ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר

אאאא
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
24698
01/12/2022
סוגי עובש בלחם
שאלה מספר 24698 - סוגי עובש בלחם
שלום, במסגרת עבודת ה"ביודע" שלי, בחרתי לעשות על נושא העובש בלחם. לאחר ביצוע הניסוי הראשון שלי בו נשאלת השאלה מהי השפעת טמפ' שונות על התפתחות העובש, ראיתי צבעים שונים של עובשים כגון צהוב, ירוק כהה ובהיר ולעיתים גם נקודות שחורות. היו פרוסות לחם אשר היו בהם יותר עובש ירוק ופחות צהוב ולהפך.. התקשיתי למצוא מידע בספרים ובאינטרנט על סוג העובש המתפתח, כלומר הצבע שלו. קראתי שהעובש הירוק הוא פנצליום בפירות הדר, האם זה אותו סוג גם בלחם? אשמח לתשובות לגביי מהו סוגי העובשים בצבעים צהוב, ירוק ושחור. תודה רבה!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא "עובש בלחם":

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8245

 

בהצלחה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24699
01/12/2022
אללופתיה ועובש
שאלה מספר 24699 - אללופתיה ועובש
היי, במסגרת עבודת הביוחקר אני חוקרת את השפעת הריכוזים השונים של השמן האתרי "עץ התה" (שיש לו יכולות אנטי בקטריאליות ונוגדות עובש) על התפתחות עובש בלחם. רציתי לדעת האם יחסי הגומלין בין השמן האתרי לבין העובש זו תופעת האללופתיה? תודה רבה מראש על ההתייחסות
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום, 


בקישור המוצרף תוכלו למצוא תשובת מומחה העונה על שאלתכם.
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4688

בנוסף, מצורף מסמך המסכם את נושא "אללופתיה" ומסביר בהרחבה את מנגנון הפעולה. לצפייה במסמך - לחץ כאן.

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24700
01/12/2022
השפעת שמן איקליפטוס על חיידקי E.COLI
שאלה מספר 24700 - השפעת שמן איקליפטוס על חיידקי E.COLI
שלום רב, הביוחקר שלנו עוסק בהשפעת שמן איקליפטוס על התפתחות חיידקי אי קולי. חיפשנו רבות אך איננו מצליחות למצוא מקורות מידע המספרים בפירוט על הדרך והתהליך שבהם משפיע שמן האיקליפטוס על החיידקים. תוכלו לכתוב לנו כיצד שמן האיקליפטוס משפיע על החיידקים ומונע את התפתחותם? תודה מראש ענבר כפיר
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7457

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24701
01/12/2022
השפעת חומציות על נביטה של זרעי מש
שאלה מספר 24701 - השפעת חומציות על נביטה של זרעי מש

שלום רב, במסגרת הביו חקר בחרנו את השאלה- כיצד רמת PH משפיעה על נביטת זרעי שעועית מש. אנו משערים שככל שרמת ה PH תהיה יותר חומצית כך יתעכב קצב הנביטה או לא יתאפשר כלל. אנו צריכים לרשום בסיס להשערה זו, אך לא מצאנו מקור מידע שעוזר לנו. שאלתנו היא- איך החומציות מעכבת את הנביטה? על איזה אנזים(מרכיב אחר בזרע) החומציות משפיעה ובכך מעכבת את הנביטה?

נשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24702
01/12/2022
ההשפעות מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה
שאלה מספר 24702 - ההשפעות מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה

במסגרת עבודת החקר בביולוגיה אנו מבצעים ניסוי שמטרתו לבדוק את העת ריכוז מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה,  מדוע המים האפורים משפיעים על תהליכים אלו?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שאלתך בנושא "השפעת מים אפורים על תהליך הנביטה"  נענתה בעבר באתר ע"י מומחים בתחום. מצ"ב קישורים לתשובות המומחים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4758
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5648
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7278

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24703
01/12/2022
השפעת אלכוהול על אנזים קטאלז
שאלה מספר 24703 - השפעת אלכוהול על אנזים קטאלז
מהו הקשר בין השריה של תאי כבד בריכוזים שונים של אלכוהול בקצב פעילות אנזים קטאלז?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

שאלות דומות נשאלו ומפורסמות באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5004

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8480

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24687
01/12/2022
ביוחקר בנושא השפעת ריכוזים שונים של מלח על צמיחת צמח הבוסמת
שאלה מספר 24687 - ביוחקר בנושא השפעת ריכוזים שונים של מלח על צמיחת צמח הבוסמת
אנחנו תלמידות בכיתה י"ב שעורכות ביוחקר בנושא השפעת ריכוזי מלח על צמיחה..השקנו ארבעה עציצים בריכוז של אחד גרם למאה מיליליטר עד ארבעה גרם למאה מיליליטר, והיה לנו עציץ אחד כבקרה עם מים מינרלים ללא תוספת מלח. ציפינו שהצמחים שקיבלו מלחים יקמשו בגלל עיבוד נוזלים מהצמח אך קיבלנו תוצאות מוזרות. בעציצים שהיה בהם שלושה וארבעה גרם אכן קמשו אבל בעציצים שקיבלו אחד ושני גרם למאה מיליליטר היו זקופים יותר מעציץ הבקרה שלא קיבל מלח, ויותר מתחילתם. מה ההסבר לכך. תודה מראש לעונים!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

התוצאות אינן מפתיעות כלל. הבעיה שלכן היא שהטיפול ששימש לכן כבקוקת לא היה נכון.

