ביוכימיה
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
התשובה לכך יכולה להיות בשל הסיבה שהגלוקוז מסיס ולא ניתן לאגור אותו בתא ואילו את השומן הלא מסיס ניתן לאכסן בתאי שומן מיוחדים עד לצריכתו על ידי התא בתנאי חוסר במזון. בנוסף, הפיכת הגלוקוז לאנרגיה היא מהירה בעוד שהפיכת השומן לאנרגיה איטית יותר.
בהצלחה.
פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה,
המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית
שלום רב,
אני מכינה עבודה על החומר הפעיל בשום-אליצין. הבנתי שהאליצין מנטרל 2 אנזימים חיוניים לחיידקים: ציסטאין פרוטאינז אלכוהול דהידרוגנז והמנגנון עובד דרך קבוצות טיאוליות המכילות קבוצות SH
1. לא הצלחתי למצוא הסבר מפורט איך בדיוק המנגנון עובד, כלומר מה האליצין עושה לקבוצות SH
2. למה האנזים אלכוהול דהידרוגנז חיוני לחיידקים?
שלום רב,
מהי ההתאמה המבנית או הביוכימית, המקנה לחיידקי חומצת החלב את יכולתם לחיות ולהתרבות בסביבה מלוחה?
מדוע הם לא עוברים תהליך של פלסמוליזה כמו שאר התאים?
תודה מראש.
שלום,
מה הקשר בין S100B ל- p53 ולסרטן המלנומה?
תודה מראש.
שלום רב,
אשמח למס' הבהרות בנושא השעתוק.
א) בהסתכלות על כרומוזום מסוים. האם שתי הכרומטידות בכרומוזום משועתקות לmRNA? או רק אחת מהן? (הרי כל כרומטידה הגיעה מהורה אחר ובכל כרומטידה יש סליל כפול של דנא)
ב) בהנחה שמדובר בגנים בעלי יחסי דומננטיות/רצסיביות. מתי באה לידי ביטוי האבחנה בין דומיננטי לרצסיבי? בשלב התרגום ויצירת החלבון? או בשלב השעתוק?
ג) בכל כרומטידה יש סליל כפול של דנא והגוף קורא את המידע ומשעתק. הגדילים מחוברים לפי חוקי זוגות הבסיסים אך בעצם בכל גדיל יש מידע אחר. גדיל אחד נניח ataccg אז הגדיל השני tatggc ובעצם כל גדיל מקודד לחומצות אמינו אחרות. האם זה לא משנה / ומשמעותי איזה גדיל יהיה הבסיס לשעתוק?
תודה רבה.
שלום לכם,
יש לי מספר שאלות:
א. על פי מה שאני יודעת העובר אינו מייצר שתנן .האם זה נכון?
ב. מהם חומרי ההפרשה שעוברים מהעובר לדם האם? פחמן דו חמצני בלבד? האם נכון שהורמונים עוברים מדם האם לעובר?
תודה מראש.
שלום רב,
ניסינו לברר מהו סוג הסוכר שבעזרתו שמרים תופחים הכי מהר.
השתמשנו בחד סוכרים (גלוקוז ומלטוז), בדו סוכרים (סוכרוז, פרוקטוז ולקטוז) וברב סוכרים (עמילן). גילינו שישנם שניי סוגיי אנזימים המפרקים את הסוכרים בשמרים, מליבאז המפרק חד סוכרים ואינוורטאז המפרק דו סוכרים.
בנוסף, גילינו בתוצאות הניסוי שיש שוני בקצב הפירוק (ולכן בקצב תפיחת השמרים) בין חד סוכר לחד סוכר אחר וכן בין דו סוכר לדו סוכר אחר.
רצינו לשאול איך מנגנון הפירוק שלהם מתבצע בצורה כזו, שלמרות שאותו אנזים מפרק אותם והם בנויים בצורה דומה (חד סוכר לחד סוכר שני) עדיין יש שוני?
תודה רבה.
שלום,
גלוקוז הוא הסוכר העדיף על כל האורגניזמים. על מנת לפרק סוכרים אחרים יש צורך בהשקעת אנרגיה, ולכל סוכר דרוש יותר מאנזים אחד. סביר להניח שההבדלים שרואים קשורים ליעילות בה שמרים מסוגלים לפרק כל סוכר, לפי צורתו (דו-סוכרים שונים מתפרקים ע"י אנזימים שונים).
מקווה שזה עוזר...
מרטין
פרופ' מרטין קופאייק
אוניברסיטת תל אביב
שלום,
בביוחקר שלי אני מעוניין להשוות בניסוי המקדים בין סוגי שמרים שונים לפי קצב תסיסתם.
