ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר

אאאא
אבולוציה
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
24784
01/12/2022
עזרה בביוחקר בנושא עובשים בסוגי לחם שונים
שאלה מספר 24784 - עזרה בביוחקר בנושא עובשים בסוגי לחם שונים
שלום, אנחנו עושים ביוחקר בביולוגיה על הקשר בין סוגי לחמים לבין צמיחה של עובשים - כלומר האם עובש גדל יותר מהר בסוג לחם מסוים(לבן, שחור, דגנים, שיפון) וגם איזה סוג עובש גדל על סוגי הלחמים השונים. אנחנו רצינו לשאול האם שמעתם על ניסוי כזה בעבר והאם יש קשר בין הגורמים.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

 
 

שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא "עובש בלחם":

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8245

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24785
01/12/2022
נביטה
שאלה מספר 24785 - נביטה
מהו טווח המרווחים בין הזרעים המשפיע על נביטה?האם יש מרווח קבוע וידוע לכל זרע מסוים?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום, 


בקישור המוצרף תוכלו למצוא תשובת מומחה העונה על שאלתכם.

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5526

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24786
01/12/2022
השפעת זמן בישול על ויטמין C
שאלה מספר 24786 - השפעת זמן בישול על ויטמין C
במסגרת עבודת ביוחקר בחרנו לחקור את השפעת משך זמן בישול על ירידת חומצה אסקורבית בפלפלים אדומים. אנו מודעות לעובדה כי הויטמין מאוד רגיש לחום אך לא מצאנו תוך כמה זמן מתפרק בטמפרטורות גבוהות (כמעט רתיחה). האם תוכלו להמליץ על זמני בישול להשוואה? (האם מדובר בחלקי דקות עד דקות בודדות או קפיצות של רבע שעה וכו'?) תודה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24787
01/12/2022
השפעת ריכוז הדשן על קצב גדילת עדשת המים - מנגנון פיצוי?
שאלה מספר 24787 - השפעת ריכוז הדשן על קצב גדילת עדשת המים - מנגנון פיצוי?

לפני כשבוע, ערכנו ניסוי בו בדקנו את השפעת ריכוז הדשן על קצב גדילת עדשת המים. בטיפולים בהם היה ריכוז הדשן גבוה, הייתה הביומסה גדולה גם כן. לעומת זאת, בטיפולים בהם היה ריכוז הדשן נמוך יחסית, היה ריכוז החלבונים גבוה יותר מטיפולים בעלי ריכוז דשן גבוה.

האם מותר להניח כי מדובר באיזשהו מנגון פיצוי ע"י החלבונים? אם כן, האם תוכלו להפנות אותי למקור מידע בעניין?

תודה, ינאי

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

בטיפול דשן גבוה הייתה ביומסה גדולה יותר וריכוז חלבונים קטן יותר. ההנחה שלי לאור התוצאות היא שתאי עדשת המים גדלו בנפחם ותוספת הביומסה (בדקתם כנראה משקל טרי) הייתה תאים גדולים יותר (אפשר לבדוק במיקרוסקופ) עם חלליות גדולות יותר כתוצאה בעיקר מקליטת מים. לכן בתאים גדולים יותר חלבוני הציטופלסמה נמהלו. מכאן אני מניח שריכוז גבוה של דשן לא גרם לחלוקות תאים אלא לגדילת התאים הקיימים. בריכוז דשן נמוך התאים נשארו קטנים יותר ובתוכם פחות מים וציטופלסמה יותר צפופה ולכן ריכוז החלבונים גבוה יותר. לפני שנים רבות פרסמתי מאמר שדן בסוגיה הזו בהבדלים שבין אשרושים של מיני סלק. מקווה שעזרתי ונתתי לכם חומר למחשבה מה כדאי לבדוק כדי לאשש את השערתי.

 

פרופ' אלי זמסקי
חקלאות/בוטניקה חקלאית
האוניברסיטה העברית

24788
01/12/2022
ניסוי ביוחקר: אוסמוזה בתפוחי אדמה
שאלה מספר 24788 - ניסוי ביוחקר: אוסמוזה בתפוחי אדמה
בשאלת החקר: מהי השפעת הטמפרטורה על קצב האוסמוזה של גלילי תפוחי אדמה בדקנו בשני ריכוזי תמיסת מלח (NaCl (0.5%, 1% נבדקו בטמפרטורות 25, 30 ו-60 מעלות צלזיוס. בניסוי של 0.5% התקבלו התוצאות הבאות: בטמפרטורה הנמוכה שנבדקה אחוז השיונוי היה: 4.45%, בטמפרטורה של 30 הייתה עלייה רק ב3.5% ואילו ב60 מעלות צלזיוס הייתה עלייה של 5.73%. אנו צפינו לראות כי ככל שהטמפ עולה אחוז המשקל של תפוח האדמה יעלה גם. אך ב 30 מעלות ניתן לראות שאין התאמה למגמת העלייה שצפינו. כמו כן גם כשחזרנו על ניסוי זה בריכוז של1% נראו תוצאות זהות. נשמח לקבל הסבר מדוע ב30 מעלות העלייה לא התרחשה כצפוי.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8707