השתמשתן במים מינרליים שכמעט ואינם מכילים מינרלים ויסודות חיוניים לגידול.

אתן לא מציינות אם השתמשתן בדישון ואם הוא היה זהה בכל הטיפולים.

לגבי התוצאות עם המים הצלוחים הרי שלכל צמח יש סף מליחות שמעבר לו מצפים לתגובת עקה בחריפות זו או אחרת (תלוי בריכוז) ועד תמותה. יתר על כן, לכל צמח יש ריכוז מלח מועדף התלוי ברגישותו, אשר משפר מאד גידול והנבה. בצמחים שקיבלו ריכוז מלח נמוך התרחש תהליך הנקרא הסתגלות אוסמוטית שאיפשר להם להתגבר על המלח ולהמשיך לגדול בהצלחה.

 

ד"ר ברוריה הויאר
המחלקה לקרקע, מים ומדעי הסביבה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24688
01/12/2022
ממס לג`ינג`רול
שאלה מספר 24688 - ממס לג`ינג`רול
שלום רב, כחלק ממחקר הביודע שאנו עורכים, אנו בודקים את השפעת הג'ינג'רול (חומר פעיל משורש הג'ינג'ר) על חיידקים . כדי לבדוק את ההשפעה על חיידקים נבצע זריעה על צלחות פטרי. מכיוון שהמצע של החיידקים בצלחות הוא אגר, ואילו לג'ינג'רול יש מסיסות נמוכה במים, אנו מבקשים את עזרתכם במציאת ממס המותר לשימוש תלמידים שהן ימיס את הגי'נג'רול והן יתמוסס באגר. (בניסוי על קינמון משנים קודמות תלמידים נתקלו בבעיה דומה, ובאופן מקרי גילו ששמן סויה המיס את הקינמון והתמוסס באגר).
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24676
01/12/2022
ביוחקר- כיצד משפיעה גופרית ואו שום על נשימת שמרים (בבצק)?
שאלה מספר 24676 - ביוחקר- כיצד משפיעה גופרית ואו שום על נשימת שמרים (בבצק)?

שלום, בדרך כלל כאשר אנשים מכינים בצק והם נמצאים במצוקה של זמן הם שמים קופסת גפוררים או כמה שיני שום בשקית על הבצק בכדי שיתפח מהר יותר, ורציתי לדעת כיצד בעצם הגופרית/השום משפיעים על התפיחה של הבצק, על נשימת השמרים...

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

גופרית בצורת התרכובת SO2 מעכבת גידול של שמרי בר. לכן מוסיפים גופרית דו חמצנית לרסק הענבים כדי למנוע התפתחותם של שמרי בר המתחרים על הסוכר עם תרבית השמרים המסחרית שמוסיפים לרסק הענבים בכדי לייצר את היין הרצוי.

 

אני מניח שתפקיד השום, כפי שתיארת בשאלתך, דומה לזה של הגופרית הדו חמצנית בתהליך ייצור היין. השום מכיל מרכיב פעיל המעכב גידול של מיקרואורגניזמים – אליצין – allicin- שהינו חומר המכיל גופרית. יכול להיות שבריכוז נמוך של שום פעילות המיקרואורגניזמים השונים בבצק קטנה והשמרים המסחריים שאותם הוספנו לבצק בכמות גדולה יחסית יוכלו לנצל הסוכר בו במהירות גדולה יותר  בהעדר תחרות משאר המיקרואורגניזמים (תפיחת הבצק תהיה מהירה יותר).

 

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה,
המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

24677
01/12/2022
השפעת אקונומיקה על מצב הצמח
שאלה מספר 24677 - השפעת אקונומיקה על מצב הצמח

אנחנו בכיתה יב והחלטנו לבדוק את השפעת האקונומיקה על צמח מסויים.

 באיזה צמח כדאי לנו להשתמש? מה הן התכונות בצמח שהופכות אותו מתאים לניסוי?

 תודה רבה

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

אם רוצים לבצע ניסויים עם אקונומיקה, ניתן לעשות זאת למשל על נבטים בני כשלושה שבועות של שעועית. בניסויים אלה ניתן למרוח על הנבטים אקונומיקה מרוכזת, או מהולה לחצי, לרבע ועוד ולראות איך הם מגיבים כצמחים שלמים

 

אך אני מציע גם ניסויים יותר מענינים

ניסוי שיבדוק האם אקונומיקה של קצה פרח אגרטל מאריך את חיי הפרח הרעיון כאן הוא שהגבעול החתוך מפריש מעט סוכר המעודד צמיחה והתרבות של חיידקים על שטח פני החתך במי ההאגרטל. מתן מעט אקונומיקה יכול להמית את החיידקים ועשוי להאריך את חיי הפרח הקטוף. עבור ניסוי זה ניתן לקנות בחנות פרחים כל גבעול פרח שמוצע למכירה. רצוי פרח לא יקר במיוחד

 

בהצלחה,

 

פרופ' רוני אלוני
הפקולטה למדעי החיים
אוניברסיטת תל אביב

24681
01/12/2022
כיצד ניתן למדוד כמות של בטה קרוטן בגזר שעבר טיפולים שונים
שאלה מספר 24681 - כיצד ניתן למדוד כמות של בטה קרוטן בגזר שעבר טיפולים שונים

בטה קרוטן בגזר הוא פיגמט המקנה את הצבע הכתום למספר פירות וירקות. מבחינה כימית הוא פחמימן , חומר אורגאני. מכיון שגזר עובר תהליכי בישול / הקפאה / טיגון / אידוי , חשוב לדעת באיזה מצב הבטה קרוטן ( שחשוב מאוד לבריאות ) נשמר ברמתו הגבוהה ביותר. כיצד נוכל לבצע את הבדיקה במעבדת בית הספר?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

קרוטנואידים הם חומרים הידרופוביים המעדיפים סביב לא מימית. לכן, הכימות שלהם דורש השלב הראשון העברה שלהם לסולבנט מתאים, דוגמת אצטון. הכימות נעשה על ידי בדיקת הבליעה של האור באורך גל 450 ננו מטר ודורש ציוד מתאים, לפחות ספקטרופוטומטר.