סוגי השמרים שבחרתי הם שמרי אפייה (בשקית), שמרי יין ושמרי בירה. לשם כך אני רוצה לדעת מהו ריכוז המים שעליי לשים בו את כל אחד מהשמרים (הרי השמרים מצויים בתמיסה נוזלית) ומהי כמות הסוכרוז בה כל אחד מהסוגים מתחיל לבצע נשימה תאית.
בנוסף, אני מעוניין לדעת מהי הטמפרטורה המיטבית לכל אחד מסוגי השמרים. בנוסף האם ניתן בצורה כלשהי להשוות גם עם שמרי פרא? למיטב ידיעתי שמרי הפרא אינם מוצאים למכירה ולכן לא מצאתי.
תודה.
שלום רב.
רציתי בבקשה לדעת, האם בני האדם ובע"ח יכולים "להפיק" אנרגיה בתהליך הנשימה התאית על ידי חד-סוכר אחר פרט לגלוקוז?
תודה רבה מראש.
שלום רב,
מהי הסיבה שמכניסים לדגני הבוקר השונים ברזל מוצק (Fe (s?
וכיצד ברזל זה הופך ליוני הברזל אשר נחוצים לשימוש בגוף האדם Fe+2?
תודה רבה.
שלום רב,
ברצוני לדעת כיצד מפיקים את היסוד פחמן.
תודה מראש
עידן שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
מצורף קישור למקור מידע נרחב על היווצרות היסוד פחמן ומידע נוסף להרחבה בנושאים נוספים וניתן לצפות בו כאן.
בנוסף, אני מצרף את הקישור לערך הרלוונטי בויקיפדיה להרחבה נוספת וקישורים חיצוניים נוספים
בהצלחה בהמשך.
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום לכם,
יש לי מספר שאלות לגבי צבע הדם.
1. למה צבע הדם שלנו הוא בצבע אדום?
2. למה כאשר אניח חוסם עורקים על היד, יווצר כיחלון? כלומר, למה נראה שהדם בצבע כחול?
אשמח להבין איך ולמה זה קורה בצורה מעמיקה.
תודה מראש.
חי שלום רב,
שמחנו לקבל את שאלתך ואנו מקווים כי התשובה הינה מספקת ואף סייעה לך.
כל מומחי "בשער ברשת" הינם מדענים, אנשי אקדמיה ומומחים בתחומם.
מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת באתר "בשער":
לתשובה בנושא כיחלון ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא ציאנוזיס ניתן ללחוץ כאן.
לתשובה בנושא המוגלובין ניתן ללחוץ כאן.
המשך יום טוב ובהצלחה בהמשך.
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
תלמידי עובדים במסגרת הביוחקר בנושא השפעת רטלין על קצב לב של דפניות ואשמח לדעת
מהו החומר הפעיל ברטלין? האם הוא ידוע כבעל השפעה על קצב הלב באדם?
אשמח כמובן גם לחומר קריאה מדעי מהימן בעברית.
תודה מראש וכל טוב
שלום רב,
מצורף קובץ מפורט על השפעות הריטלין שנוסח ע"י ענבל יפרח- דמארי וניתן לצפות בו כאן.
בברכה,
ד"ר נירית אבירן ברק
רפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה
קופת חולים מכבי
שלום רב,
מדוע ריכוז גבוה של מי חמצן בתגובה עם לומינול מקצר את זמן ההארה?
בחקירת תגובת הפלורסנציה של לומינול עם מי חמצן בנוכחות יוני נחושת (כזרז) בסביבה בסיסית. הריכוז האופטימלי ע"פ הספרות הוא 0.05% . כאשר הגבנו את לומינול עם ריכוזים גבוהים יותר התקצר זמן ההארה ומעל 1% גם העוצמה פחתה.
מה הגורמים לירידה זו? האם מי החמצן קולטים את האנרגיה ויוצרים תגובה אחרת/ נוספת? האם הערעור מתרחש לרמות אנרגיה גבוהות יותר ואז משתחררת קרינה קצרה מהתחום הנראה?
בתודה ענת פלדנקרייז
שלום רב!
אשמח לדעת בבקשה מהו החומר הפעיל במי פה , ומהי דרך פעולתו על חיידיקים המצויים בפה מבחינה ביולוגית.
