ביוכימיה

אאאא
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
24404
01/12/2022
הפקת אנרגיה מגלוקוז
שאלה מספר 24404 - הפקת אנרגיה מגלוקוז
אם ממולקולת שומן ניתן להפיק הרבה יותר אנרגיה מאשר ממולקולת גלוקוז. איך ניתן להסביר אבולוציונית שהחומר המשמש להפקת אנרגיה בתאים הוא גלוקוז ולא שומן ? למרות שניתן כמובן להפיק אנרגיה משומן בתנאים מסוימים. תודה בלה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

התשובה לכך יכולה להיות בשל הסיבה שהגלוקוז מסיס ולא ניתן לאגור אותו בתא ואילו את השומן הלא מסיס ניתן לאכסן בתאי שומן מיוחדים עד לצריכתו על ידי התא בתנאי חוסר במזון. בנוסף, הפיכת הגלוקוז לאנרגיה היא מהירה בעוד שהפיכת השומן לאנרגיה איטית יותר.

 

בהצלחה.

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה,
המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

24375
01/12/2022
איזה חלק מהאנרגיה הזמינה בתאים מנוצל לתהליכי העברה אקטיבית?
שאלה מספר 24375 - איזה חלק מהאנרגיה הזמינה בתאים מנוצל לתהליכי העברה אקטיבית?
שלום, שאלתי היא: איזה חלק ממולקולות ה-ATP בתאים מנוצל לתהליכי העברה אקטיבית המבוצעים על ידי המשאבות בקרומי התאים בכלל ושל משאבת נתרן אשלגן בפרט? באחד המקורות קראתי שכשליש מהאנרגיה בתאים מנוצלת לפעולת משאבת נתרן אשלגן. ובמקור אחר מצויין שבתאי המוח כ- 70% מהאנרגיה מנוצלת למטרה זו. האם הנתונים האלה נכונים? תודה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24276
01/12/2022
קבוצות טיאוליות המכילות קבוצות SH
שאלה מספר 24276 - קבוצות טיאוליות המכילות קבוצות SH

שלום רב,
אני מכינה עבודה על החומר הפעיל בשום-אליצין. הבנתי שהאליצין מנטרל 2 אנזימים חיוניים לחיידקים: ציסטאין פרוטאינז אלכוהול דהידרוגנז והמנגנון עובד דרך קבוצות טיאוליות המכילות קבוצות SH
 1. לא הצלחתי למצוא הסבר מפורט איך בדיוק המנגנון עובד, כלומר מה האליצין עושה לקבוצות SH
 2. למה האנזים אלכוהול דהידרוגנז חיוני לחיידקים?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24150
01/12/2022
התאמת חיידקי חומצת החלב לסביבה מלוחה
שאלה מספר 24150 - התאמת חיידקי חומצת החלב לסביבה מלוחה

שלום רב,

מהי ההתאמה המבנית או הביוכימית, המקנה לחיידקי חומצת החלב את יכולתם לחיות ולהתרבות בסביבה מלוחה?

מדוע הם לא עוברים תהליך של פלסמוליזה כמו שאר התאים?

תודה מראש.

 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24153
01/12/2022
פרויקט בנושא p53 ומלנומה
שאלה מספר 24153 - פרויקט בנושא p53 ומלנומה

שלום,

מה הקשר בין S100B ל- p53 ולסרטן המלנומה?

תודה מראש.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24132
01/12/2022
שעתוק גנים
שאלה מספר 24132 - שעתוק גנים

שלום רב,

אשמח למס' הבהרות בנושא השעתוק.

א) בהסתכלות על כרומוזום מסוים. האם שתי הכרומטידות בכרומוזום משועתקות לmRNA? או רק אחת מהן? (הרי כל כרומטידה הגיעה מהורה אחר ובכל כרומטידה יש סליל כפול של דנא)

ב) בהנחה שמדובר בגנים בעלי יחסי דומננטיות/רצסיביות. מתי באה לידי ביטוי האבחנה בין דומיננטי לרצסיבי? בשלב התרגום ויצירת החלבון? או בשלב השעתוק?