כדי לכמת את כמות הביתא קרוטן הנשארת בגזר לאחר טיפול (בישול, טיגון וכו') יש למצות את הביתא קרוטן מכמות שקולה של הגזר המטופל בכמות נתונה של אצטון (זהירות חומר דליק). רצוי לטחון או לרסק את הדוגמא הממוצה על מנת להגדיל את יעילות המיצוי. המיצוי יושלם לאחר שהגזר ילבין לכן צריך לשחק ביחסים בין הדוגמא השקולה לבין כמות האצטון, ולטלטל את הדוגמא לאורך זמן מסוים במהלך המיצוי. רצוי שהדוגמא המתמצה תהיה מכוסה ולא חשופה לאור. מניסיוני התחומים היעילים הם בין 0.1 גרם ל-0.5 גרם בחמישה מיליליטר אצטון

במקביל יש לבדוק משקל 'יבש' – לייבש מאותו הטיפול דוגמא שקולה ולשקול אותה לאחר הייבוש כדי ליצור בסיס להשוואה בין הטיפולים.

ההשוואה בין כמות הביתא קרוטן הנותרת בגזר לאחר הטיפול (והייתי ממליץ לבדוק גם את הכמות לפני הטיפולים) יכולה להיעשות על ערכי הבליעה (OD) או על חישוב כמות הביתא קרוטן מתוך ערכי הבליעה על פי נוסחא.

 

ד"ר יעקב תדמור
מרכז מחקר נוה יער
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24653
01/12/2022
שאלת חקר - האם אנזימים (ואילו אנזימים) משפיעים על נביטה של זרעים שונים
שאלה מספר 24653 - שאלת חקר - האם אנזימים (ואילו אנזימים) משפיעים על נביטה של זרעים שונים
האם תלמידים יכולים לערוך עבודת חקר בנושא ? האם הם יראו קשר ? מיהם האנזימים ועל אילו נבטים ישפיעו ? תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

  שלום, 

בכל נביטה של זרעים יש מעורבות של אנזימים המפרקים את חומרי התשמורת שבזרעים היבשים. 
בזרעים של קטניות (למשל שעועית, אפונה ופול) יש חומרי תשמורת בעיקר חלבון ושמן הנמצאים בפסיגים הבשרניים (לכן יש צורך בפרוטאזות לפירוק החלבון ובליפאזות שונות לפירוק טיפות השמן). 
בזרעים של דגניים (למשל תירס, חיטה, שעורה) יש בעיקר עמילן, מעט שמן ומעט חלבון (לפירוק העמילן יש צורך בעמילאזות) וחומרי התשמורת מצויים באנדוספרם. 
במקרה הקלסי של נביטת גרגרי דגניים, תפיחת הגרגר גורמת ליצירה ושחרור של ההורמון ג'יברלין מציר העובר אל האנדוספרם.  ההורמון מגיע אל שכבת האלוירון העוטפת את האנדוספרם (מתחת לקליפת הגרגר) ומזרז שם יצירת והפרשת עמילאזות המפרקות את גרגרי העמילן שבאנדוספרם. תוצרי פירוק העמילן (גלוקוז) עוברים בדיפוזיה אל העובר ומזרזים את צמיחתו.
הגרגר  של הדגניים הוא פרי בעל זרע אחד לכן הוא מכונה "גרגר" ובו קליפת הפרי מאוחה עם קליפת הזרע ומכילה 7 שכבות. אפשר להבחין בצד אחד של גרגר התירס (קרוב לקצהו המחודד) בשקע ברור המוגבל על ידי קו בהיר בצורת אליפסה המסמנת את גבול המגינית (הפסיג של הדגניים).

אני מניח שברמה של בית הספר, תלמידים אינם יכולים לבצע ניסוי לזיהוי פעילות של אנזימים ולכן אני מציע לעקוף את הבעיה הזו באופן הבא- מאחר ובכל פעילות של אנזימים יש לטמפרטורה השפעה ולכל אנזים יש טמפרטורת אופטימום לפעולתו, אז אפשר לבצע ניסויי נביטה של זרעים על נייר סופג לח בתוך בצלחות פטרי (עטופות בנייר כסף כי אור לעיתים מעכב נביטה) בטמפרטורות שונות ולצפות כל יומיים באחוז הזרעים הנובטים. אפשר להשיג טמפרטורות שונות על ידי השארה בחדר, בתוך פריג'ידר, בתא הקפאה של הפריג'דר ובתנור בטמפרטורה של 40-60 מעלות. הביטוי של הנביטה ישקף באופן כללי את פעילות האנזימים מבלי הצורך לקבוע איזה אנזימים. בכל מקרה של הנבטת זרעים יש צורך, לפני תחילת הניסוי, להשרות אותם במים ולשטוף לעיתים קרובות כדי לסלק את מעכבי הנביטה המצויים בקליפות (הכי טוב לשים זרעים בכוס, לכסות עם גאזה, להדק את הגאזה עם גומייה סביב הכוס ולהניח מתחת לברז מטפטף).

בהצלחה

 

פרופ' אלי זמסקי
חקלאות/בוטניקה חקלאית
האוניברסיטה העברית

24654
01/12/2022
ביו חקר בנושא סם ממריץ לעומת סם מדכא
שאלה מספר 24654 - ביו חקר בנושא סם ממריץ לעומת סם מדכא
ידוע לי שלקפאין יש השפעה על התפתחות של שורשי בצל. רציתי לדעת האם יש חומר שמתפקד כסם מדכא (לדוגמה ריטלין או רסקיו) שישפיעו גם הם על שורשי בצל בכדי לערוך השווה של השפעת סמים ממריצים (קפאין) לעומת השפעת סמים מדכאים (ריטלין/רסקיו) על גדילה והתפתחות של בצל.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

לפי המאמר המצ"ב, ריטלין השפיע על התפתחות שורשים לפחות בצמח שנבדק. שווה לנסות גם בבצל.

כל טוב,

 

ד"ר יהושע קליין
המכון למדעי הצמח
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24638
01/12/2022
השפעת עומק זריעת זרעי עדשים על אורך השורשון והנצרון
שאלה מספר 24638 - השפעת עומק זריעת זרעי עדשים על אורך השורשון והנצרון
שלום למשיב ערכנו ניסוי בכתתנו בנושא השפעת עומק הזריעה על גדילת הנבט ב5 טיפולים : 0 1 סמ,3ס"מ ,5ס"מ,7ס"מ קיבלנו את התוצאות הבאות אורך שורשון: עד לעומק 3 ס"מ קיבלנו את הנבטים בעלי אורך שורושון הגדול ביותר בזריעה 5 ו7 האורך התקצר אורך נצרון: עד לעומק 5ס"מ קיבלנו את הנצרון ארוך ביותר קשה לנו לתת הסבר ביולוגי לתופעה שצפינו בה אשמח מאוד אם תעזרו לי בשאלתי בברכה רבה יוסי
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שאלה דומה לשאלתך נשאלה בעבר באתר "בשער ברשת". להלן קישור לתשובה:
 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7723

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24642
01/12/2022
השפעת שמן רוזמרין ושמנים אתריים על נביטה
שאלה מספר 24642 - השפעת שמן רוזמרין ושמנים אתריים על נביטה
שלום ,כבר הרבה זמן שאני מחפש את דרך הפעולה של שמן הרוזמרין על הנביטה ובכללי את דרך הפעילות של שמנים אתרים באיזו צורה הם פוגעים בתהליך הנביטה ? איזה חומרים בשמן הרוזמרין גורמים לפגיעה וכו' אשמח אם תוכלו ענות לי כמה שיותר מוקדם תודה רבה!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מידע מורחב בנושא נמצא בקישורים המצורפים:
 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5929

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5939

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5332

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7455

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7448

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24629
01/12/2022
ריכוזי מגנזיום גבוהים במי השקיה
שאלה מספר 24629 - ריכוזי מגנזיום גבוהים במי השקיה

עשיתי ביוחקר על השפעת הריכוזים של המגנזיום במי ההשקיה .

לא הבנתי למה ריכוזים של 150 ppm גרמו לצמח למות , הצמח השחיר ונבל בריכוז זה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

באופן כללי 150 ח"מ של מגנזיום במי ההשקיה יכולים לגרום לנזק אך לא אמורים לגרום לתמותה של צמחים. ישנם מספר אפשרויות להסבר התופעה המדווחת כולל, מין צמח רגיש למליחות או למלח המגנזיום שהשתמשתם בו. לחילופין מימשק גידול שהחמיר את המצב. לדוגמא מי ההשקיה לא הכילו תמיסה מאוזנת של מרכיבי המינרלים הנחוצים לגידול. אנחנו יודעים שיש תחרות בין סידן ומגנזיום ולכן הגברה של כל אחד פוגעת ומקטינה את הקליטה של השני. יכול להיות שהתופעה המתוארת הינה תגובה של מחסורי סידן חמורים. יש צורך בעוד פרטים על מנת לאתר את הבעיה.

בברכה,

 

ד"ר אורי ירמיהו
המחלקה לקרקע ומים, מרכז מחקר גילת
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24631
01/12/2022
השפעת שמן אתרי על נביטה
שאלה מספר 24631 - השפעת שמן אתרי על נביטה
אני עובד על הביוחקר שלי כבר זמן מה, שאלת החקר שלי היא מהי השפעת אחוז מחטי האורן במצע על התפתחות זרעי אפונה? אני חיפשתי הרבה על דרך הפעילות של שמן אתרי אך אני לא מוצא את דרך הפעילות של השמן האתרי בעיקוב הנביטה. אני רוצה לפרט בעבודתי איך בדיוק השמן פוגע בזרע, או בתאים שלו. אם הוא פוגע באנזימים מסויימים או בקרום של התאים. אני לא יודע את הדרך בא השמן האתרי פועל וזה גם מסקרן אותי וגם הכרחי לעבודתי. אם תוכלו לענות לי בהקדם אני איהיה אסיר תודה. אלעד
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן מספר תשובות מומחים בנושא עיכוב הנביטה בסביבת  עץ האורן ועיכוב נביטה ע"י שמנים אתרים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7652

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3578

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4535

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8445

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24634
01/12/2022
השפעות הפרופוליס
שאלה מספר 24634 - השפעות הפרופוליס
איך הפרופוליס משפיע על חיידקי הסטיפילוקוקוס ? ואיך הוא משפיע על חיידקי הבצילוס ?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022


מצורפים קישורים לתשובות רלוונטיות שניתנו בעבר ע"י ממוחים כפי שמוצגות באתר "בשער ברשת"

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7638

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=2972

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24637
01/12/2022
ביוחקר- NaCl
שאלה מספר 24637 - ביוחקר- NaCl
שלום, אני ובן זוגי עובדים כרגע על הביוחקר, ואנחנו עובדים עם המלח NaCl. בסקירת ספרות הבנתי כי הוא טוקסי ויכול לשנות את טוניות הסביבה בה הוא נמצא. כל מה שמצאתי היו השפעות שליליות שלו, אבל אני גם מחפש את החיוביות. אנחנו עובדים עם צמחים, לכן אשמח אם תענו לי - למה נחוץ המלח NaCl בצמחים? (בריכוזים נמוכים כמובן,ובדגש לא באדם). תודה רבה מראש, דניאל ארמוני
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 3 ניתן ללחוץ כאן.

 

בהצלחה במחקר 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24611
01/12/2022
השפעת סוג הסוכר על קצב הנשימה התאית בשמרים
שאלה מספר 24611 - השפעת סוג הסוכר על קצב הנשימה התאית בשמרים
שלום רב, במסגרת עבודת הביוחקר בביולוגיה אנו בודקות את השפעת סוג הסוכר על קצב הנשימה התאית בשמרים. בדקנו חד סוכר- גלוקוז. דו סוכר- סוכרוז ורב סוכר עמילן. בעמילן כמעט ולא התבצע נשימה תאית- אנו יודעות ששמרים אינם מפרקים עמילן. אולם בכול חזרות הניסוי קצב הנשימה התאית היה גבוה יותר בסוכרוז מאשר גלוקוז. לא ברור לי למה? (ריכוז תמיסת הסוכרים היה 6%, וברגע הוספת הסוכר לתמיסת השמרים השרנו למשך 10 דק' את המבחנות באמבט מים בטמפ של 36 מעלות.) תודה רבה, דניאל
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורפים מספר קישורים רלוונטים לתשובות של מספר ממוחים בנושא :

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7522

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5273


בהצלחה,

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24612
01/12/2022
בסיס ביולוגי לביוחקר שעוסק בקפאין ושלווים
שאלה מספר 24612 - בסיס ביולוגי לביוחקר שעוסק בקפאין ושלווים

שלום , במסגרת עבודת הביוחקר התבקשנו לנסח שאלת חקר והשערה . שאלת החקר שלנו היא : האם ריכוז הקפאין שיינתן לשליו ישפיע על משקל הביצים ( הכוונה לביצים שמיועדות לאכילה ) שהשליו יטיל? (או על מספר הביצים שיטיל ) ההשערה שלנו הייתה שככל ריכוז הקפאין במזון יהיה גבוה יותר כך משקל הביצה שתוטל יהיה קטן יותר .
מה הגורמים הביולוגים שעלולים להביא להשפעה שכזו?
מה הגורמים המשפיעים על מספר ואו גודל הביצים המוטלות?

תודה מראש , לינוי

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24620
01/12/2022
השפעת מחטי אורן על נביטה.
שאלה מספר 24620 - השפעת מחטי אורן על נביטה.

שלום וברכה אני עושה כרגע עבודת מחקר בביולוגיה על השפעת מחטי אורן על נביטת זרעי חומוס. רציתי לשאול בהמשך לשאלה ששאלו לפני על אללופטיה של מחטי האורן באיזה תהליך פוגעים החומצות הפנוליות והטרפנואידים במהלך הנביטה?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24622
01/12/2022
קטלז בעלים
שאלה מספר 24622 - קטלז בעלים

שלום רב,
תלמיד בכתתי עושה עבודת הביוחקר על קטלז ברקמות שונות, ונמצא כי בעלים פעילות הקטלז היא הגבוהה ביותר. האם נכון לומר שהסיבה היא בגלל תהליך הפוטוסינטזה הנעשה שם?
תודה

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24606
01/12/2022
בוטנול ופרופנול
שאלה מספר 24606 - בוטנול ופרופנול

בעבודת הביוחקר שלי השתמשתי בפרופנול ובוטנול. אני בודקת את השפעתם על תהליך התסיסה הכהלית בשמרים.
שאלתי היא למה  הם גורמים להריסת קרומי תאי השמרים מהר יותר מאתנול?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24607
01/12/2022
השפעת ריכוזי מלח שונים על פעימות הלב בדפנייות
שאלה מספר 24607 - השפעת ריכוזי מלח שונים על פעימות הלב בדפנייות

תלמידים שלי בצעו ניסוי בו הניחו דפניות בתמיסות בעלות ריכוזי מלח שונים ומצאו שיש עליה בקצב הפעימות ככל שהריכוז עולה עד מות הדפניות מהו ההסבר הביולוגי לתופעה?

בברכה דליה חלקיה

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

דליה שלום,

 

הדפניות חיות בדרך כלל בסביבה של מים מתוקים. לכן, חשיפתן לרמת מליחות גבוהה גורמת לסטרס הנובע ממגבלות פיזיולוגיות של ויסות מלחים. לדפניות כמו לכל האורגניזמים המימיים יש טווח מליחות בו היא יכולה לשרוד. ישנם אורגניזמים להם טווח מליחות גבוה יותר מאשר לאחרים. כאשר הדפניה נחשפת לרמות גבוהות מידי של מלחים מתחיל תהליך ויסות משק המים ומשק היונים. תהליך זה צורך אנרגיה רבה ולכן הוא גם מאיץ את קצב פעימות הלב.

 

על השפעתן של רמות מליחות גבוהה על גדילה והישרדות של דפניות אתם יכולים לקרוא

  במאמרים :

 

Effects of Salinity on Survival, Growth and Reproduction of the Water Flea,

  Daphnia magna Mahassen et. al. Nature and Science 2009:7(11)

http://www.sciencepub.net/nature/ns0711/ns0711.pdf#page=32

 

  Effects of salinity on metabolism and life history characteristics of

  Daphnia magna . Marie ArnCr ' & Sanna Koivisto. Hydrobiologia 259:  69-77,

  1993.

 

בהצלחה,

 

ד"ר פרידה בן-עמי
זואולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

24592
01/12/2022
השפעת מליחות על תהליכי התרבות של שמרים
שאלה מספר 24592 - השפעת מליחות על תהליכי התרבות של שמרים
מצאנו בביוחקר שמליחות של מצע גידול שמרים משפיע על קצה התרבותם. ראינו שברמות מליחות נמוכות עד 500 מילימולר השמרים מתפתחים בקצב נמוך בהרבה בהשוואה להתפתחותם במצע גידול ללא מלחים. רצינו לדעת אלו מנגנונים בתוך השמרים הקשורים להתרבותם עלולים להיות מושפעים באופן ישיר ממליחות מצע הגידול וכיצד השמרים מתמודדים עם תנאי מליחות? ( בנוסף לאובדן מים לסביבה בתהליכי אוסמוזה).
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום, 

מצורפת תשובה שפרסמ באתר לגבי השפעת מלחים על  שמרים


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7879

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24593
01/12/2022
התפתחות מנבגים (פטריית ריזופוס)
שאלה מספר 24593 - התפתחות מנבגים (פטריית ריזופוס)
במסגרת קורס צמחים ירודים אנו מבצעים נסוי על התפתחות פטריית הריזופוס בתנאי אור שונים. בתנאי האור החזק הבחנו בהבדל משמעותי בין החזרות, בצלחת אחת היו מלא מנבגים מפותחים, לעומת זאת בצלחת אחרת התפתח רק עובש בלי מנבגים מפותחים. אז רציתי לדעת מה הסיבה להבדל זה? תודה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24595
01/12/2022
קומפוסטציה
שאלה מספר 24595 - קומפוסטציה
שלום, במהלך הוראת תהליך הקומפוסטציה נתקלתי במושג "חומרים פיטוטוקסים" לא הצלחתי למצוא הסבר למהותם ומשמעותם של חומרים אלו? אשמח לקבל הגדרה- מהם חומרים אלו? וכיצד הינם משתלבים בתהליך הקומפוסטציה? תודה רבה! חמי זלצר
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

חמי שלום,

זוהי אכן שאלה טובה.

ראשית, פיטוטוקסיות (רעילות לצמחים) של קומפוסטים נמדדת במהלך הכנתם, והיא יכולה להיות מדד להערכת מידת בשלותם ומוכנותם לשימוש חקלאי.

המדידה נעשית ע"י הכנת מיצוי מימי של הקומפוסט ביחס מים:קומפוסט 1:5 או 1:10, ושימוש במיצוי הזה להרטבת מצע להנבטת זרעים (כאן הבחירה מגוונת).

גורמי הרעילות יכולים להיות אמוניה, חומרים אורגניים רעילים (פנולים, גזים אוגגניים, תרכובות מרקפטו ואחרים), מליחות, pH, מתכות מסיסות (כגון, נחושת ואבץ), וכמובן כל מה שאיננו יודעים לכנות בשם או לבדוק. פיטוטוקסיות יכולה להיות קשורה גם לחומרים אללופתיים (המופרשים ע"י צמח אחד ואשר פוגעים בצמחים אחרים) המצויים בין חומרי הגלם לקומפוסטציה (למשל, נוכחות עלי אורן או אקליפטוס בקומפוסט).

ככלל, אינני מתלהב ממדידה של פיטוטוקסיות בשיטות אלו. בפועל, אופן המדידה מאד משפיע על התוצאה, ולדעתי לפיטוטוקסיות במעבדה אין בהכרח קשר להערכה נכונה של התועלת החקלאית של הקומפוסט. עומס היישום של קומפוסט בקרקע הנו נמוך בדרך כלל, והקרקע היא תווך המשכך פעילות פיטוטוקסית אפשרית, שבמיצוי מימי יכולה להיות דומיננטית. כל הגורמים שמניתי לעיל הנם תלויי מינון, ותלויי תווך: כך, מתכות מסיסות תספחנה בחוזקה על חלקיקי החרסית בקרקע, ה-pH ישוכך ע"י כושר הבופר הגבוה של הקרקע, קצבי האינאקטיבציה בקרקע (כגון, ספיחה, וביודגרדציה) הנם גבוהים מכדי של גורמי הפיטוטוקסיות תוכל להיות השפעה משמעותית (או אף, השפעה כלשהי). יתרה מזאת, זריעה של גידולי שדה מתרחשת זמן רב אחרי פיזור זבלים או קומפוסטים, זמן המאפשר ביטול כל פיטוטוקסיות אפשרית.

המלצתי לחקלאים בד"כ היא לא להתחשב כלל בגורם עלום זה ולהעדיף קומפוסטים פחות בשלים ליישום בגידולי שדה. זמינות יסודות ההזנה במקרה כזה הנה משמעותית יותר, והיא פוחתת בחדות כשהקומפוסט מבשיל יתר על המידה.

עם זאת, פיטוטוקסיות יכולה להיות משמעותית יותר בקומפוסטים המשמשים מרכיב משמעותי במצע הגידול בגידול במצע מנותק. במקרה כזה יש להקפיד על בשלות ועל מניעת המלחה שמקורה בקומפוסט (בעיקר בקומפוסטים מזבלי בע"ח) וריכוזי אמוניה גבוהים (זבלי עוף, בוצות שפכים, זבלי חזיריות וכד').

אחרים ודאי חושבים אחרת (יעל לאור ומיכה רביב, אף הם ממינהל המחקר החקלאי), ותוכל למצוא מקורות רבים (בעברית ובאנגלית) בגוגל ובויקיפדיה.

יום טוב,

 

ד"ר פנחס פיין
קרקע, מים וסביבה
מכון וולקני

24596
01/12/2022
ביוחקר- השפעת סבון כלים על התפתחות שעועית מש
שאלה מספר 24596 - ביוחקר- השפעת סבון כלים על התפתחות שעועית מש
שלום, יש לי לעשות ניסוי עם סבון כדי לבדק את ההשפעה על שעועית מש, ואיני יודעת איזה מיהולים של הסבון לעשות עם המים. אני צריכה לעשות 5 טיפולים, אשמח לעזקה תודה (:
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

מצורפים מספר קישורים לתשבות מומחים שפורסמו בעבר  הכוללות תשובות רלוונטיות לנשוא וכן גם הפניות לחומר רקע נוסף :

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5836

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7073

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7278

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5648

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8271

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8250

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24598
01/12/2022
השפעת שמן אתרי על נביטת זרעי חיטה ?
שאלה מספר 24598 - השפעת שמן אתרי על נביטת זרעי חיטה ?
ברצוני לדעת איך בדיוק שמן אתרי(אקליפטוס) מעכב את הנביטה( מבחינת תהליך כימי/פיזי)
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מידע מורחב בנושא השמנים האתרים באקליפטוס ואללופתיה נמצא בקישורים המצורפים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4912

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7448

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7457 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24600
01/12/2022
עזרה בעבודת ביוחקר- השפעת החומציות על הנביטה
שאלה מספר 24600 - עזרה בעבודת ביוחקר- השפעת החומציות על הנביטה
שלום רב, ערכנו ניסוי בו אנו רצינו לבדוק את השפעת החומציות על תהליך הנביטה של זרעי מש. לפי תוצאות הניסוי, גילינו שככל שרמת החומציות נמוכה יותר - כלומר חומצית יותר, פחות זרעי מש נבטו. הזרעים הושמו בשתי רמות חומציות שונות: pH6 ו pH3. בעבודת הביוחקר דרוש בסיס ביולוגי לניסוי, וכשחיפשנו באינטרנט ובמקורות מידע נוספים' למה החומציות משפיעה על תהליך הנביטה, כלומר למה דבר זה מעכב את תהליך הנביטה, לא מצאנו תשובה. אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת בסיס ביולוגי לניסוי שלנו. השאלה היא: כיצד רמת חומציות נמוכה מעכבת את תהליך הנביטה? תודה רבה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,
בקישור המצורף תוכלו למצוא תשובת ממוחה העונה לשאלתכם

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4943

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24601
01/12/2022
לימון בהשחמה אינזימטית.
שאלה מספר 24601 - לימון בהשחמה אינזימטית.

שלום, עשינו עבודת ביוחקר על השפעה של מיצים שונים על קצב ההשחמה האינזימטית. בדקנו את ההשפעה של קיווי, לימון, תפוז, קלמנטינה ורימון. הבנו שויטמין c הוא מעקב חומציות ולכן ע'מ לשער מהו המיץ שיימנע את ההשחמה בצורה הטובה ביותר, הוא המיץ עם הכמות הגדולה ביותר של ויטמין c. עפ האתר "מידע שימושי- ערכים תזונתיים במזון" ראינו כי קיווי יש 164 מ"ל. לימון 112 מ"ל תפוז 53 מ"ל קלמנטינה 36 מ"ל רימון 6 מ"ל. אך בניסוי ראינו כי קצב השחמה אינו לפי כמות הויטמין c, אלא קלמנטינה, תפוז, רימון, קיווי ואז הלימון. ולכן רצינו לדעת מהו הגורם הנוסף שמשפיע על קצב ההשחמה חוץ מהויטמין c?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור למספר תשובות בנושא  שהתקבלו ע"י מומחים 


תשובה 1

תשובה 2

תשובה 3

תשובה 4

 

בנוסף,  מצורף מאמר נוסף שיוכל לעזור למצוא עוד חומר מדעי על הנושא.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24580
01/12/2022
מידע בנוגע לאליצין והשפעתו
שאלה מספר 24580 - מידע בנוגע לאליצין והשפעתו

שלום,  האם האליצין המשתחרר מהשום פוגע בדופן החיידקים? איך האליצין פוגע בחיידקים? 

תוד מראש.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

מצ"ב קישורים לתשובות מומחים בנושא כפי שפורסמו בעבר:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8322

http://www.Bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4066

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7098

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4699

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4870

http://www.Bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4274

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5687

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24582
01/12/2022
השפעת ריכוז הסוכרוז על גדילת פטריית הבוטריטיס.
שאלה מספר 24582 - השפעת ריכוז הסוכרוז על גדילת פטריית הבוטריטיס.