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24770
01/12/2022
השפעת קרינה על נביטה
שאלה מספר 24770 - השפעת קרינה על נביטה
שלום רב, במסגרת "הביו-חקר" שנערך בכיתה יא', אנו מחפשים נושא מחקר הנוגע להשפעות על נביטה. אשמח לשמוע דעתכם לגבי השפעות קרינות מסוגים שונים (יכול להיות קרינות מכשירים סלולריים, מיקרוגלים וכד') אך אל תשכחו שאנו נאצלים להעזר באמצעים העומדים לרשותינו מטעם בית הספר. האם ידוע על מחקר שנערך בנושא או האם יש לכם ידע בנושא? בברכה, אורן והקבוצה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער" וניתן לצפות בה כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24772
01/12/2022
השפעה של מי פה מסוג ליסטרין על חיידקי סטפילוקוקוס אלבוס
שאלה מספר 24772 - השפעה של מי פה מסוג ליסטרין על חיידקי סטפילוקוקוס אלבוס
חברתי ואני עושות עבודת ביוחקר בנושא: השפעה של מי פה ליסטרין על חיידקי סטפילוקוקוס אלבוס, האם רק האלכוהול במי הפה גורם להרג החיידקים, או שיש מרכיב נוסף שהורג אותם, ומהו המנגנון? תודה הילה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שאלה דומה לשאלתך נענתה בעבר באתר ע"י מומחה. להלן קישור לתשובת המומחה:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5727

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24773
01/12/2022
השפעת חימום מוקדם על אוסמוזה בתפו"א
שאלה מספר 24773 - השפעת חימום מוקדם על אוסמוזה בתפו"א
שלום ותודה רבה על העבודה המבורכת מה אמורה להיות ההשערה לניסוי כזה: אם נחמם לטמפ' שונות חתיכות תפו"א ולאחר מכן בטמפ' החדר נכניס אותם לתמיסה סוכרוז ונשווה משקל בין התחלת הניסוי למשקל בסופו? ובמילים אחרות - בתקווה שאני מדייקת: מה קורה לאוסמוזה כשהקרומים נהרסים? האם נכון לומר שככל שהטמפ' בחימום מוקדם גבוהה יותר, כך האוסמוזה גבוהה יותר? (ולכן הפרש המשקל יהיה גדול יותר?) או שאם בררנות הקרום נהרסת אז יש גם כניסת סוכרוז בחופשיות ובדיקת הפרשי משקל כבר לא מעידים על כלום? ולסיום - כשהקרומים נהרסים בחימום - רק החלבונים בקרום נהרסים או גם הפוספוליפידים? תודה רבה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

אוסמוזה משמעותה העברת מים דרך קרום התא. עם עלית הטמפרטורה עולה קצב (יחידת משקל מים בזמן מסוים) האוסמוזה עד לרמה קבועה (טורגור). דופן התא משמש כתומך פיזי לקרום התא.

טמפרטורות גבוהות  יגרמו לדנטורציה (הרס) של חלבוני הקרום התאי (תחשבי מה קורה לביצה בחום) וכן לניזול יתר של הליפידים (תחשבי מה קורה לחמאה בחום). במצב כזה קרום התא יאבד את תכונת חדירותו הבררנית והתא ימות.

חתיכות תפוחי האדמה הושמו בתמיסה היפוטונית ולכן יותר מים יכנסו לחתיכות אלה עם עלית הטמפרטורה, עד לרמה מסוימת כפי שנאמר.

 

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

24775
01/12/2022
פוטוסינתזה בצמח המים אלודאה
שאלה מספר 24775 - פוטוסינתזה בצמח המים אלודאה

מדוע בצמח האלודאה שהוא צמח מים חסר פיוניות שלא מבצע דיות, קצב הפוטוסינתזה מתחיל להאט לאחר הטמפרטורה האופטימלית עד אשר נפסק לחלוטין ועובר דנטורציה בכ-65 מעלות צלזיוס. בנוסף בכל המקורות שבדקתי הטווח האופטימלי לגידול צמח זה הוא בין 15-28 מעלות אך לפי מחקרים שונים הטווח אופטימלי הוא כ40 מעלות צלזיוס. הרי ידוע כי אין דיות, והצמח לא מאבד נוזלים. מה קורה לצמח ומדוע אין פוטוסינתזה גם כאשר הצמח לא מאבד מים? תודה, גיא

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום גיא,

 

תהליך הפוטוסינתיזה כולל מספר ריאקציות ביוכימיות המבוצעות ע"י מספר אנזימים, שהם חלבונים פעילים. בנוסף לכך לשם הביצוע של חלק מהתהליכים צריך להישמר המבנה של הממברנות בכלורופלסט שגם הן מולקולות אורגניות מורכבות. גם החלבונים וגם  מרכיבי הממברנות נפגעים בטמפרטורה גבוהה ועוברים שינוי מבנה דראסטי הנקרא, כפי שציינת, דנטורציה שפירושו איבוד המבנה הטבעי. לאחר דנטורציה החלבונים והממברנות לא יכולים למלא את תפקידם והפוטוסינתיזה נעצרת.

לכל חלבון יש טווח טמפרטורות לו הוא מותאם, אבל כולם בדרך-כלל פעילים בטווח 15 – 35 מעלות צלזיוס. ביצורים המותאמים לסביבות חמות מאוד, כגון מעיינות חמים למשל, ניתן למצוא חלבונים העמידים לטמפרטורות גבוהות יותר. האלודיאה היא צמח מים שאיננו מותאם לטמפרטורות גבוהות ולא פלא שהפוטוסינתיזה, וכנראה גם תהליכים אחרים בתאים שלה, לא יהיו פעילים בטמפרטורות גבוהות.