ג) בכל כרומטידה יש סליל כפול של דנא והגוף קורא את המידע ומשעתק. הגדילים מחוברים לפי חוקי זוגות הבסיסים אך בעצם בכל גדיל יש מידע אחר. גדיל אחד נניח ataccg אז הגדיל השני tatggc ובעצם כל גדיל מקודד לחומצות אמינו אחרות. האם זה לא משנה / ומשמעותי איזה גדיל יהיה הבסיס לשעתוק?

תודה רבה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24134
01/12/2022
שתנן בעובר
שאלה מספר 24134 - שתנן בעובר

שלום לכם,

יש לי מספר שאלות:

א. על פי מה שאני יודעת העובר אינו מייצר שתנן .האם זה נכון?

ב. מהם חומרי ההפרשה שעוברים מהעובר לדם האם? פחמן דו חמצני בלבד? האם נכון שהורמונים עוברים מדם האם לעובר?

תודה מראש.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24137
01/12/2022
מנגנון פירוק הסוכרים בשמרים
שאלה מספר 24137 - מנגנון פירוק הסוכרים בשמרים

שלום רב,

ניסינו לברר מהו סוג הסוכר שבעזרתו שמרים תופחים הכי מהר.

השתמשנו בחד סוכרים (גלוקוז ומלטוז), בדו סוכרים (סוכרוז, פרוקטוז ולקטוז) וברב סוכרים (עמילן). גילינו שישנם שניי סוגיי אנזימים המפרקים את הסוכרים בשמרים, מליבאז המפרק חד סוכרים ואינוורטאז המפרק דו סוכרים.

בנוסף, גילינו בתוצאות הניסוי שיש שוני בקצב הפירוק (ולכן בקצב תפיחת השמרים) בין חד סוכר לחד סוכר אחר וכן בין דו סוכר לדו סוכר אחר.

רצינו לשאול איך מנגנון הפירוק שלהם מתבצע בצורה כזו, שלמרות שאותו אנזים מפרק אותם והם בנויים בצורה דומה (חד סוכר לחד סוכר שני) עדיין יש שוני?

תודה רבה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

גלוקוז הוא הסוכר העדיף על כל האורגניזמים. על מנת לפרק סוכרים אחרים יש צורך בהשקעת אנרגיה, ולכל סוכר דרוש יותר מאנזים אחד. סביר להניח שההבדלים שרואים קשורים ליעילות בה שמרים מסוגלים לפרק כל סוכר, לפי צורתו (דו-סוכרים שונים מתפרקים ע"י אנזימים שונים).

מקווה שזה עוזר...

מרטין

 

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

24140
01/12/2022
סוגי שמרים
שאלה מספר 24140 - סוגי שמרים

שלום,

בביוחקר שלי אני מעוניין להשוות בניסוי המקדים בין סוגי שמרים שונים לפי קצב תסיסתם.

סוגי השמרים שבחרתי הם שמרי אפייה (בשקית), שמרי יין ושמרי בירה. לשם כך אני רוצה לדעת מהו ריכוז המים שעליי לשים בו את כל אחד מהשמרים (הרי השמרים מצויים בתמיסה נוזלית) ומהי כמות הסוכרוז בה כל אחד מהסוגים מתחיל לבצע נשימה תאית.

בנוסף, אני מעוניין לדעת מהי הטמפרטורה המיטבית לכל אחד מסוגי השמרים. בנוסף האם ניתן בצורה כלשהי להשוות גם עם שמרי פרא? למיטב ידיעתי שמרי הפרא אינם מוצאים למכירה ולכן לא מצאתי.

תודה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24141
01/12/2022
מקורות ל"הפקת" אנרגיה
שאלה מספר 24141 - מקורות ל"הפקת" אנרגיה

שלום רב.

רציתי בבקשה לדעת, האם בני האדם ובע"ח יכולים "להפיק" אנרגיה בתהליך הנשימה התאית על ידי חד-סוכר אחר פרט לגלוקוז?

תודה רבה מראש. 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24124
01/12/2022
ברזל בדגני בוקר
שאלה מספר 24124 - ברזל בדגני בוקר

שלום רב,

מהי הסיבה שמכניסים לדגני הבוקר השונים ברזל מוצק (Fe (s?

וכיצד ברזל זה הופך ליוני הברזל אשר נחוצים לשימוש בגוף האדם Fe+2?