שלום רב! ערכנו מחקר ובו בדקנו כיצד משפיע ריכוז הסוכרוז על גדילת פטריית הבוטריטיס. תוצאות המחקר הראו לנו שמ0% ל0.5% הייתה עלייה, מ0.5% ל1% הייתה ירידה חדה, בין 1% ל5% הייתה עלייה מאד מאד מתונה. ומ5% ל20% הייתנה ירידה חדה עד שבריכוז 20% הפטרייה מתה. כל התוצאות הנ"ל הן לאחר שבוע. יש לי 2 שאלות על התוצאות: 1. איך אפשר להסביר את העלייה המתונה שהייתה בין 1% ל5%? 2. בריכוז 20% בימים הראשונים הייתה גדילה, אמנם מאד שולית, של פטריית הבוטריטיס, ורק לאחר מספר ימים היא התכווצה ומתה לגמרי- איך אני יכול להסביר את הגדילה שהייתה בהתחלה? תודה רבה! דביר הריסון.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24586
01/12/2022
הובלת סוכר מהשורשים לנצר
שאלה מספר 24586 - הובלת סוכר מהשורשים לנצר
שלום רב, תלמידות בכתת הביולוגיה ראו בניסוי את תופעת האטיולציה והעלו את השאלה האם ניתן להאריך את תקופת הצמיחה של צמחים בחושך או לשפר את הצמיחה באמצעות הוספת סוכר למצע הנקלט על ידי השורשים. לשם כך הנביטו זרעי אפונה וזרעי חיטה בחושך על מצע אגר הכולל 5 ריכוזים שונים של סוכר. העבודה נעשתה בתנאים סטריליים בזרעים מחוטאים בכדי למנוע זיהום על ידי מיקרואורגניזמים שישתמשו בסוכר. העבודה התבססה על מספר מאמרים מדעיים שחקרו קליטת סוכרים על ידי שורשי צמחים, שם נטען כי שורשים יכולים לקלוט כמויות קטנות של סוכרים באמצעות השורש (בעיקר סוכרים שיצאו מתאי השורש והשורש עושה re-uptake. השאלה היא הבאה: ברור שאם תאי השורש קולטים סוכרים מהמצע זה עשוי לשפר את התפתחות השורש אך האם הדבר יכול להשפיע גם על הנצר? האם צמחים יכולים להוביל בתאי העצה תמיסה שכוללת מים מלחים וגם סוכרים וכך להוביל סוכרים אל הנצר מהשורש? האם דבר זה יכול לשפר צמיחה של נצר בתנאי החשכה?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24588
01/12/2022
מה השפעת זמן אחסון של תמצית מלפפון על פעילות האנזים קטלאז?
שאלה מספר 24588 - מה השפעת זמן אחסון של תמצית מלפפון על פעילות האנזים קטלאז?
למה פעילות האנזים יורדת אחרי שמאחסנים את התמצית במקרר?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022


אנזימים מאבדים פעילות לאט יותר במקרר מבטמפרטורת החדר בדרך כלל, אבל כשמדובר בתמצית לא טהורה שיש בה גם מלחים רבים שהייה בקירור יכולה לגרום לשקיעה של חלבונים ובהם גם אנזימים ולאובדן פעילות.

 

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

24569
01/12/2022
החומרים הפעילים בסבון
שאלה מספר 24569 - החומרים הפעילים בסבון
שלום, אני וחברותיי עורכות מחקר בנוגע להשפעה של סבון "רגיל" (פרי) על נביטה של זרעי חיטה. ראינו כי בריכוזים גבוהים יותר של סבון, יש פחות נביטה. אך איננו יודעות מהו החומר שמונע זאת. רצינו לדעת: 1. מהו החומר אשר "מדכא" את הנביטה? 2. באיזו דרך אפשר לראות מה משפיע על הנביטה? בתודה מראש, סיטאר
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שאלות בנושא  נענו בעבר באתר ע"י מומחים בתחום.
מצ"ב קישורים לתשובות המומחים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7655

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24570
01/12/2022
אללופתיה בגרניום לימוני
שאלה מספר 24570 - אללופתיה בגרניום לימוני
שלום, אשמח לדעת מה הם החומרים בגרניום הלימוני שיוצרים את תופעת האללופתיה. וכן מידע על אללופתיה ועל זרעי עדשים וזרעי מאש. תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מידע מורחב בנושא "אללופתיה ונביטה" נמצא בקישורים המצורפים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4912

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7448

http://www.Bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3280

http://www.Bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5332

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24571
01/12/2022
מה היא חשיבות המלח(NACL) לזרעים במהלך הנביטה?
שאלה מספר 24571 - מה היא חשיבות המלח(NACL) לזרעים במהלך הנביטה?
האם יש לו תפקיד מסוים בתוך הזרעים ? מה היא השפעתו על עובר? ואיך הזרע מקבל אותו? שאלות אלה חשובים לביוחקר שלי !
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 3 ניתן ללחוץ כאן.

 

בהצלחה במחקר והמשך יום טוב

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24572
01/12/2022
האנזים אוריאז וסויה
שאלה מספר 24572 - האנזים אוריאז וסויה

אני כותבת עבודת חקר על השפע ריכוזי מיצוי סויה על קצב פירוק אוריאז. הניסוי שלי מסתמך על שאלת בגרות ורציתי לדעת למה בודקים דווקא השפעת סויה ולא זרעים אחרים כמו למשל חומוס? 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור לתשובת מומחה לשאלה בנושא:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7656
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

דילוג לתוכן