כמרכיבי בריאות במזון וצריכתם עשויה להפחית תהליכי מחלה והזדקנות.

מה זה קשור לנביטה של זרעים בכלל ושל זרעי מש בפרט?

בשעות הראשונות של תהליך הנביטה עולה תכולת הפעילות נוגדת החמצון בזרעים בגלל עליה בתכולת הפולפנולים. התופעה אופיינה בזרעי קטניות ושעועית מש (mung bean) שייכת למשפחה. אנשים הדואגים לבריאותם מקפידים להנביט ולא מסתפים בהשרריה של זרעי קטניות יבשים (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית, פול וכו') לפני הבישול או לצרוך אותם כמונבטים ללא בישול, מאחר והם בריאים יותר מהמוצר היבש.

 

 
בברכה,

 

ד"ר יעקב תדמור
מרכז מחקר נוה יער
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני
25897
01/12/2022
פירוק עמילן בשמרים
שאלה מספר 25897 - פירוק עמילן בשמרים
תחומי דעת:ביולוגיה
כיצד העמילן מתפרק בשמרים בעזרת איזה אנזים ובאיזה דרך
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

אסתר שלום,
תשובה לשאלה דומה פורסמה בעבר באתר:
 

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

 

25900
01/12/2022
הרס ויטמין C מתפוז ע:י בננה
שאלה מספר 25900 - הרס ויטמין C מתפוז ע:י בננה
תחומי דעת:ביולוגיה
בעבר היה ידוע כי אין לערבב לתינוקות בננה עם מיץ תפוזים מאחר ובבננה יש אנזים אשר מחמתן את הויטמין C שבמיץ התפוזים. לאחרונה שמעתי כי אין בעיה לערבב , זאת מאחר ובמערכת העיכול ויטמין C מתחזר חזרה. האמנם?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רב,
תשובה לשאלה דומה נענתה בעבר בקישור הבא:
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25901
01/12/2022
השפעת לקטוז ועמילן על נשימה בשמריפ
שאלה מספר 25901 - השפעת לקטוז ועמילן על נשימה בשמריפ
תחומי דעת:ביולוגיה
היי במסגרת עבודת הביוחקר ערכתי ניסוי העוסק בהשפעת סוכרים שונים על קצב נשימה בשמאים.בין הסוכרים הנבדקים בדקתי לקטוז ועמילן כשביררתי עליהם גילתי שהשמרים אינם יכולים להשתמש בהם לתהליך.השאלה שלי איך יתכן שבכל זאת במצע עם עמילן ובמצע עם לקטוז בניסוי שלי התרחש נשימה תאית ונפלט פדח לפיפטה (האומנם קצת)
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רב,
תשובה למספר שאלות דומות מופיעה בקישור הבא:
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
25902
01/12/2022
השפעת ריכוזי מלח על מבנה מרחבי של חלבונים
שאלה מספר 25902 - השפעת ריכוזי מלח על מבנה מרחבי של חלבונים
תחומי דעת:ביולוגיהכימיה
שלום למומחה, במסגרת עבודתנו בביוחקר נתקלנו בשאלה ללא תשובה, ידענו על סמך ידע קודם שבריכוזי מלח גבוהים מתרחשת פגיעה במבנה השלישוני או הרבעוני של חלבונים בתא השמר, אך לא מצאנו לכך מקור מבוסס שיסביר את התופעה. האם יש אפשרות לסיוע?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
25903
01/12/2022
האם ניתן לאכול פרי לא בשל של משמש ואם כן יתרונות מול חסרונות
שאלה מספר 25903 - האם ניתן לאכול פרי לא בשל של משמש ואם כן יתרונות מול חסרונות
יש לי בחצר עץ משמש. אם אחכה שיבושיל יהיה מלא בתולעים כי הבוסתן שלי הוא ביואורגני. השנה נבצר ממני לכסות את העץ בזמן. ולכן שאלתי אם לא מסוכן לצרוך פרי משמש כשהוא עדיין בוסר. תודה בברכה בילי סטמפל
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום בילי,

 

אמנם תשובה מלאה תלויה במיקומך בארץ ובמאפיינים גיאוגרפיים נוספים בנוגע להיכן נמצא העץ הבודד שלך.

אולם, תשובה ראשונית היא כי המשמש שהינו בוסר לא ניתן לאכילה כי הוא קשה וחמוץ.

אם רוצים לקטוף מוקדם (שלב שבירת צבע לא בוסר), אפשר  לטפל במשמש באתילן או טבילה באתרל כדי לזרז את הבשלת הפרי.