 

פרופ' עמרם אשל
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

24776
01/12/2022
ביוחקר-השפעת השום על מידת העיכוב בגידול חיידקים
שאלה מספר 24776 - ביוחקר-השפעת השום על מידת העיכוב בגידול חיידקים

שלום, ביצענו ניסוי במסגרת הביוחקר שלנו -השפעת השום על מידה עיכוב גידול החיידקים. בדקנו את השום במספר מצבים, שום מוקפא שהופשר, שום טרי, שום מבושל ושום בנוכחות ph. מצאנו שההשפעה הרבה ביותר של השום על עיכוב גדילת החיידקים הייתה ההשפעה של השום הטרי ובניגוד לכך ההשפעה המועטה ביותר של השום היה השום בתנאי ph שונים . רצינו לדעת מה קורה מבחינת השפעת שום טרי במפגש עם חומצות מערכת העיכול והאם יעילותו של השום הטרי אכן נשמרת או שהיא נפגעת כתוצאה מהמפגש עם החומצות?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב

 

לפי המאמר המצויין למטה :החומר הפעיל שבשום , האליצין , מעוכב על ידי HCL  וזה מאשר את התוצאות שקיבלתם בניסוי ,שיעילותו של השום הטרי נפגעת במגע עם חומצות. כנראה שלמרות שיש אחוז מסויים של פירוק בקיבה , עדיין נשאר מספיק חומר פעיל לעיכוב גידול החיידקים .יש לקחת בחשבון שהשום נאכל עם מרכיבי מזון נוספים שיכולים להגן עליו מפני הפרוק.

 

J AOAC Int. 2003 May-Jun;86(3):544-50.

Determination of sulfite in dried garlic by reversed-phase ion-pairing liquid chromatography with post-column detection.

Perfetti GA1Diachenko GW

 

בכבוד רב

 

ד"ר יוספה אברהם
המחלקה למטבוליזם ותזונת האדם, בית הספר לרפואה
האוניברסיטה העברית

24779
01/12/2022
השפעת ריכוז מיצוי עגבנייה על אחוז נביטת זרעי עדשים.
שאלה מספר 24779 - השפעת ריכוז מיצוי עגבנייה על אחוז נביטת זרעי עדשים.
איך אפשר להסביר את התופעה שחלק קטן מהעדשים ששמנו בצלחת פטרי עם ריכוז מיצוי מסוים כן נבטו ? (זה היה אמור לעכב את הנביטה שלהם..)
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
 

שלום,

מצ"ב קישור לתשובת מומחה בנושא:

 http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5506

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24752
01/12/2022
השפעת ריכוז קפאין על קצב נשימת שמרים
שאלה מספר 24752 - השפעת ריכוז קפאין על קצב נשימת שמרים

שלום, במסגרת לימודי ביולוגיה  בדקתי היא השפעת ריכוז קופאין על קצב נשימת שמרים במהלך הניסוי לקחתי קפה בריכוזים שונים ושמתי בכוסות עם שמרי אפיה התוצאות שהתקבלו היו הפוכות ממה שמתואר בשאר המידע שנכתב באתר זה בו כתוב כי זה אמור לגרום לעיכוב בקצב הנשימה לי קרה דבר הפוך וגובה הקצף פחת אפשר לקבל פרטים כיצד הקפאין משפיע על נשימת שמרים ומדוע יצאה לי תוצאה שונה ביצעתי ניסוי זה פעמיים וקיבלתי אותה תוצאה.

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24754
01/12/2022
ניסוי השפעת ג`יברלין על נביטת זרעים בתרדמת
שאלה מספר 24754 - ניסוי השפעת ג`יברלין על נביטת זרעים בתרדמת
אנחנו עושות ביוחקר בנושא הורמונים צמחיים. קראנו שג'יברלין מדכא תרדמת זרעים. איזה ריכוזים של ג'יברלין כדאי לבדוק כדי לראות את השפעת הג'יברלין על נביטת זרעי חסה בתרדמת (שלא קיבלו מכת קור לפני ההנבטה)?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

ההורמונים ABA וג'יברלין מבקרים את תהליך נביטת הזרעים. בעוד ש- ABA מעודד תרדמה (לא תרדמת), ג'יברלין מעודד יציאה מתרדמה ונביטה. הניסוי שאתן רוצות לעשות הוא פשוט אבל לא תמיד עובד יפה. אם זרעי החסה לא נמצאים בתרדמה (או מנוחה), לא תמיד ניתן יהיה לראות את ההשפעה המעודדת של ג'יברלין, כיוון שהזרע (העובר) עצמו מייצר ג'יברלין ולכן תוספת חיצונית לא תשפיע. אבל כמובן שאתן יכולות לנסות. הייתי בודק סידרת ריכוזים של GA3 (הג'יברלין הזמין מבחינה מסחרית) מהריכוז הנמוך ביותר 0.1 מיקרומולר, 1, 10 ועד ל- 100 מיקרומולר. 