תודה רבה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24079
01/12/2022
הפקת היסוד פחמן
שאלה מספר 24079 - הפקת היסוד פחמן

שלום רב,

ברצוני לדעת כיצד מפיקים את היסוד פחמן.

תודה מראש

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

עידן שלום רב,

שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.

מצורף קישור למקור מידע נרחב על היווצרות היסוד פחמן ומידע נוסף להרחבה בנושאים נוספים וניתן לצפות בו כאן.

בנוסף, אני מצרף את הקישור לערך הרלוונטי בויקיפדיה להרחבה נוספת וקישורים חיצוניים נוספים

בהצלחה בהמשך.

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24080
01/12/2022
למה צבע הדם הוא אדום?
שאלה מספר 24080 - למה צבע הדם הוא אדום?

שלום לכם,

יש לי מספר שאלות לגבי צבע הדם.

1. למה צבע הדם שלנו הוא בצבע אדום?

2. למה כאשר אניח חוסם עורקים על היד, יווצר כיחלון? כלומר, למה נראה שהדם בצבע כחול?

אשמח להבין איך ולמה זה קורה בצורה מעמיקה.

תודה מראש.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

חי שלום רב,

שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.

כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת באתר "בשער":

לתשובה בנושא כיחלון ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה בנושא ציאנוזיס ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה בנושא המוגלובין ניתן ללחוץ כאן.

 

המשך יום טוב ובהצלחה בהמשך.

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24083
01/12/2022
ביוחקר: השפעת רטלין על קצב הלב
שאלה מספר 24083 - ביוחקר: השפעת רטלין על קצב הלב

שלום רב,

תלמידי עובדים במסגרת הביוחקר בנושא השפעת רטלין על קצב לב של דפניות ואשמח לדעת

מהו החומר הפעיל ברטלין? האם הוא ידוע כבעל השפעה על קצב הלב באדם?

אשמח כמובן גם לחומר קריאה מדעי מהימן בעברית.

תודה מראש וכל טוב

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצורף קובץ מפורט על השפעות הריטלין שנוסח ע"י ענבל יפרח- דמארי וניתן לצפות בו כאן.

בברכה,

ד"ר נירית אבירן ברק
רפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה
קופת חולים מכבי

24041
01/12/2022
תגובה עם לומינול וקיצור זמן ההארה
שאלה מספר 24041 - תגובה עם לומינול וקיצור זמן ההארה

שלום רב,

מדוע ריכוז גבוה של מי חמצן בתגובה עם לומינול  מקצר את זמן ההארה?

בחקירת תגובת הפלורסנציה של לומינול עם מי חמצן בנוכחות יוני נחושת (כזרז) בסביבה בסיסית. הריכוז האופטימלי ע"פ הספרות הוא 0.05% . כאשר הגבנו את לומינול עם ריכוזים גבוהים יותר התקצר זמן ההארה ומעל 1% גם העוצמה פחתה.

מה הגורמים לירידה זו? האם מי החמצן קולטים את האנרגיה ויוצרים תגובה אחרת/ נוספת? האם הערעור מתרחש לרמות אנרגיה גבוהות יותר ואז משתחררת קרינה קצרה מהתחום הנראה?

בתודה ענת פלדנקרייז

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24014
01/12/2022
החומר הפעיל במי פה
שאלה מספר 24014 - החומר הפעיל במי פה

שלום רב!
אשמח לדעת בבקשה מהו החומר הפעיל במי פה , ומהי דרך פעולתו על חיידיקים המצויים בפה מבחינה ביולוגית.

תודה רבה

 

עמית 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

עמית שלום,

שאלה זהה לשאלתך נענתה בעבר באתר ע"י מומחה. להלן קישור לתשובת המומחה:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5727
 

בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23989
01/12/2022
ביו חקר על שפעת ריכוזי אתנול על שמרי יין
שאלה מספר 23989 - ביו חקר על שפעת ריכוזי אתנול על שמרי יין

שלום, רציתי לדעת קצת על שמרי יין  חיפשתי במקורות רבים  אבל לא מצאתי מספיק מידע שממנו אוכל לסכם  תוכלו להסביר לי על השמרים (ואו לתת קישור  לאתר המכיל מידע על שמריי יין)?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

טל שלום,

מצ"ב קישור להסבר מפורט שניתן ע"י מומחה באתר:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
 

בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23995
01/12/2022
ביוחקר
שאלה מספר 23995 - ביוחקר

אני עושה ביוחקר על השפעת PH ברמות משתנות על פעילות האנזים קטלאז במלפפון. אשמח לקבל חומר רקע בנושא.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

יוסי שלום,

מצ"ב חומר רקע בנושא האנזים קטלאז והצעות אפשריות להקמת מערך ניסויים  לבדיקת נושא הביוחקר שלך. לאחר עיון בחומר וגיבוש הליך הביוחקר במידה ויעלו שאלות נוספות נשמח לסייע.

לצפייה במצגת - לחץ כאן.

לצפייה במסמך השפעת PH על פעילות האנזים - לחץ כאן.


בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23998
01/12/2022
יכולת של שמר אפיה לנצל ריבוז כמקור אנרגיה
שאלה מספר 23998 - יכולת של שמר אפיה לנצל ריבוז כמקור אנרגיה

שלום,

תלמידות שלי בדקו את היכולת של שמר האפייה לנצל את החד סוכר ריבוז כמקור אנרגיה לנשימה תאית וראינו כי שמר האפייה לא מסוגל לנצל ריבוז. אשמח אם תוכלו להסביר לי את התוצאות ולשלוח חומר מידע

תודה 

ימית

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

ימית שלום,

מסתבר ששמרי אפייה אינם מסוגלים לנצל פנטוזות כמקור פחמן יחיד…למעט אולי קסילולוז. הבעייה העקרית היא כנראה היעדר פרמאזות.

מצ"ב קישור למאמר:

http://www.biotechnologyforbiofuels.com/content/3/1/24

 

בברכה,

 

ד"ר חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

24007
01/12/2022
כמות האור המקסימלית לצמח
שאלה מספר 24007 - כמות האור המקסימלית לצמח

במידה ומנטרלים את החום בתהליך הפוטוסינתזה, האם הצמח יכול לסבול כמות אור אינסופית?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

תומר שלום,

אני מניח שב"כמות" מתכוונים לעוצמת האור. צמחים מסוגלים להתמודד עם עוצמות אור משתנות, אבל כאשר עוצמות האור גבוהות מדי המערכות הכימיות בצמח לא יכולות להתמודד עם עודף האנרגיה שהן מקבלות, ומתחילות לייצר חומרים מזיקים לתאי הצמח. אם המצב הזה נמשך לאורך זמן, הצמח ימות. זה כמו לחבר מכשיר חשמלי למתח גבוה מדי - עודף האנרגיה ישרוף את המכשיר.



בברכה,

ד"ר דרור נוי
מדעי הצמח
מיגל מכון מחקר בגליל

23987
01/12/2022
דופמין
שאלה מספר 23987 - דופמין

שלום רב!

* האם הסכנה העיקרית במתן ריטלין לאדם שאינו זקוק לכך זה התנוונות מנגנון ייצור הדופמין הטבעי של הגוף? כלומר מס' הרצפטורים ירד עם הזמן ?

תודה

איתי 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
23959
01/12/2022
מבנה החלבון
שאלה מספר 23959 - מבנה החלבון

שלום
האם מוכרים חלבונים שבהם הקשרים הדי סולפידים ( S-S) מייצבים גם את המבנה הרביעוני? במקורות המידע שברשותי מצויין שקשרים די סולפידים מייצבים רק את המבנה השלישוני של חלבונים.
בברכה, ענת

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

ענת היקרה,

יש הרבה דוגמאות לקשרים די- סולפידים בין-מולקולרים המייצבים ומבקרים את המבנים והפונקציונאליות של חלבונים. הקלידי ב- Google scholar את המילים: intermolecular disulfide bond ותוכלי למצוא שפע של דוגמאות.

http://scholar.google.com/scholar?q=intermolecular+disulfide+bond+&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5&as_vis=1 ) 

מקווה שזה יעזור,

בברכה,
 

ד"ר גלי פרג
המחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית
אוניברסיטת תל אביב

23936
01/12/2022
מלטוז וגלקטוז בתסיסת שמרים
שאלה מספר 23936 - מלטוז וגלקטוז בתסיסת שמרים

שלום,

בניסוי שערכנו שבו בדקנו השפעת סוכרים שונים על תהליך התסיסה בשמרי אפייה, למלטוז ולגלקטוז לקח הכי הרבה זמן להתפרק ורצינו לדעת, מה גרם לזה?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996
 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23937
01/12/2022
ביוחקר בנושא שמרים
שאלה מספר 23937 - ביוחקר בנושא שמרים

שלום אני עושה ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכרים שונים על תהליך התסיסה בשמרים.