 

בברכה,

 

 

ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני

 

25906
01/12/2022
השפעת פעילות p53 על שכיחות מקרי הסרטן, בפילים לעומת באדם
שאלה מספר 25906 - השפעת פעילות p53 על שכיחות מקרי הסרטן, בפילים לעומת באדם
תחומי דעת:ביולוגיהרפואה
שלום שמנו עילם ואלה ואנו תלמידי מגמת ביולוגיה המרחיבים את נושא התורשה. במסגרת הלמידה, אנו מבצעים עבודת חקר מעמיקה לבגרות. כחלק מעבודה זו אנו מראיינים מומחים בנושא בו בחרנו, מעכב הגידולים p53. העלנו את שאלת החקר הבאה: "מהי השפעת פעילות p53 על שכיחות מקרי הסרטן, בפילים לעומת באדם?". סקירה על מה שמצאנו: גן p53 המקודד לחלבון p53 המווסת שעתוק של גני מטרה רבים. חלקם מובילים לעצירת מחזור התא ולתיקון DNA וחלקם מובילים לאפופטוזיס. "ההחלטה" בין 2 פעילויות מנוגדות אלה נקבעת על ידי p53. מצאנו שבשונה מהמצופה, בפילים ישנו אחוז נמוך של מקרי סרטן בהתחשב במסת גוף ותוחלת החיים שלהם (peto's paradox). לעומת גנום האדם בו יש עותק אחד בלבד של p53 (המופיע פעמיים), בגנום הפיל ישנם כ-20 עותקים שונים של הגן (אב קדמון ורטרוגנים). לעומת תאי אדם, בתאי הפיל ישנה נטייה גבוהה יותר לאפופטוזיס בעת התרחשות נזק ל-DNA (דבר המונע היווצרות רצף מוטציות העלול להוביל לסרטן). בפילים, הפסאודוגן LIF6 "קם לתחייה" ותורם אף הוא לזירוז אפופטוזיס. הגן LIF6 הוא אחד מגני המטרה של p53.] במהלך העבודה עלו לנו מספר שאלות ונשמח אם מישהו כאן יוכל לענות לנו עליהן (או אפילו רק על חלק מהן): 1. האם שכיחות הסרטן הנמוכה בפילים נובעת מהפעילות המוגברת של p53 או שאולי ישנם מנגנוניים ייחודיים אחרים בפילים התורמים לשיעור סרטן נמוך? 2. האם הנטייה לאפופטוזיס בפילים נובעת מפעילות מוגברת של p53? אם כן, האם פעילות מוגברת של p53 נובעת מכך שהגנים הפארלוגיים של p53 כולם מבוטאים ורמת p53 בתא גבוהה או, מכיוון שהעותקים שונים זה מזה וחלקם יותר יעילים לעומת עותק האב הקדמון/בעלי פעילויות שונות משלימות? 3. האם מהירות תגובת האפופטוזיס בתאי הפילים נובעת מ"התעוררות" הפסאודוגן LIF6שגורם לתהליך אפופטוזיס מואץ או שהתגובה המהירה מקורה ברמת הסף הנמוכה של פגיעה ב-DNA הנדרשת על מנת ש-p53 יפעיל אפופטוזיס? 4. האם נבדקו רצפי p53 גם במיני יונקים אחרים בעלי מסת גוף גדולה כגון לוויתן? האם נמצאה התאמה בין מספר עותקי p53 לבין שכיחות הסרטן במיני יונקים נוספים בעלי מסת גוף גדולה (כמו לוויתן)? 5. מדוע הרטרוגנים של p53 התפתחו דווקא בגנום הפיל ולא בגנום של חיות אחרות? כיצד מתרחש תהליך הרטרוטרנספוזיציה בתאי הפיל? האם התפתחו יותר רטרוגנים של p53 בגנום הפיל בגלל שתהליך הרטרוטרנספוזיציה יותר שכיח בפילים? תודה מראש, עילם ואלה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום עילם ואלה,
ראשית כל הכבוד על השאלות המצוינות!
הפניתי את שאלתכם לפרופ' שיפמן, החוקר המוביל בעולם בחקר של פילים. להלן תשובתו לשאלותיכם הכוללת גם את השאלות המתורגמות לאנגלית:
 

Dear Eilam and Ela,


Thank you for your questions to Dr. Moshe Oren.  Let me try to answer (in English) your questions below.  We have been studying elephants and their remarkable cancer resistance due to additional p53 copies for almost 7 years now.  It is quite a fascinating area of science!

Is the reduced cancer frequency in elephants due to excessive p53 activity, or are there additional unique mechanisms in elephants that contribute to the reduced cancer frequency?

We believe there are several different ways that the elephants have naturally reduced their cancer risk.  Our laboratory at Huntsman Cancer Institute at the University of Utah (located in Salt Lake City, Utah, United States) believes that the extra copies of p53 in elephants is probably one of the strongest ways that cancer is avoided.  We have been studying all of the different versions of p53 to try to unlock their secrets to natural cancer resistance.  However, we also recognize that additional genes may be playing a role in stopping cancer from developing in elephants and that these protective mechanisms also evolved over 55 million years of elephant evolution.  Please see below for some videos and press releases related to elephant cancer resistance, both by p53 and other mechanisms.

https://healthcare.utah.edu/huntsmancancerinstitute/news/2015/10/why-elephants-rarely-get-cancer.php

https://healthcare.utah.edu/publicaffairs/news/2018/03/animal-genome.php

https://www.youtube.com/watch?v=vAvXSsaV3yU&linkId=55412215

https://uofuhealth.utah.edu/huntsman/labs/schiffman/collaborations.php

https://www.youtube.com/watch?v=ThRRIVSH7wk

https://www.youtube.com/watch?v=lZ8rd6q1zx8

Is the tendency for apoptosis in elephants due to enhanced p53 activity? If so, is this because all paralogous p53 genes are expressed and thus there is more p53 in the cells, or is it because the various paralogues are different from each other and some have higher activity than the primordial gene, or they possess different complementary activities?

These are excellent questions!  Thus far, our data supports that elephant p53 (EP53) works “better” than human p53 at triggering a more robust apoptotic response.  You can think of this as “enhanced activity.”  One of the 20 versions of EP53 that most closely resembles human p53 we call EP53-ancestral --- because it is the one that looks like the same TP53 gene in all animals throughout evolutionary time.  It’s about 80% similar.  EP53-ancestral causes more apoptosis than human p53 when you do the experiments with human vs. elephant p53 by itself.  The other 19 versions of EP53 we call EP53-retrogenes --- because these were re-inserted throughout evolutionary time and actually went from DNA -> RNA -> back to DNA.  These are called “retrogenes” or “pseudogenes.”  However, they still work together with EP53-ancestral to produce the increased apoptosis that we see in elephant cells.  There are complementary activities when both the EP53-anc and the EP53-retrogenes come together in a cell.  Remember that there is 1 version of EP53-ancestral (2 copies) and 19 different versions of EP53-retrogenes (18 copies).  That means the elephants have 40 copies of p53 vs. only 2 copies in humans.  We think this is true in all types of elephants.

Is the accelerated apoptotic response in elephants due to the “resurrection” of the LIF6 pseudogene which leads to faster apoptosis, or is this due to the fact that a lower threshold of DNA damage is sufficient for induction of apoptosis by p53?

This work on LIF6 pseudogene was done by a different researcher and has not yet been replicated in the scientific literature.  The answer to this question about LIF6 leading to faster apoptosis is still being explored, including its interaction with p53.

Have p53 gene sequences been determined in other mammals of large body mass, such as whales? Has a correlation been found between the number of p53 gene copies and gene frequency in large mammals (such as whales)?

Other mammals with large body mass, such as whales, do not have extra copies of p53 like the elephant.  However, there have been some modifications to the sequence of the DNA in these other mammalian p53 genes and this may contribute to their cancer resistance.  More likely, though, there have been other mechanisms besides p53 amplification that are contributing to increased cancer resistance.  Most animals only have 1 version (2 copies) of p53 like humans, although a handful have more like the cancer resistant Little Brown Bat.

https://www.cell.com/cell-reports/fulltext/S2211-1247(14)01019-5

Why have the p53 retrogenes evolved in elephants and not in the genomes of other animals? How has the retrotransposition process occurred in elephant cells? Is this because the process of gene retrotransposition is more frequent in elephants?

Evolution is stochastic (random), and so we think that in elephants, 55 million years ago, there was p53 retrotransposition that led to survival advantage due to decreased cancer rates.  This was selected throughout evolutionary time.  We don’t think there is anything special about elephant genomes that led to more p53 and retrotransposition events.  The elephants were just “lucky” that it occurred so long ago and that this gave them such a wonderful results in terms of cancer protection.  Now, it is our goal to continue to study this beautiful event in evolution to try to create a world with more elephants in the wild and less cancer in people!

 

 

 

בברכה
פרופ' משה אורן מהמחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא במכון ויצמן
וד"ר ג'ושוע שיפמן מאוניברסיטת UTAH

 

25869
01/12/2022
ביוחקר
שאלה מספר 25869 - ביוחקר
תחומי דעת:ביולוגיה
היי, רציתי לדעת איך משפיע ריכוז האלכוהול על קצב תסיסת השמרים
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

שאלה בנושא נשאלה בעבר

מצרפת קישור לתשובה

בהצלחה :) 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

25870
01/12/2022
ביוחקר
שאלה מספר 25870 - ביוחקר
תחומי דעת:ביולוגיה
היי, רציתי לדעת למה ככול שריכוז האלכוהול גדול יותר קצב תסיסת השמרים איטית יותר?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצ"ב קישור לתשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר 

בהצלחה :)

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

25872
01/12/2022
השפעת ריכוז המלח על נביטת זרעי חיטה
שאלה מספר 25872 - השפעת ריכוז המלח על נביטת זרעי חיטה
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום, אני עושה את עבודת הביוחקר שלי בנושא השפעת ריכוז המלח על נביטת זרעי חיטה. אשמח לכמה מקורות מידע בנושא, וכל מה שיכול לעזור לי (אשמח גם אם הם לא יהיו באנגלית ) תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

ניתן למצוא באתר תשובות רבות בנושא :)

מצרפת קישור לכמה מהתשובות 

שיהיה בהצלחה !! 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

25873
01/12/2022
השפעת ריכוז האלכוהול
שאלה מספר 25873 - השפעת ריכוז האלכוהול
תחומי דעת:ביולוגיה
שלום, רציתי לשאול למה ריכוז האלכוהול משפיע על קצב תסיסת השמרים?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצרפת תשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר 

בהצלחה :) 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

דילוג לתוכן