תודה רבה
עמית
עמית שלום,
שאלה זהה לשאלתך נענתה בעבר באתר ע"י מומחה. להלן קישור לתשובת המומחה:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5727
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום, רציתי לדעת קצת על שמרי יין חיפשתי במקורות רבים אבל לא מצאתי מספיק מידע שממנו אוכל לסכם תוכלו להסביר לי על השמרים (ואו לתת קישור לאתר המכיל מידע על שמריי יין)?
טל שלום,
מצ"ב קישור להסבר מפורט שניתן ע"י מומחה באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
אני עושה ביוחקר על השפעת PH ברמות משתנות על פעילות האנזים קטלאז במלפפון. אשמח לקבל חומר רקע בנושא.
יוסי שלום,
מצ"ב חומר רקע בנושא האנזים קטלאז והצעות אפשריות להקמת מערך ניסויים לבדיקת נושא הביוחקר שלך. לאחר עיון בחומר וגיבוש הליך הביוחקר במידה ויעלו שאלות נוספות נשמח לסייע.
לצפייה במצגת - לחץ כאן.
לצפייה במסמך השפעת PH על פעילות האנזים - לחץ כאן.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
תלמידות שלי בדקו את היכולת של שמר האפייה לנצל את החד סוכר ריבוז כמקור אנרגיה לנשימה תאית וראינו כי שמר האפייה לא מסוגל לנצל ריבוז. אשמח אם תוכלו להסביר לי את התוצאות ולשלוח חומר מידע
תודה
ימית
ימית שלום,
מסתבר ששמרי אפייה אינם מסוגלים לנצל פנטוזות כמקור פחמן יחיד…למעט אולי קסילולוז. הבעייה העקרית היא כנראה היעדר פרמאזות.
מצ"ב קישור למאמר:
http://www.biotechnologyforbiofuels.com/content/3/1/24
בברכה,
ד"ר חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית
במידה ומנטרלים את החום בתהליך הפוטוסינתזה, האם הצמח יכול לסבול כמות אור אינסופית?
תומר שלום,
אני מניח שב"כמות" מתכוונים לעוצמת האור. צמחים מסוגלים להתמודד עם עוצמות אור משתנות, אבל כאשר עוצמות האור גבוהות מדי המערכות הכימיות בצמח לא יכולות להתמודד עם עודף האנרגיה שהן מקבלות, ומתחילות לייצר חומרים מזיקים לתאי הצמח. אם המצב הזה נמשך לאורך זמן, הצמח ימות. זה כמו לחבר מכשיר חשמלי למתח גבוה מדי - עודף האנרגיה ישרוף את המכשיר.
בברכה,
ד"ר דרור נוי
מדעי הצמח
מיגל מכון מחקר בגליל
שלום רב!
* האם הסכנה העיקרית במתן ריטלין לאדם שאינו זקוק לכך זה התנוונות מנגנון ייצור הדופמין הטבעי של הגוף? כלומר מס' הרצפטורים ירד עם הזמן ?
תודה
איתי
שלום
האם מוכרים חלבונים שבהם הקשרים הדי סולפידים ( S-S) מייצבים גם את המבנה הרביעוני? במקורות המידע שברשותי מצויין שקשרים די סולפידים מייצבים רק את המבנה השלישוני של חלבונים.
בברכה, ענת
ענת היקרה,
יש הרבה דוגמאות לקשרים די- סולפידים בין-מולקולרים המייצבים ומבקרים את המבנים והפונקציונאליות של חלבונים. הקלידי ב- Google scholar את המילים: intermolecular disulfide bond ותוכלי למצוא שפע של דוגמאות.
http://scholar.google.com/scholar?q=intermolecular+disulfide+bond+&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5&as_vis=1 )
מקווה שזה יעזור,
בברכה,
ד"ר גלי פרג
המחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית
אוניברסיטת תל אביב
שלום,
בניסוי שערכנו שבו בדקנו השפעת סוכרים שונים על תהליך התסיסה בשמרי אפייה, למלטוז ולגלקטוז לקח הכי הרבה זמן להתפרק ורצינו לדעת, מה גרם לזה?
שלום,
להלן קישור לתשובות מומחים בנושא:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום אני עושה ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכרים שונים על תהליך התסיסה בשמרים.
רציתי לדעת איך ייתכן שהשמרים פירקו את הלקטוז והשתמשו בו לתהליך התסיסה, למרות שהם לא מייצרים האנזים בטה- גלקטוזידז, או את הלקטאז שמפרק את הלקטוז לגלוקוז וגלקטוז.
בר שלום,
מצ"ב תשובות לשאלות דומות שנענו באתר ע"י מומחים:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום, אני וחברותיי עושות ביוחקר לגבי ההשפעה של טמפרטורה וחמצן על כמות ויטמין C. אשמח לקבל מידע לגבי הנקודות הבאות:
1. האנזים של החומצה האסקורבית- האנזים אוקסידאז( מה הוא עושה?)