רציתי לדעת איך ייתכן שהשמרים פירקו את הלקטוז והשתמשו בו לתהליך התסיסה, למרות שהם לא מייצרים האנזים בטה- גלקטוזידז, או את הלקטאז שמפרק את הלקטוז לגלוקוז וגלקטוז.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

בר שלום,

מצ"ב תשובות לשאלות דומות שנענו באתר ע"י מומחים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996
 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23942
01/12/2022
חומצה אסקורבית-ויטמין C
שאלה מספר 23942 - חומצה אסקורבית-ויטמין C

שלום, אני וחברותיי עושות ביוחקר לגבי ההשפעה  של טמפרטורה וחמצן על כמות ויטמין C. אשמח לקבל מידע לגבי הנקודות הבאות:

1. האנזים של החומצה האסקורבית- האנזים אוקסידאז( מה הוא עושה?)

2. מדוע בטמפרטורות גבוהות החומצה האסקורבית נהרסת?

3. מה קורה כאשר הויטמין C בא במגע עם חמצן?

תודה רבה!!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום לכן,

מצ"ב קישור למקור מידע שיאפשר מענה לשאלותכן בנושא ויטמין C :

http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/chemistry/%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F-c-%D7%A0%D7%94%D7%A8%D7%A1-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%94%D7%95-%D7%94%D7%AA%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%9E%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%95-%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C
 

בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23947
01/12/2022
האנזים G6PD
שאלה מספר 23947 - האנזים G6PD

האם ניתן לתת את האנזים G6PD בהזרקה אוראלית למי שחסר?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
23909
01/12/2022
השחמה
שאלה מספר 23909 - השחמה

חיפשנו אני וחברתי לעבודה, מידע על תהליך ההשחמה, ורצינו לדעת האם תהליך ההשחמה הוא תהליך הפיך? ואם אפשר לקבל עוד מידע על תהליך זה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
23925
01/12/2022
השפעת אתנול על שמרים
שאלה מספר 23925 - השפעת אתנול על שמרים

שלום,

שמי לירז תורן ואני לומד בבית הספר הריאלי העברי בחיפה בסניף בית בירם בכיתה י"א. במהלך הלימודים התבקשתי לבנות ניסוי על השפעת אתנול על קצב הנשימה התאית של שמרים ולכן היתי רוצה לדעת באיזה ריכוז האתנול רעיל לשמרים ? כלומר באיזה ריכוז האתנול יגרום לירידה בקצב הנשימה ולפגיעה בחיי השמרים ?.

 

תודה מראש. 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

לירז שלום,

זה לא נושא בו אני מתמצא, אך בתעשיית היין והבירה ניתן ליצר עד ל-15% אתנול. מניסיוני, בשמרי מעבדה (שיתכן ששונים במקצת ורגישים יותר מזני תעשייה) ריכוז של 5% גורם כבר לירידה משמעותית בקצב הגדילה. כך שריכוז של כ-10% נראה לי רעיל דיו... אני מקוה שזה עוזר לך.

בברכה,

 

פרופ' מרטין קופייק
הפקולטה למדעי החיים
אוניברסיטת תל אביב

23926
01/12/2022
קטלאז וחיידקים
שאלה מספר 23926 - קטלאז וחיידקים

שלום רב, 

במסגרת מטלת הביודע שלנו ערכנו סדרת ניסויים בנושא "דבש כחומר אנטיבקטריאלי". בניסויינו השלישי בדקנו את השפעת קטלאז בנוכחות ריכוזים שונים של דבש על גידול חיידקי אי קולי. להפתעתנו, גידול החיידיקים בנוכחות קטלאז ו0% ריכוז של דבש, היה גדול מגידולם ב0% דבש ללא קטלאז.  רצינו לדעת מה הגורם שהביא להאצת גידול החיידקים בנוכחות קטלאז.

תודה רבה מראש,

נועם חוברס, אחיה גרוס ושחר בן משה תלמידי כיתה יב' בביה"ס ליד"ה בירושלים. 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

אכן תוצאה מוזרה לכאורה, אבל בספרות טוענים שדבש מכיל מי חמצן בריכוזים לא זניחים, שיש להם פעילות אנטי-בקטריאלית, כך שתוספת אנזים שמפרק אותם בהחלט יכולה לעזור לחיידקים לגדול. מצד שני, חשוב לזכור שיש בדבש גם מרכיבים אחרים שמעכבים גידול חיידקים, כך שזה לא בהכרך כל הסיפור.

בברכה,

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

23893
01/12/2022
אתנול ושמרים
שאלה מספר 23893 - אתנול ושמרים

היינו רוצים לדעת איזה חלק בתאי השמרים מושפע מריכוז גבוה של אתנול, כך שמתרחש עיכוב בקצב הפקת האנרגיה שלהם?
 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

מצ"ב קישור לתשובת מומחה בנושא שפורסמה באתר:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23896
01/12/2022
השפעת הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים והשפעת ריכוזים שונים של הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים
שאלה מספר 23896 - השפעת הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים והשפעת ריכוזים שונים של הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים

שלום,

במסגרת עבודת החקר שלנו בביולוגיה אנו בחרנו לעסוק בנושא תסיסת שמרים.

רצינו לדעת יותק בפירוט על השפעת הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים. 

בנוסף במהלך הניסוי שלנו, בחרנו להשתמש בריכוזים שונים של הסוכר מלטוז. 

הריכוזים היו :0% מלטוז ,1.25% מלטוז ,2.5% מלטוז , 5% מלטוז, 10% מלטוז ,20% מלטוז. 

רצינו לדעת איך הריכוזים השונים משפיעים על תסיסת השמרים .

תודה מראש.

נטלי בלאו ואביבית שנגלוף.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום לכן,

להלן קישור לתשובות מומחים שפורסמו באתר בנושא זה:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=6426

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23899
01/12/2022
הפקת אנרגיה בחיידקים
שאלה מספר 23899 - הפקת אנרגיה בחיידקים

שלום רב,

אני יודע שחיידקים, יצורים פרוקריוטים, חסרים מיטוכונדריה.

אם כן, כיצד הם מפיקים אנרגיה ATP בתהליך אווירני (בנוכחות חמצן)?

האם יש תהליך בנוסף לגליקוליזה אשר מתבצעת בציטופלסמה?

 

תודה

אור

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

בחיידקים (גם אנארוביים) נשאי האלקטרונים ממוקמים בממברנה והם מאפשרים יצירת מפל פרוטונים ו/או ATP. מרכיבי יצירת שרשרת האלקטרונים יכולים להיות שונים וגם מקבל האלקטרונים הסופי אינו תמיד חמצן.

בברכה,

פרופ' אירית אבירם
מדעי החיים/ המחלקה לביוכימיה
אוניברסיטת תל אביב

23900
01/12/2022
אתנול ושמרי אפייה
שאלה מספר 23900 - אתנול ושמרי אפייה

אפשר בבקשה פירוט על השפעת האתנול על חלבונים ועל הדרך בה הוא פוגע בממברנה?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

ליבי שלום,

להלן קישור לתשובת מומחה בנושא השפעת אלכוהול על תסיסת שמרים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
 

בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23902
01/12/2022
תסיסה בשמרים
שאלה מספר 23902 - תסיסה בשמרים

אנחנו עומדות לבצע ניסוי שבו משפיע סוג הסוכר על תסיסה בשמרים.

1. האם סביר להניח שהשמרים יעדיפו גלוקוז כחד סוכר על פני סוכרים אחרים (דו סוכרים)?

2.מהם הגורמים הנוספים שמשפיעים על יכולת הניצול של הסוכר ע"י שמרי אפייה?

3. גלקטוז מהו?

 

תודה מראש!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

בר שלום,

מצורף קישור לתשובת מומחה שפורסמה באתר ומתאימה כמענה לשאלותיך:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23904
01/12/2022
ביוחקר תסיסה
שאלה מספר 23904 - ביוחקר תסיסה

1. מהם הגורמים המגבילים בתסיסה?

2.מהם התגובות האנזמיטיות בתסיסה?

 

תודה מראש

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן מצורף מסמך שיתן מענה מחקרי לשאלותיך.

לחצי כאן.

בברכה,

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23905
01/12/2022
הפקת אנרגיה בשמרי אפייה- מלטוז וסוכרוז
שאלה מספר 23905 - הפקת אנרגיה בשמרי אפייה- מלטוז וסוכרוז

שלום רב,

במסגרת לימודי הביולוגיה אנו עושות ביוחקר שמתמקד בהשפעת סוגי סוכר שונים על קצב הפקת אנרגיה בשמרי אפייה. 

בניסוי, בדקנו מלטוז וסוכרוז, וראינו כי סוכרוז הביא לקצב הפקת אנרגיה גבוה יותר משל המלטוז. רצינו לשאול מה הסיבה לכך. (מלטוז מורכב משתי יחידות של גלוקוז וסוכרוז מיחידת גלוקוז ויחידת פרוקטוז, ובמקור אחר שקראנו באתר כתבתם כי שמרי האפייה מעדיפים לנצל גלוקוז על פני פרוקטוז. לכאורה, זוהי סתירה. אך מה הסיבה לכך?)

 

בתודה מראש

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן מצורף מסמך המפרט את הסיבות וההבדלים לניצול מקורות אנרגיה בתהליך התסיסה:

לקריאת החומר יש ללחוץ כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23906
01/12/2022
השפעת מיצוי שום על עיכוב גדילת חיידקי E.coli
שאלה מספר 23906 - השפעת מיצוי שום על עיכוב גדילת חיידקי E.coli

במסגרת עבודת החקר שלנו בנושא השפעת ריכוז מיצוי שום שונים על עיכוב הגדילה של חיידקי E.coli  נתקלנו בקשיים אחר חיפוש מידע על שני תפקידי אנזימים "ציסטאין פרוטאינז"  (cysteine proteinase) ו"אלכוהול דהידרוגנז" (Alcohol dehydrogenase). לאליצין יש השפעה על האנזימים האלו אך מה תפקידם?

תודה מראש.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור למקור מידע המסביר תפקידם של אנזימים אלו:

http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/garlic.htm
 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23907
01/12/2022
נשימה אנארובית
שאלה מספר 23907 - נשימה אנארובית

רציתי לדעת באיזה ריכוז חמצן מתחיל תהליך הנשימה האל אווירנית [אנארובית] בתא 

תודה מראש

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022


שלום,

מצ"ב קישור לתהליך הנשימה האנארובית:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94
 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23871
01/12/2022
השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת שמרי אפייה
שאלה מספר 23871 - השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת שמרי אפייה

 

שלום,

אני תלמידת כיתה י"ב ועשיתי עבודה על תסיסת שמרים בסוכרים שונים (פרוקטוז, גלקטוז, לקטוז, מלטוז, סוכרוז )

רציתי לדעת, מהו הריכוז האופטימלי של סוכרים בתסיסת שמרים ?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

דניאלה שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים שפורסמו באתר בנושא: ריכוז סוכרים אופטימלי לתסיסת שמרי אפייה

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5273

 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

23875
01/12/2022
איזה מינרל הכי נחוץ לגדילת הצמח ?
שאלה מספר 23875 - איזה מינרל הכי נחוץ לגדילת הצמח ?

איזה 3 מירנרלים הכי ישפיעו על טיב צמיחת הצמח ? והאם בהעדר אחד מהם הצמח יכול להתפתח כרגיל ?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שקד שלום,

מצ"ב קישור לאתר העונה לשאלה: "אילו מינרלים הצמח צריך" וכיצד יושפע הצמח במקרה של עודף או מחסור במינרלים:

http://www.haderech.co.il/garden27.html
 

כמו כן, מצורף קישור לאתר המסביר עם אילו סוגי מים עדיף להשקות צמחים:

http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/life_sci/%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%96-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D
 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

דילוג לתוכן