 

פרופ' דוד וייס
המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

24756
01/12/2022
הדברה ביולוגית של אקרית אדומה
שאלה מספר 24756 - הדברה ביולוגית של אקרית אדומה

אני עושה ביוחקר על הדברה של אקרית אדומה בצמחי גרדניה יסמינית על ידי תמציות צמחים. השתמשתי במרווה, רוזמרין, טיון דביק ואמברוסיה, שנכתשו עם מים בריכוז של 60 גרם לליטר. הניסוי עבד והצמחים אכן השפיעו על האקריות האדומות שבצמח. רציתי לשאול- למה ואיך הצמחים הללו משפיעים על האקריות?

 תודה רבה ויום טוב! :)

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24760
01/12/2022
דשן אוראה
שאלה מספר 24760 - דשן אוראה
ברצוני להשתמש בתרכובת אוראה כדשן בביוחקר בו אני בודקת מהו הקשר בין ריכוז האוראה להתפתחות עדשת מים זעירה? מהו טווח הריכוזים הממומלץ לניסוי, מכיוון שהמידע המוצג בד"כ הוא כמה ק"ג דשן ליחידת שטח. ולא ריכוז
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24761
01/12/2022
השפעה של סודיום ביקרבונט על תמותת חיידקי סטאפילוקוקוס אלבוס
שאלה מספר 24761 - השפעה של סודיום ביקרבונט על תמותת חיידקי סטאפילוקוקוס אלבוס
למומחים שלום חברתי ואני עושות ביוחקר, בנושא השפעה של משחת שיניים על חיידקי סטאפילוקוקוס אלבוס, רצינו לדעת מהו המנגנון לפיו סודיום ביקרבונט שמהווה חלק ממרכיב משחת השיניים (פארודונתקס), מעכב גדילה של חיידקים אלו? תודה עמית
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24763
01/12/2022
השפעת ריכוז המיצוי מצמח אלת המסטיק על התפתחות החידקים
שאלה מספר 24763 - השפעת ריכוז המיצוי מצמח אלת המסטיק על התפתחות החידקים
שלום, במסגרת הניסוי בביוחקר בביולוגיה, בדקנו את השפעת ריכוז המיצוי מאלת המסטיק על התפתחות החיידקים(א.קולי). לאחר בדיקה בחומרים הנמצאים באלת המסטיק השערתנו בניסוי היתה שככל שריכוז המיצוי מאלת המסטיק יהיה גבוהה יותר כך גדילת החיידקים תהיה מעוטה יותר. אך הופתענו לגלות שתוצאות הניסוי היו הפוכות מההשערה שלנו וקיבלנו את המסקנה שככל שהריכוז מאלת המסטיק יותר גדול כך גדילת החיידקים מרובה יותר. נשמח לדעת מדוע קיבלנו בניסוי תוצאות הפוכות מהשערתנו .
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24767
01/12/2022
שיעור הדיות
שאלה מספר 24767 - שיעור הדיות
שלום , אני בכתה יא ואני עושה את הביוחקר שלי על :"מהי השפעת השקיה במי מלח על שיעור דיות של צנון " במשתנה התלוי שהוא שיעור הדיות שואלים אותי 3 דברים :1.הדרך למדוד אותו 2.יחידת מידה 3.דרך מדידה נוספת לצערי אני לא יודעת איך מודדים את שיעור הדיות תוכל לעזור לי בבקשה ?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצ"ב לינק לשאלות בנושא דיות שנענו בפירוט ע"י מומחה

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8193
 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7593

 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5338

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24768
01/12/2022
למה חיידקים גורמים להזדקנות צמחים
שאלה מספר 24768 - למה חיידקים גורמים להזדקנות צמחים

אני עושה עבודת חקר על השפעת אקונומיקה בריכוזים שונים על הזדקנות צמחים, אך אני לא מבינה מה השפעתם של החיידקים על הצמח. תודה

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה בנושא "אקונומיקה והזדקנות צמחים" ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה נוספת בנושא "אקונומיקה והזדקנות צמחים" ניתן ללחוץ כאן

לתשובה בנושא "אקונומיקה וורדים" ניתן ללחוץ כאן.

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24749
01/12/2022
זיהוי עובש
שאלה מספר 24749 - זיהוי עובש

זיהוי עובש

שלום,

אנחנו תלמידות שעושות ביוחקר בנושא התפתחות עובש על גבי לחם.

הבחנו בכך שעל גבי הלחם התפתח עובש במספר צבעים (ירוק, ירוק דהוי, צהוב וחום-שחור).

תהינו אם מדובר בסוג עובש אחד (אם כן-איזה? באילו שלבים בהתפתחותו ייתכן שמדובר?) ואם לא, באילו סוגים (אולי) מדובר?

נשמח לחוות דעת מקצועית.

תודה מראש,

נועה ושחר

 

קישור לתמונה של חתיכת לחם מהניסוי (כל צבע מסומן במספר):

http://tinypic.com/view.php?pic=1euxqa&s=9#.VkX_iLerTIU

1-ירוק

2-שחור

3-צהוב

4- ירוק דהוי

1.      *הצהוב והשחור נראים כעיגולים קטנים על גבי "גבעולים" (העיגולים לא צמודים אל פני הלחם), שני הירוקים צפופים וצמודים לפני הלחם

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

על פי מה שרואים בתמונה אני מניח שמדובר במספר מינים שונים. ייתכן שהעובש הירקרק הוא סוג של

 פניציליום (Penicillium: https://en.wikipedia.org/wiki/Penicillium), ואילו העובש שגדל בצורה שופעת ומצמיח נקודות שחורות הוא עובש שחור, או עובש הלחם מהמין (Rhizopus: https://en.wikipedia.org/wiki/Rhizopus). על פי התמונה בלבד קשה לקבוע האם ישנם מינים נוספים. 

 

פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

24730
01/12/2022
השפעת ג`ל כביסה על נשימת זרעי אפונה
שאלה מספר 24730 - השפעת ג`ל כביסה על נשימת זרעי אפונה
ערב טוב, במסגרת ניסוי הביוחקר זוג תלמידות ניסו לבדוק את השפעת ריכוז ג'ל כביסה על קצב נשימת זרעי אפונה. הבנות השרו את הזרעים כ16 שעות בג'ל כביסה בריכוזים שונים (החל מ10% והכנת מיהולים כפולים), לאחר מכן הן העבירו את הזרעים לתמיסה חדשה באותו ריכוז, נתנו לזרעים לנשום 10 דקות בטמפ' של 40 מעלות, העבירו לאמבט קרח להפסקת התהליך, הוסיפו פנולפתלאין וטיטרו עם בסיס הנתרן. להפתעתנו ככל שריכוז ג'ל הכביסה היה גבוה יותר נדרשו יותר טיפות בסיס לטיטור. חזרנו על הניסוי פעמיים עם אותו ג'ל, ופעמיים נוספות עם ג'ל של חברה שונה, ולא היה שינוי עקרוני. בדקנו ג'ל ללא זרעים ומצאנו ששתי טיפות בסיס הספיקו לטיטור. האם מוכר הסבר מדעי לתופעה? תודה רבה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה בנושא "אבקת כביסה ונשימה תאית" ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה בנושא "מים אפורים והתפתחות הצמח" ניתן ללחוץ כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24733
01/12/2022
השפעת עליית ריכוז החמצן באוויר על חולה במחלה נשימתית
שאלה מספר 24733 - השפעת עליית ריכוז החמצן באוויר על חולה במחלה נשימתית
שלום רב. אנו תלמדי שכבת יב' הלומדים במגמה "המדעית הנדסית" בתיכון שרת נתניה. כחלק מהלימודים במגמה אנו נדרשים לחקור ולפתח פרויקט על נושא מסוים. מטרת הפרויקט שלנו היא להקל על מצבו של חולה במחלה נשימתית כרונית(COPD), אנו רוצים לפתח מערכת סגורה אשר תעלה את ריכוז החמצן באוויר שבסביבת החולה(באחוזים בודדים בלבד), ובכך להקל על מצבו ועל הרגשתו בצורה משמעותית. הרעיון הוא להעשיר את רמת החמצן ע"י ניצול תהליך הפוטוסינתיזה של הצמח. הניסוי שנערוך יכלול מערכת, המהווה סביבה מבוקרת לגידול אצת הכלורלה או אצת הספירולינה, ותספק לה את התנאים הטובים ביותר כמו בקרה על סוג אור, עוצמה וזמן החשיפה לאצות, טמפרטורת המים, סוג הדשן המתאים לגידול אצות, גודל האקווריום, מינרלים, שמירה על זרימה מתמדת של המים (לצורך ריענון המינרלים החיוניים להתפתחות הצמח). לשם כך יש לנו מספר שאלות שנודה לכם אם תענו עליהן: 1.מה צריכות אצת הכלורלה ואצת הספירולינה כדי לקבל את תנאי הגידול הטובים ביותר? (כמות וסוג דשן, רמת וסוג אור...) 2.היכן נוכל לרכוש את אצת הכלורלה ואת אצת הספירולינה? בתודה מראש, גיא פישמן, נתן רוברמן, ואסף קליינר.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

כדי להעשיר את האויר בחמצן, הרבה יותר פשוט לגדל עציץ עם צמח באויר.

יצירה של מערכת לגידול אצה, היא מסובכת ויקרה, יחסית לכמות החמצן הצפויה להתקבל.

יש צורך בהספקת מים, הספקת פחמן דו חמצני, מינרלי מזון וכמובן אור.

יש לשמור על המערכת מפני גדילה של אצות אפיפיטיות שאנחנו לא רוצים אותן והן ירצו את מינרלי המזון... 

יש כמה מגדלים של האצות בארץ, לרוב לצרכי מזון, תמצאו אותם בקלות באינטרנט...

בהצלחה ובריאות

 

ד"ר רחלי עינב
חברת Blue ecosystems
מכללת תל חי

24734
01/12/2022
ביוחקר התפתחות עובש בריכוזים שונים של סוכר
שאלה מספר 24734 - ביוחקר התפתחות עובש בריכוזים שונים של סוכר
אנחנו עושים ניסוי שבודק את התפתחות העובש על לחם ואנחנו רוצות לדעת מה הריכוז הסוכר המונע את התפתחות העובש ומה הריכוז האופטימלי שבו עובש יוכל להתקיים.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

רבות תלוי בעובש (יש הרבה אלפי מינים) וכן בסוג הסוכר (אני מניח כי השאלה מתייחסת לסוכרוז).

גם בטרם ביצוע הניסוי יתכן וצפיתם במקרים בהם גדלו עובשים בריכוזי סוכר גבוהים למדי. למשל, על פני ריבה ביתית (שם סביר כי ריכוזי הסוכר אף גבוהים מ-50% מסך משקל תערובת הריבה).

הרבה עובשים יתפתחו היטב גם על בסיס שאריות סוכר המצויות במרכיבי מצע הגידול (גם ללא תוספת חיצונית של סוכר).

המלצתי – הכינו תמיסה רוויה של סוכר ובצעו סידרת מיהולים על מנת לקבוע טווח הגידול של העובש. ניסוי שכזה יסייע בקביעת הקשר בין ריכוז הסוכר במצע לבין התפתחות העובש. כן, תוכלו לקבוע את הריכוז האופטימלי לעובש הנבחר (וסביר שלעובשים שונים תמצאו ריכוזים אופטימליים שונים).

ברצוני להוסיף הערה כללית – חלק מהעובשים יכולים להוות מפגע בריאותי. לחלק מן האוכלוסייה (בני אדם ובעלי חיים אחרים) תגובה אלרגית לעובשים (בעיקר לנבגים) וחלק מן העובשים אף מייצרים רעלנים. במידה ויש לכם ענין בעובשים (והם אכן חשובים ומרתקים), מומלץ לבצע את הניסויים עם מינים הידועים כלא מסוכנים.

בהצלחה,

 

פרופ' עודד ירדן
מחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

24735
01/12/2022
קצב הנשימה בשמרי יין
שאלה מספר 24735 - קצב הנשימה בשמרי יין
עשינו ניסוי בשמרי אפיה ושמרי יין מקובעים ובדקנו את השפעת הטמפרטורה על קצב הנשימה התאית. בשמרי אפיה ראינו שככל שהטמפרטורה עלתה קצב הנשימה עלה ובשלב מסוים קצב הנשימה החל לרדת (דנטורציה) בשמרי יין כשעלינו מ20 מעלות ל30 מעלות הייתה עליה בקצב הנשימה התאית ואז מ30 מעלות עד 50 מעלות קצב הנשימה השאר קבוע פחות או יותר. איך יכול להיוך ששמרי יין מצליחים לנשום בצורה טובה בטווח טמפ גדול כל כך?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24736
01/12/2022
איך ניתן לגדל חיידקי מיקרוקוקוס לוטאוס?
שאלה מספר 24736 - איך ניתן לגדל חיידקי מיקרוקוקוס לוטאוס?
שלום רב, אשמח לדעת באיזה מצע מומלץ לגדל חיידקי מיקרוקוקוס לוטאוס. איני מצליחה למצוא פרוטוקול מתאים, למעט תרחיף נוזלי ואילו אני מעוניינת במצע מוצק. רצוי שמצע זה יתאים גם לגידול של אי קולי, כדי שלא יהיו הבדלים בתנאי הניסוי. אשמח למענה. בברכה, רעות
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

חיפוש קצר  עםMicrococcus luteus agar plates  כמילות חיפוש

 

מעלה שאפשר לגדל את החידק על מצע אגר המכיל סויה:

 

http://www.bacteriainphotos.com/micrococcus%20luteus.html

 

בברכה,

 

פרופ' איתי בנהר
ראש המחלקה לביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

24741
01/12/2022
השפעת ריכוז סוכרוז/ פרוקטוז או סוג הסוכר על מידת הפרשת אינברטאז בשמרים
שאלה מספר 24741 - השפעת ריכוז סוכרוז/ פרוקטוז או סוג הסוכר על מידת הפרשת אינברטאז בשמרים

האם ריכוז סוכרוז גבוה בסביבה החיצונית גורם בדומה לאופרון הלקטוז בחיידקים לביטוי יתר של אינברטאז בשמרים ולהפרשתו? או שמשפיע על מידת הפרשת אנזים אינברטאז הקיים בתא? ניסינו בניסוי מקדים לחשוף שמרים מקובעים לסוכרים שונים ולריכוזים שונים של סוכרוז ולאחר מכן להעבירם לאחר שטיפה למים ולבדוק את רמת האינבראז שהופרשה למים. נמצא כי ככל שריכוז הסוכרוז שנחשפו לו השמרים בתחילה עלה כך עלתה כמות האינברטאז שהופרשה אחר כך. וכן שבהשריה מוקדמת בפרוקטוז האפקט היה אפילו מוגבר יותר. בהשריה מוקדמת בעמילן או מים לא נמצאה פעילות אינברטאז. תודה רבה

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

לפי הספרות, סוכרוז לא מבקר את השעתוק של הגן לאינברטאז (SUC2 ) או את ההפרשה של החלבון. בעקרון הבקרה הידועה היא ברמת שעתוק, ומבוססת על רפרסיה של ביטוי SUC2 באמצעות גלוקוז. 

יחד עם זאת, התנאים של הניסוי שלכם נראים לא שגרתיים, ויתכן ומצאתם משהו שלא היה ידוע קודם לכן.

 

פרופ' חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

24742
01/12/2022
ביוחקר בנושא דבש וחיידקים
שאלה מספר 24742 - ביוחקר בנושא דבש וחיידקים
שלום, אנו בודקות את השפעת מי החמצן בדבש על גידול חיידקים. ניסינו למצוא בספרות האם ידוע מהי הכמות המדוייקת של מי חמצן בדבש. אנו עומדות לערוך ניסוי ולנסות לגלות בעצמנו (ע"י טטרציה עם KMnO4) אך נשמח לדעת אם יש תשובה מסויימת בספרות. בכבוד נטע ודנה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישור למאמר בנושא מי חמצן בדבש
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24744
01/12/2022
השפעת סוגי הסוכרים על נשימת השמרים
שאלה מספר 24744 - השפעת סוגי הסוכרים על נשימת השמרים
שלום. אני בתהליך ביוחקר עכשיו, עשיתי את הנסוי נתונים: 35 מעלות, 20% שמרים ו-10% תמיסת סוכר הכמויות- 1 מ"ל שמרים ו-2 מ"ל תמיסת סוכר ואז עשית על כל סוכר 4 חזרות לאחר מכן ממוצע תצאותיו היו: הפרוקטוז הכי גבוהה אחר"כ הסוכרוז ולאחר מכן הגלוגוז, לקטוז ואז גלקטוז(שזה יצא 0).. האם דבר כזה הגיוני,אם לא למה ומה אני צריכה לעשות?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24745
01/12/2022
אנזים מפרק ויטמין C במיץ תפוז.
שאלה מספר 24745 - אנזים מפרק ויטמין C במיץ תפוז.
השנה אני צריכה להגש עבודת ביוחקרבביולוגיה והנושא שבחרתי הוא: השפעת מידת החשיפה לחמצן על קצב בתפרקות ויטמין C במיץ תפוז. השאלה שלי היא האם תהליך התפרקוןת ויטמין C במיץ תפוז הוא תהליך ביולוגי או כימי. אם הוא ביולוגי, מהו שם האנזים המשתתף בתהליך?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה בנושא "ויטמין C במיץ תפוזים" ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה בנושא "אינדיקטור לויטמין C" ניתן ללחוץ כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24747
01/12/2022
ביוחקר בנושא הבשלת בננות - סוגים שונים של תפוחים
שאלה מספר 24747 - ביוחקר בנושא הבשלת בננות - סוגים שונים של תפוחים
שלום רב, כחלק מניסוי הביוחקר לבדיקת השפעת כמות התפוחים על קצב הבשלת הבננות, ערכנו ניסוי מקדים שמטרתו לבדוק איזה זן של תפוחים גורם להבשלה מהירה יותר של הבננות. לצורך כך השתמשנו בשלושה סוגי תפוחים: דלישס, חרמון וסמית. על פי הספרות, הבנו כי לתפוחים מזן סמית יש את ההשפעה הגדולה ביותר על קצב ההבשלה של הבננות, כלומר גורמים להבשלה מהירה יותר שלהן, אולם בניסוי שערכנו לא התקבל כל הבדל בין קצב ההבשלה של הבננות בשלוש המערכות השונות. רצינו לדעת אם אכן קיימת השפעה שונה מצד זנים שונים של תפוחים על קצב הבשלת הבננות. תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

מצ"ב קישור לתשובות מומחה לשאלותדומה שפורסמו באתר

לתשובה מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה 3 ניתן ללחוץ כאן

בנוסף  מצורף מאמר מקיף בנושא וגם קישור לערך הרלוונטי בוויקיפדיה להרחבה

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24748
01/12/2022
עובש אדום
שאלה מספר 24748 - עובש אדום

 

 

 

במסגרת הביודע של תלמידותיי, הם קיבלו על פרוסת לחם בנוסף לעובש הירוק, השחור, הצהוב והלבן גם צבע אדום. האם זו פטריה? ואם לא זה אז מה זה?



בנוסף, בריכוזי סוכר שונים בלחם קיבלנו שהתפתחו עובשים רבים דווקא כשלא היה כמעט סוכר בלחם, כלומר כוס קמח בלחם ללא סוכר או עם כפית אחת של סוכר. מה הסיבה לכך?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

קשה מאד לקבוע מה המקור לפיגמנט האדום היות והתמונה אינה חדה מספיק. בעיקרון הייתי מניח שהמקור חיידקי, אבל לא ניתן לשלול מקור פטרייתי היות ויש גם פטריות שמפרישות פיגמנט אדום

איני יודע מה הפרטים של הניסוי עם הסוכר. בעיקרון, הקמח הוא עמילן שפטריות מפרקות בקלות ויעילות לגלוקוז. הגלוקוז הוא מקור הפחמן שמועדף על מינים רבים של פטריות ולכן הוספה של סוכר (סוכרוז) לא תורמת הרבה ליכולת הגדילה שלהן. ניתן להעלות השערה (אבל היא לגמרי לא מבוססת) שהוספה של סוכרוז מעודדת מיקרואורגניזמים אחרים (חיידקים בעיקר) ואלו עשויים לדכא גדילה של פטריות

 

פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

24722
01/12/2022
הכימיקלים העוזרים לצמחים להתפתח טוב יותר ומהר יותר
שאלה מספר 24722 - הכימיקלים העוזרים לצמחים להתפתח טוב יותר ומהר יותר

שלום אני אביטל אני בת 14 ויש לי שאלה, האם כאשר אפשר לקחת פירות רקובים ובמקום לזרוק אותם יהיה אפשר להפוך אותם לתרכיז העוזר לצמחים לגדול טוב יותר ומהר יותר... למשל, לקחת גיגית מים להכניס קלמנטינה ותפוז לתוכה לבחוש להוסיף שמן זית לבחוש ולערבב ולהשאיר לילה להתאוורר ואז לקחת את התרכיז ולהחדיר לאדמה של הצמח? ועוד משהו האם סוכר עוזר לצמחים? ועוד שאלה חשובה: אילו כימיקלים עוזרים להתפתחות הצמח בהישג יד בתהליך שונה שלא הומצא? 