2. מדוע בטמפרטורות גבוהות החומצה האסקורבית נהרסת?
3. מה קורה כאשר הויטמין C בא במגע עם חמצן?
תודה רבה!!
שלום לכן,
מצ"ב קישור למקור מידע שיאפשר מענה לשאלותכן בנושא ויטמין C :
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
האם ניתן לתת את האנזים G6PD בהזרקה אוראלית למי שחסר?
חיפשנו אני וחברתי לעבודה, מידע על תהליך ההשחמה, ורצינו לדעת האם תהליך ההשחמה הוא תהליך הפיך? ואם אפשר לקבל עוד מידע על תהליך זה.
שלום,
מצ"ב קישורים למקורות מידע בנושא "השחמה של פירות":
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=6432
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
שמי לירז תורן ואני לומד בבית הספר הריאלי העברי בחיפה בסניף בית בירם בכיתה י"א. במהלך הלימודים התבקשתי לבנות ניסוי על השפעת אתנול על קצב הנשימה התאית של שמרים ולכן היתי רוצה לדעת באיזה ריכוז האתנול רעיל לשמרים ? כלומר באיזה ריכוז האתנול יגרום לירידה בקצב הנשימה ולפגיעה בחיי השמרים ?.
תודה מראש.
לירז שלום,
זה לא נושא בו אני מתמצא, אך בתעשיית היין והבירה ניתן ליצר עד ל-15% אתנול. מניסיוני, בשמרי מעבדה (שיתכן ששונים במקצת ורגישים יותר מזני תעשייה) ריכוז של 5% גורם כבר לירידה משמעותית בקצב הגדילה. כך שריכוז של כ-10% נראה לי רעיל דיו... אני מקוה שזה עוזר לך.
בברכה,
פרופ' מרטין קופייק
הפקולטה למדעי החיים
אוניברסיטת תל אביב
שלום רב,
במסגרת מטלת הביודע שלנו ערכנו סדרת ניסויים בנושא "דבש כחומר אנטיבקטריאלי". בניסויינו השלישי בדקנו את השפעת קטלאז בנוכחות ריכוזים שונים של דבש על גידול חיידקי אי קולי. להפתעתנו, גידול החיידיקים בנוכחות קטלאז ו0% ריכוז של דבש, היה גדול מגידולם ב0% דבש ללא קטלאז. רצינו לדעת מה הגורם שהביא להאצת גידול החיידקים בנוכחות קטלאז.
תודה רבה מראש,
נועם חוברס, אחיה גרוס ושחר בן משה תלמידי כיתה יב' בביה"ס ליד"ה בירושלים.
שלום,
אכן תוצאה מוזרה לכאורה, אבל בספרות טוענים שדבש מכיל מי חמצן בריכוזים לא זניחים, שיש להם פעילות אנטי-בקטריאלית, כך שתוספת אנזים שמפרק אותם בהחלט יכולה לעזור לחיידקים לגדול. מצד שני, חשוב לזכור שיש בדבש גם מרכיבים אחרים שמעכבים גידול חיידקים, כך שזה לא בהכרך כל הסיפור.
בברכה,
ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב
היינו רוצים לדעת איזה חלק בתאי השמרים מושפע מריכוז גבוה של אתנול, כך שמתרחש עיכוב בקצב הפקת האנרגיה שלהם?
שלום,
מצ"ב קישור לתשובת מומחה בנושא שפורסמה באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
במסגרת עבודת החקר שלנו בביולוגיה אנו בחרנו לעסוק בנושא תסיסת שמרים.
רצינו לדעת יותק בפירוט על השפעת הסוכר מלטוז על תסיסת שמרים.
בנוסף במהלך הניסוי שלנו, בחרנו להשתמש בריכוזים שונים של הסוכר מלטוז.
הריכוזים היו :0% מלטוז ,1.25% מלטוז ,2.5% מלטוז , 5% מלטוז, 10% מלטוז ,20% מלטוז.
רצינו לדעת איך הריכוזים השונים משפיעים על תסיסת השמרים .
תודה מראש.
נטלי בלאו ואביבית שנגלוף.
שלום לכן,
להלן קישור לתשובות מומחים שפורסמו באתר בנושא זה:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=6426
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
אני יודע שחיידקים, יצורים פרוקריוטים, חסרים מיטוכונדריה.
אם כן, כיצד הם מפיקים אנרגיה ATP בתהליך אווירני (בנוכחות חמצן)?