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

להלן קישורים למספר תשובות מומחים שניתנו בעבר בנושא:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7896

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=6122
 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3286

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5538

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24724
01/12/2022
עובש בתפוז
שאלה מספר 24724 - עובש בתפוז
אנחנו עושות במסגרת המגמה עבודה על עובש בתפוז. אנחנו בודקות מהי השפעת רמת הלחות על קצב התפתחות העובש על גבי התפוז וראינו ששכל שהלחות הייתה גבוהה יותר כך התפתחות העובש הייתה מהירה יותר. ורצינו לדעת הסבר לכך.. תודה!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום ,

להלן קישור לתשובות מומחים שעשויות לסייע לכם 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8594

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3550

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24714
01/12/2022
השפעת ריכוז סודה לשתייה במצע על התרבות חיידקים (סטפילוקוקוס אלבוס)
שאלה מספר 24714 - השפעת ריכוז סודה לשתייה במצע על התרבות חיידקים (סטפילוקוקוס אלבוס)
ערכנו ניסוי בו בדקנו את השפעת ריכוזי סודה לשתיה במצע על התרבות חיידקים- סטפילוקוקוס אלבוס. בדקנו ריכוזים שונים של סודה לשתיה וכמובן שראינו ירידה בהתרבות החיידקים ככל שריכוז הסודה לשתיה היה גבוה יותר. במהלך עבודתינו ראינו כי הסודה לשתיה משפיעה על שני גורמים, רמת החומציות והמליחות ותהינו מה הגורם המשפיע. הוספנו קבוצת ביקורת של מצע גידול עם ריכוז מלח בישול 3%. הוספנו עוד קבוצת ביקורת עם רמת חומציות שווה ל 1M. התוצאות שקיבלנו היו שהמליחות השפיעה יותר על רביית החיידקים. האם תוכלו לתת הסבר? תודה מראש! :)
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24721
01/12/2022
השפעת הטמפרטורה על תהליך התסיסה בשמרים
שאלה מספר 24721 - השפעת הטמפרטורה על תהליך התסיסה בשמרים
שלום, רציתי לדעת מה ההשפעה של הטמפרטורה על תהליך התסיסה בשמרים? איך זה מזרז את הפעילות של השמרים? תודה רבה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5560

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5441

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8273

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4647

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24701
01/12/2022
השפעת חומציות על נביטה של זרעי מש
שאלה מספר 24701 - השפעת חומציות על נביטה של זרעי מש

שלום רב, במסגרת הביו חקר בחרנו את השאלה- כיצד רמת PH משפיעה על נביטת זרעי שעועית מש. אנו משערים שככל שרמת ה PH תהיה יותר חומצית כך יתעכב קצב הנביטה או לא יתאפשר כלל. אנו צריכים לרשום בסיס להשערה זו, אך לא מצאנו מקור מידע שעוזר לנו. שאלתנו היא- איך החומציות מעכבת את הנביטה? על איזה אנזים(מרכיב אחר בזרע) החומציות משפיעה ובכך מעכבת את הנביטה?

נשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24702
01/12/2022
ההשפעות מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה
שאלה מספר 24702 - ההשפעות מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה

במסגרת עבודת החקר בביולוגיה אנו מבצעים ניסוי שמטרתו לבדוק את העת ריכוז מים אפורים על תהליך הנביטה והצמיחה,  מדוע המים האפורים משפיעים על תהליכים אלו?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שאלתך בנושא "השפעת מים אפורים על תהליך הנביטה"  נענתה בעבר באתר ע"י מומחים בתחום. מצ"ב קישורים לתשובות המומחים:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4758
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5648
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7278

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24703
01/12/2022
השפעת אלכוהול על אנזים קטאלז
שאלה מספר 24703 - השפעת אלכוהול על אנזים קטאלז
מהו הקשר בין השריה של תאי כבד בריכוזים שונים של אלכוהול בקצב פעילות אנזים קטאלז?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

שאלות דומות נשאלו ומפורסמות באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5004

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8480

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24705
01/12/2022
ביוחקר ברשת השפעת האוקסין והאור על התארכות התאים בנבט דגנים
שאלה מספר 24705 - ביוחקר ברשת השפעת האוקסין והאור על התארכות התאים בנבט דגנים
אני צריכה מידע על ההבדל בין התארכות תאים לגדילת תאים בצמח והסבר מפורט על ההשפעות הפיזיולוגיות של אוקסין והאור תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

צורפים מספר קישורים רלוונטים לתשובות של מספר ממוחים בנושא שיוכלו לענות על שאלותיך

 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4704

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=12

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7417

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7941

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8083

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8192

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24689
01/12/2022
השפעת שמן הלבנדר על חידקים
שאלה מספר 24689 - השפעת שמן הלבנדר על חידקים

שלום ,

אנו עושות ביוחקר על השפעת שמן הלבנדר על חיידקים. מצאנו שמרכיבי הלבנדר מכיל חומרים רבים והעיקרים שבהם: לינלאול, לינליל אצטט. רצינו לדעת כיצד חומרים אלו משפעים על קצב גידול החיידקים. תודה מראש

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
דילוג לתוכן