האם יש תהליך בנוסף לגליקוליזה אשר מתבצעת בציטופלסמה?
תודה
אור
שלום,
בחיידקים (גם אנארוביים) נשאי האלקטרונים ממוקמים בממברנה והם מאפשרים יצירת מפל פרוטונים ו/או ATP. מרכיבי יצירת שרשרת האלקטרונים יכולים להיות שונים וגם מקבל האלקטרונים הסופי אינו תמיד חמצן.
בברכה,
פרופ' אירית אבירם
מדעי החיים/ המחלקה לביוכימיה
אוניברסיטת תל אביב
אפשר בבקשה פירוט על השפעת האתנול על חלבונים ועל הדרך בה הוא פוגע בממברנה?
ליבי שלום,
להלן קישור לתשובת מומחה בנושא השפעת אלכוהול על תסיסת שמרים:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
אנחנו עומדות לבצע ניסוי שבו משפיע סוג הסוכר על תסיסה בשמרים.
1. האם סביר להניח שהשמרים יעדיפו גלוקוז כחד סוכר על פני סוכרים אחרים (דו סוכרים)?
2.מהם הגורמים הנוספים שמשפיעים על יכולת הניצול של הסוכר ע"י שמרי אפייה?
3. גלקטוז מהו?
תודה מראש!
בר שלום,
מצורף קישור לתשובת מומחה שפורסמה באתר ומתאימה כמענה לשאלותיך:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
1. מהם הגורמים המגבילים בתסיסה?
2.מהם התגובות האנזמיטיות בתסיסה?
תודה מראש
שלום,
להלן מצורף מסמך שיתן מענה מחקרי לשאלותיך.
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום רב,
במסגרת לימודי הביולוגיה אנו עושות ביוחקר שמתמקד בהשפעת סוגי סוכר שונים על קצב הפקת אנרגיה בשמרי אפייה.
בניסוי, בדקנו מלטוז וסוכרוז, וראינו כי סוכרוז הביא לקצב הפקת אנרגיה גבוה יותר משל המלטוז. רצינו לשאול מה הסיבה לכך. (מלטוז מורכב משתי יחידות של גלוקוז וסוכרוז מיחידת גלוקוז ויחידת פרוקטוז, ובמקור אחר שקראנו באתר כתבתם כי שמרי האפייה מעדיפים לנצל גלוקוז על פני פרוקטוז. לכאורה, זוהי סתירה. אך מה הסיבה לכך?)
בתודה מראש
שלום,
להלן מצורף מסמך המפרט את הסיבות וההבדלים לניצול מקורות אנרגיה בתהליך התסיסה:
לקריאת החומר יש ללחוץ כאן.
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
במסגרת עבודת החקר שלנו בנושא השפעת ריכוז מיצוי שום שונים על עיכוב הגדילה של חיידקי E.coli נתקלנו בקשיים אחר חיפוש מידע על שני תפקידי אנזימים "ציסטאין פרוטאינז" (cysteine proteinase) ו"אלכוהול דהידרוגנז" (Alcohol dehydrogenase). לאליצין יש השפעה על האנזימים האלו אך מה תפקידם?
תודה מראש.
שלום,
להלן קישור למקור מידע המסביר תפקידם של אנזימים אלו:
http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/garlic.htm
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
רציתי לדעת באיזה ריכוז חמצן מתחיל תהליך הנשימה האל אווירנית [אנארובית] בתא
תודה מראש
שלום,
מצ"ב קישור לתהליך הנשימה האנארובית:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
שלום,
אני תלמידת כיתה י"ב ועשיתי עבודה על תסיסת שמרים בסוכרים שונים (פרוקטוז, גלקטוז, לקטוז, מלטוז, סוכרוז )
רציתי לדעת, מהו הריכוז האופטימלי של סוכרים בתסיסת שמרים ?
דניאלה שלום,
להלן קישור לתשובות מומחים שפורסמו באתר בנושא: ריכוז סוכרים אופטימלי לתסיסת שמרי אפייה
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5273
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
איזה 3 מירנרלים הכי ישפיעו על טיב צמיחת הצמח ? והאם בהעדר אחד מהם הצמח יכול להתפתח כרגיל ?
שקד שלום,
מצ"ב קישור לאתר העונה לשאלה: "אילו מינרלים הצמח צריך" וכיצד יושפע הצמח במקרה של עודף או מחסור במינרלים:
http://www.haderech.co.il/garden27.html
כמו כן, מצורף קישור לאתר המסביר עם אילו סוגי מים עדיף להשקות צמחים:
בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל