ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר

אאאא
אבולוציה וטיפוח
אופטיקה
אזרחות
אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה
אנטמולוגיה
אסטרוכימיה
אסטרופיזיקה
אסטרופיזיקה ומדעי החלל
אפיגנטיקה
אקולוגיה
אקולוגיה ואבולוציה
אקלים וסביבה
ארכיאולוגיה
בוטניקה
ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר
ביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית
ביוכימיה
ביולוגיה
ביולוגיה - 1
ביולוגיה ימית
ביולוגיה מולקולרית
ביולוגיה סינתטית
ביופיזיקה
גיאוגרפיה
גנטיקה
הוראת המדעים
הזנה בצמחים ובבעלי חיים
היסטוריה
המרחב העירוני
הנדסה
הנדסה ומדעי המחשב
הנדסת חשמל
הנדסת מזון
התא- מבנה ופעילות
התנהגות בעלי חיים
וטרינרי
זואולוגיה
חינוך
חינוך ועבודה סוציאלית
כימיה
כימיה אורגנית
כימיה אנאורגנית
כימיה אנליטית
כימיה פיזיקלית
כלכלה
כללי
מבוא לביולוגיה של האדם
מבנה התא וגנטיקה
מדעי החברה
מדעי החיים / מדעי הטבע
מדעי הטבע
מדעי המוח
מדעי המחשב
מדעי הסביבה
מדעי הרוח
מדעי כדור הארץ
מדעי כדור הארץ והיקום
מדעים מדויקים
מוט"ב
מזרע לזרע
מיקרואורגניזמים
מיקרוביולוגיה
מערכת הובלה, נשימה, הפרשה והגנה
משפטים
מתמטיקה
נוירוביולוגיה
ננוטכנולוגיה
פיזיולוגיה ורפואה
פיזיולוגיה של הצמח
פיזיקה
פיזיקה גרעינית
פסיכולוגיה
פרקינסון
קטלאז
קינטיקה
קרקע ומים
רבייה
רעידות אדמה והתפרצויות געשיות
רפואה
רפואה ומקצועות הבריאות
רפואת שיניים
שאלות מבחינות בגרות
שאלות מחוץ לתכנית הלימודים
שאלות שאינן בתחום טיפולנו
שונות
תורשה
תזונה ובריאות
תנ"ך
תקשורת ויסות ותאום
24903
01/12/2022
מהי השפעת סוג הסוכר על תהליך תסיסת שמרים
שאלה מספר 24903 - מהי השפעת סוג הסוכר על תהליך תסיסת שמרים
במהלך ניסוי בביולוגיה בדקתי את השפעת סוג הסוכר גלקטוז וסוג הסוכר סוכרוז על תהליך תסיסת השמרים , תחילה השערתי הייתה שהגלקטוז יהיה יותר נגיש לשמרים מפני שהוא חד-סוכר ושתיהיה שם יותר תסיסה מאשר במבחנה עם הסוכרוז, הסוכרוז הוא דו סוכר ולכן ציפית שתיהיה פחות תסיסה כי הוא פחות נגיד לשמרים שצריכים לפרק אותו לחד סוכרים . אך במהלך הניסוי ראיתי את התוצאות ונפעמתי לגלות כי התוצאות סתרו את הידע הביולוגי שלי בנושא, במבחנות עם הסוכרוז הייתה תסיסה רבה בעוד במבחנות עם הגלקטוז הייתה תסיסה מועטה , יש לציין שריכוז הגלקטוז והסוכרוז היו שווים(30%) דרך המדידה שלי הייתה בעזרת פליטת פד״ח, כל מבחנה סתמתי בעזרת מזרק עם בוחנה אשר שומנו מראש. . האם לתוצאות אלו יש הסבר הגיוני ?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובות שהתקבלו בנושא שמרים וסוכרים שהופנו בעבר למומחים והוצגו באתר "בשער":

לתשובה מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 3 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 4 ניתן ללחוץ כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24889
01/12/2022
השפעת הטמפרטורה על ריכוז ויטמין c
שאלה מספר 24889 - השפעת הטמפרטורה על ריכוז ויטמין c
מהי השפעת הטמפרטורה על ריכוז ויטמין c בירקות ולמה?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
 

להלן קישור לתשובת מומחה בנושא אשר פורסמה בעבר באתר "בשער ברשת"

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8724
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24891
01/12/2022
השפעת סוג סוכר על קצב נשימת שמרים
שאלה מספר 24891 - השפעת סוג סוכר על קצב נשימת שמרים

שלום! במסגרת ניסוי ביוחקר בדקנו את השפעת סוגי סוכר שונים על קצב נשימת השמרים הסוכרים שהשתמשנו בהם הם: סוכרוז,גלוקוז,פרוקטוז ועמילן. תוצאות הניסוי שלנו הראו כי הסוכרוז גורם לקצב נשימת שמרים המהירה ביותר. אך בבדיקה שערכו במקורות שונים מצוין כי הגלוקוז אמור לגרום לקצב נשימת השמרים המהירה ביותר. האם תוצאות הניסוי שלנו הגיוניות? ומה הוא ההסבר לכך? תודה!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24893
01/12/2022
מיצוי אלוורה מעכב נביטה
שאלה מספר 24893 - מיצוי אלוורה מעכב נביטה
בעבודת הביוחקר שלנו ערכנו ניסוי על השפעת מיצוי אלוורה כמעכב נביטה. השאלה היא מה נמצא במיצוי האלוורה שגורם לעיכוב הנביטה? והיכן נוכל למצוא לכך בסיס ביולוגי? תודה טופז כהנא.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5428

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7507

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24894
01/12/2022
השפעת ריכוז סוכר על חיידקים
שאלה מספר 24894 - השפעת ריכוז סוכר על חיידקים

אנו מבצעים ניסוי במטרתו לבדוק את השפעת השינוי בריכוזי הסוכר (השתמשנו בסוכרוז, אבל בביצוע הבא נשתמש בגלוקוז), הוספנו תמיסת סוכרוז בריכוזים של 2%, 4%,10%,15%,20%,25% ו-50%. אחרי מספר שעות מתחילת הניסוי ולאחר זריעת החיידקים במבחנות, בדקנו את העכירות ביחידות של NTU. התוצאות מאוד מוזרות ולא אחידות; התקבל כי בריכוז של 2% העכירות גבוהה ביותר, ב4% פחות, ולאחר 4% העכירות עלתה יותר ויותר- גם עד ל50%, אך זה לא חצה את העכירות של שני האחוזים. האם יש דרך אחרת לבצע את הניסוי?- דוגמת על מצע מוצק שנשנה את ריכוז הסוכר שבו. או שמא עלינו להוסיף גלוקוז נקי לתמיסות של האגר עם האי-קולי, כך שריכוז הגלוקוז יהיה תלוי ישירות במסה של הגלוקוז שהוסף (כך שלא יהיה סיבוך עם חישוב ריכוז הגלוקוז בתמיסה)? תודה רבה על העזרה, רוברט מופסיק

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,תוכל לעיין במאמר הבא:

http://www.campuses.psu.edu/Siddique.pdf

דוח זה יעזור לך לייעל את תכנון הניסוי שלך.
אני מציע להשתמש בריכוז סוכרוז מקסימאלי של  5% -10%.
עבודה עם מדיום נוזלי בסדר ואין שום צורך לעבור למוצק.

אתה צריך לזורע את המדיום הנוזלי שלך עם תרבית של החיידקים אשר גדלו כל לילה במדיום הנוזלי ולא ישירות עם חיידקים אשר גדלו על צלחת.

פרופ' סרג' אנקרי

הפקולטה לרפואה
הטכניון

24895
01/12/2022
שמרים וגלקטוז
שאלה מספר 24895 - שמרים וגלקטוז

האם השמרים מסוגלים להשתמש בחד הסוכר גלקטוז כדי להפיק אנרגיה ?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24897
01/12/2022
ביוחקר בנושא שמרים וגלוטן
שאלה מספר 24897 - ביוחקר בנושא שמרים וגלוטן
שלום רב, אנו תלמידי כיתה י''ב מבית הספר ליידי דייויס החוקרים את השאלה מהי השפעת הגלוטן על קצב הנשימה התאית בשמרים. בניסוי שערכנו, שמנו ריכוזים עולים של גלוטן בכל טיפול (0%, 5%, 10%, 15%, 20%) יחד עם גורמים קבועים (100 מ''ל מים, טמפ', 5 גרם שמרים מסוג שמר האפייה ו5 גרם סוכר). לאחר עיבוד התוצאות, ראינו כי ישנה ירידה בקצב הנשימה התאית עד לריכוז 5%, בין הריכוזים 5%-15% ישנה עלייה ובריכוז 15% ישנה ירידה נוספת. נשמח אם תוכלו לתת הסבר לתוצאות שקבלנו (התוצאות כוללות חזרות) בתודה מראש.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

אין זה ראוי להסביר תוצאות מחקר מבלי לדעת את מלא פרטי הניסוי. אבל באפשרותי להעלות מספר נקודות שאולי יעזרו למבצעי הניסוי להבין טוב יותר את מערכת הניסויים אותה הם עשו. מערכת הניסוי היא הטרוגנית. הגלוטן אינו מתמוסס במים אך סופג חלק מהם אם מוכנס יבש. משום כך גם ריכוז הסוכר וגם השמרים יכול להשתנות בעת הוספת הגלוטן. בריכוזים גבוהים, הגלוטן יכול אף לכלא חלק מהתמיסה בתוך החלק הבצקי שנוצר, תלוי בצורת הערבוב. גם אם שמירת תנאים קבועים בניסוי נעשתה כראוי, מדובר כאן במערכת מורכבת הדורשת ניסוי ביקורת קפדניים. הערות אלו אולי יאפשרו למבצעי הניסוי להסביר את תוצאותיו טוב יותר.

בהצלחה

 

פרופ' שמעון מזרחי
הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הטכניון

24877
01/12/2022
שינוי צבע של תמציות צמחים
שאלה מספר 24877 - שינוי צבע של תמציות צמחים

 ערכתי ניסוי שבו בדקנו שינוי תמציות של צמחים בשינוי של ph . מצאנו כי במיץ גזר אין שינוי של הצבע.לא מצאנו הסבר מדעי האם זה תלוי בשינוי מבנה של מולקולת הצבע כמו בכרוב שבו האנטוציאנין משנה את המבנה המרחבי. תודה רבה ענת

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

הפיגמנטים של הגזר הם קרוטנואידים שאינם מושפעים מה-PH בעוד שבכרוב הפיגמנטים הם מקבוצת האנטוציאנינים

ניסוי משלים יכול להיות חימום של התמיסות שאמור לאורך זמן לגרום לפירוק של הפיגמנטים השונים

 

דוגמא לשינויים שחלים באנטוציאנינים בעקבות שינוי ב-PH

 

צבע עלי הכותרת של Morning glory (נדמה לי קוראים לו לפופית בעברית) משתנה בהתאם ל-PH בוקואלה

 

 

מצורף המאמר :

 

 

ד"ר יעקב תדמור
מרכז מחקר נוה יער
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24885
01/12/2022
השפעת פחמן דו חמצני על עיכוב אתילן
שאלה מספר 24885 - השפעת פחמן דו חמצני על עיכוב אתילן
ערכנו ניסוי ובו השתמשנו בכמיות עולות של אבקת אפייה ( על מנת להגביר פליטה של פד"ח ) בנוכחות תפוחי עץ וענפים של עץ זית . התוצאות שהתקבלו הראו ירידה במס העלים שנשרו בכמות קטנה של אבקת אפייה ( ביחס לבקרה ) ולאחר מכן חלה עליה במספר העלים שנשרו עם העלאת כמות אבקת האפייה . חזרנו על הניסוי פעמיים ועדיין קבלנו את אותה התוצאה . מה יכול להיות ההסבר לתופעה? נשמח לתשובה בהקדם
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

לתשובה בנושא "אתילן ונשירת עלים" ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה בנושא "אתילן ופרחים" ניתן ללחוץ כאן.

 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24886
01/12/2022
השפעת נוכחות חיידקים פרוביוטיים על קצב התרבות חיידקי E.coli
שאלה מספר 24886 - השפעת נוכחות חיידקים פרוביוטיים על קצב התרבות חיידקי E.coli
שלום רב, במסגרת עבודת הביו-חקר, אני מעוניינת לבדוק השפעת נוכחות חיידקים הקיימים באופן טבעי בפלורה במעי על קצב התרבות חיידקי E.coli . הייתי מעדיפה לבדוק זן אחד של חיידקים פרוביוטיים כדי להבטיח בידוד משתנים טוב יותר, אך לא הצלחתי להשיג זן אחד בנפרד, כך שהאופציה הטובה ביותר היא שימוש בפרוביוטיקה המכילה מספר מינימלי של זנים שונים (3) : L.Acidophilus , B. bifidum , B. longum . מדובר בכמוסות ובתוכן אבקה, והיצרן מציין כי בכמוסות "מיקרואורגניזמים פעילים בזמן הייצור". למיטב ידיעתכם, האם ניתן לבצע במעבדה בית ספרית ניסוי מסוג זה? האם ניתן לזרוע את אבקת הפרוביוטיקה על אגר / על צלחות פטרי כפי שהיא? האם יש צורך לבצע טיפולים מיוחדים כלשהם? הרעיון הוא לבדוק את הנושא של תחרות על המשאבים ולהראות שככל שכמות החיידקים הפרוביוטיים גדלה, כך אוכלוסיית ה- E.coli קטנה/ קצב התרבות ה- E.coli קטן (וכך לקשר לנושא הגדול של חשיבות החיידקים האנדוסימביונטיים במערכת העיכול, כמגבילי אוכלוסיית חיידקים פתוגנים). אשמח לכל מידע בנושא! בתודה, רוני
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24887
01/12/2022
בדיקה של פעילות ביולוגית בקרקע ע"י הוספת מי חמצן
שאלה מספר 24887 - בדיקה של פעילות ביולוגית בקרקע ע"י הוספת מי חמצן
שלום , אנחנו תלמידות כיתה יב' עושות עבודת אקוטופ במגמת מדעי הסביבה על קרקעות מזוהמות . ערכנו ניסוי ורצינו לבדוק פעילות ביולוגית של יצורים חיים בקרקע. בדקנו זאת על ידי הוספת מיי חמצן 15%, ובדקנו את גובה הקצף ואת הפרש הטמפרטורה של הקרקע לפני ואחרי הוספת מיי החמצן. כביקורת חיממנו את הקרקע בתנור ל200 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות , קצף לא היה לנו אך להפתעתנו נפלט חום רב מהקרקע ,הרבה יותר מאשר בניסוי. ברצוננו לדעת מה ההסבר לכך ומדוע זה קרה.. תודה מראש .
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

בקרקע יש חומר אורגני שחימומו ל 200 מעלות גורם לו להתחמצן ולשחרר חום.

 

בברכה,

פרופ' יגאל אראל
לימודי הסביבה
האוניברסיטה העברית

24888
01/12/2022
השפעת מלח KCl על תאי שמרים
שאלה מספר 24888 - השפעת מלח KCl על תאי שמרים
שלום, אנחנו תלמידות כיתה יב' והשאלה השנייה בעבודת הביוחקר שלנו היא השוואה בין סוגי מלחים שונים על שמרים: KCl וNaCl בתוצאות הניסוי יצא לנו שKCl מעכב את הנשימה בשמרים, ואנחנו לא יודעות איך להסביר את התופעה הזו ביולוגית, תודה
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן קישורים לתשובות בנושא אשר נענו בעבר על ידי  מומחים ופורסמו באתר  "בשער ברשת"


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8160

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5452

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24869
01/12/2022
השפעת רמת הבשלה בבננה על קצב פירוק ויטמין סי
שאלה מספר 24869 - השפעת רמת הבשלה בבננה על קצב פירוק ויטמין סי
מה השפעת רמת ההבשלה בבננה על קצב פירוק ויטמין סי(ע"י האנזים פוליפנול אוקסידאז)ולמה? והאם האנזים אוקסידאז זקוק לאנרגיה בכדי לפעול?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובות שהתקבלו ע"י המומחים אליהם הופנו שאלות בנושא:

 

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8154

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7483

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7396

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8720

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24870
01/12/2022
רמת חומציות של חלב
שאלה מספר 24870 - רמת חומציות של חלב
מה קורה לחלב פרה 3% כאשר מורידים מעלים את רמת החומציות שלו?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

מצ"ב קישור למידע בנושא :

http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/milksci-s.htm
 

בברכה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24857
01/12/2022
הבשלה בהדרים
שאלה מספר 24857 - הבשלה בהדרים
שלום, עשינו ניסוי בקלמנטינות (ירוקות) בעוצמות אור שונות בחממיות. התוצאות הוכיחו את השערתנו- שככל שעוצמת האור היתה גבוהה יותר כך הפרי היה בשל יותר. אנחנו מנסות לחפש הסבר מדוע האור השפיע על הבשלתם. ביררנו ואין לכך קשר לפוטוסינתזה מכיוון שבשלב זה מתבצעת פוטוסינתזה ברמה מאוד נמוכה שאינה משפיעה על תהליכים בתא. אנחנו מנסות לחפש הסבר אחר מדוע עוצמת האור השפיעה על תהליך ההבשלה בחממית.. נשמח אם תוכלו לעזור:)
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

בקשר לשאלה למטה לגבי השפעות עוצמות אור שונות על זירוז ההבשלה של פירות קלמנטינות ירוקות – אשמח לקבל מידע נוסף חסר על מנת לתת תשובה יותר מלומדת.

ראשית, כיצד הן נתנו עוצמות אור שונות? כמו כן, כיצד הן בדקו את ההבשלה (אני מניח שלפי השתנות צבע הפרי אך לא בטוח)?

מעבר לכך, פרי ירוק כן מבצע פוטוסינתזיה, ולכן לא ניתן לשלול לחלוטין את האופציה הנ"ל.

מעבר לכך, החשיפה לעוצמות אור גבוהות יכולה להיות מלווה בחימום אשר מזרזת פירוק כלורופיל והבשלה.

כמו כן, ייתכן שהתאורה לוותה בפליטת אתילן שגם מעודד הבשלה.

בקיצור, אשמח לקבל עוד מידע ואחר כך לענות.

 

 

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

24858
01/12/2022
שאלה בקשר לניסוי בביוחקר על מיצוי שום וחיידקים
שאלה מספר 24858 - שאלה בקשר לניסוי בביוחקר על מיצוי שום וחיידקים

שלום אנחנו עושות את הביו חקר שלנו על השאלה כיצד משפיעה ריכוז מיצוי שום על קצב גדילת חיידקים. כדי לבדוק את זה רצינו לשים דיסקיות נייר שספוגות בתמיסות שמכילות ריכוזים שונים של מיצוי שום (על שיטת קירבי-בואר) אבל בזמן תכנון הניסוי עלה חשש שהתמיסות יעברו מדיסקיות הנייר הסופג אל האגר שעליו נגדל חיידקים, ויתפשט בו (מתוך עיקרון של דיפוזיה). האם זה באמת עלול לקרות ולהשפיע על תוצאות הניסוי שלנו? ואם כן כיצד ניתן לפתור את הבעיה הזאת?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

שלום רב,

למיטב הבנתי, כל הרעיון בשימוש בדיסקיות של נייר סופג הספוגות בחומר החשוד כמעכב גידול חיידקים (במקרה זה מיצוי שום) ומונחות על צלחות אגר שעליהן נזרעו חיידקים הוא שהחומר הספוג בדיסקיות יעבור דיפוזייה באגר ויצור מפל ריכוזים יורד מהדיסקית לכיוון הקף הצלחת. כך שהחשש העולה משאלתכם שמא תהליך הדיפוזייה של החומר באגר ישפיע על תוצאות הניסוי אינו צריך להדאיג אתכם, אלא להיפך. עצם הדיפוזייה באגר היא זו שתאפשר לכם להבחין בחומר שיכול לעכב את גידול החיידקים. במקרה שתספיגו באגר את הריכוז המתאים של מיצוי שום, תוכלו להבחין בהילת עיכוב של גידול החיידקים במרכז הצלחת באזור הקרוב לדיסקית, ובגידול של חיידקים בהיקף הצלחת במקום בו ריכוז החומר המעכב נמוך יותר.

בהצלחה רבה,

פרופ' ענת ירדן
המחלקה להוראת מדעים
מכון ויצמן למדע

24860
01/12/2022
השפעת טיפול קור על בצלי הצבעוני
שאלה מספר 24860 - השפעת טיפול קור על בצלי הצבעוני
שלום רב, ערכנו ניסוי במסגרת הביוחקר. בדקנו את השפעת טיפול קור בצלי הצבעוני על צמיחה של הצבעוני.. בספרות יש המלצה לחמישה שבועות של קירור. אך.. אנחנו גילינו ששבוע אחד של קירור הביא לגידול ווגטטיבי ופריחה מיטבים. כיצד אפשר להסביר את התוצאות? רחל
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24861
01/12/2022
השפעת שמן הרוזמרין על הנביטה
שאלה מספר 24861 - השפעת שמן הרוזמרין על הנביטה

כיצד משפיע שמן הרוזמרין על הנביטה?

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24862
01/12/2022
האם green mold או blue mold הם ארוביים או אנארובים פקולטטיבים?
שאלה מספר 24862 - האם green mold או blue mold הם ארוביים או אנארובים פקולטטיבים?
תלמידים בכיתתי מנסים לגדל עובש על קלמנטינות בתנאי חמצן שונים. אני מנסה למצוא מידע על סוגי עובש (במיוחד עובש ירוק ו/או כחול) על מנת לדעת האם הם מסוגלים להתפתח בחוסר חמצן (אנארובים פקולטטיבים) או לא.. תודה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב

פטריות מהסוג של Penicillium תלויות בחמצן להתפתחות. ללא חמצן התאים עוברים אוטוליזה – פירוק עצמי ומתים.

החמצן המומס ברקמה יכול להוות מקור להתפתחות מוגבלת של הפטרייה גם בהעדר חמצן גזי אבל בסופו של דבר, במערכת סגורה הוא יגמר והתפתחות הפטרייה תיעצר

אחסון של פירות הדר באווירה של חמצן נמוך (0.5%) מעכב מאד את התפתחות הפטרייה אבל יש עדיין התפתחות מוגבלת.

מצורף מאמר בנושא


בברכה,

 

 

ד"ר אמנון ליכטר
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

24863
01/12/2022
חישוב הפקת פוטוסינתזה
שאלה מספר 24863 - חישוב הפקת פוטוסינתזה
שלום רב. שמי אסף קליינר, ואני עובד על פרוייקט העוסק בפוטוסינתזה. ברצוני לדעת אם יש דרך שבה אפשר למדוד את כמות החמצן שמופק בתהליך הפוטוסינתזה של צמח האלודיאה ביחס לשטח הפנים שלו. תודה מראש.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24864
01/12/2022
השפעת מיץ חומץ על השחמת תפוח עץ
שאלה מספר 24864 - השפעת מיץ חומץ על השחמת תפוח עץ
מה יש במיץ חומץ שגורם להשחמה של התפוח? ערכנו ניסוי בכיתה וראיתי שהתפוח השחים מהר יותר כאשר טיפטפנו מעליו מיץ חומץ. ככל שריכוז החומץ היה גבוה יותר ההשחמה היתה מהירה יותר. מדוע?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
 

מצורף בזה קישור למספר תשובות בנושא  שהתקבלו ע"י מומחים 


תשובה 1

תשובה 2

תשובה 3

תשובה 4

 

בנוסף,  מצורף מאמר נוסף שיוכל לעזור למצוא עוד חומר מדעי על הנושא.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24865
01/12/2022
השפעה של חימום מיצוי פלפל אדום על כמות ויטמין C
שאלה מספר 24865 - השפעה של חימום מיצוי פלפל אדום על כמות ויטמין C
שלום חברי ואני עושים עבודת חקר בנושא השפעה של חימום מיצוי פלפל אדום בטמפרטורות שונות על כמות ויטמין C בדגימה. רצינו לשאול כיצד החימום הורס את הויטמין C כך שריכוזו יורד?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

להלן קישור לתשובת מומחה בנושא אשר פורסמה בעבר באתר "בשער ברשת"

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8724
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24867
01/12/2022
תגובה לתשובה בנושא ההדרים
שאלה מספר 24867 - תגובה לתשובה בנושא ההדרים
שלום רון, תודה רבה רבה על התשובה:) הארנו על הקלמנטינות באמצעות מנורות אור ספירלות רגילות (בדקנו והמנורות ספירלות אינן מחממות אלא רק מנורות הלהט מחממות) המדדים להבשלה בניסוי שלנו היו צבע, ריכוז הסוכר, רמת חומציות, גודל ורכות. מקוות שהוספנו עוד מידע כדי שתוכל לענות על שאלתנו. בנוסף אם אתה טוען שכן יש פוטוסינתזה נשמח להסתמך על טענתך ולא לחפש הסבר אחר להשפעת האור על זירוז ההבשלה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

 

לגבי הפרוייקט של תאורה והבשלת מנדרינות - 

 

ראשית, אני רוצה להחמיא לכם על העבודה ועל התשובות המנומקות והמדוייקות שלכם: 

1)  הנורות הספירליות החדשות הינם בעלי עוצמה גבוהה אך כפי שאמרתם אינן מחממות, ולכן אכן קיימת האפשרות שהם הגבירו את שיעור הפוטוסינתיזה.  אם זאת, רק פרי צעיר ירוק מבצע פוטוסינתיזה, ופרי בשל בשבירת צבע או צבע מלא אינו מבצע פוטוסינתיזה.

2) כל הכבוד על מדדי ההבשלה שציינתם (צבע, ריכוז הסוכר, רמת חומציות, גודל ורכות) - זה רעיון טוב לבחור במספר מדדי הבשלה שונים ונכונים.

בהצלחה,

 

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

24868
01/12/2022
השפעת ריכוז המלח על נשימה תאית בשמרים
שאלה מספר 24868 - השפעת ריכוז המלח על נשימה תאית בשמרים
שלום רב, במסגרת עבודת הביוחקר שלנו במגמת ביולוגיה ערכנו ניסוי הבודק את השפעת ריכוז המלח על קצב הנשימה התאית בשמרים. הניסוי נערך באמצעות מבחנות אשר מחוברות לפיפטה עם מחט ובכל מבחנה הוכנס תרחיף שמרים וריכוז שונה של nacl. התוצאות נמדדו על פי המרחק שנעה מולקולת המים. התוצאות הראו כי עד לריכוז 0.4M חלה ירידה בקצב הנשימה התאית אך בריכוז 0.4M חלה עלייה חדה בקצב הנשימה התאית ובריכוז הבא כבר הייתה ירידה שוב. חזרנו על הניסוי כמה וכמה פעמים בריכוז 0.4 והתוצאות לא השתנו. נשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות אלו. בתודה מראש, שירז מעיין ואסף.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

מצורפות תשובות שפרסמו באתר לגבי תהליך הנשימה התאית בשמרים


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7879

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24853
01/12/2022
מדוע יש שוני במידת התפיחה של סוגי קמחים שונים?
שאלה מספר 24853 - מדוע יש שוני במידת התפיחה של סוגי קמחים שונים?
הכנו בצקים שונים עם קמחים שונים: 1. קמח לבן 2. קמח שיפון 3. קמח מלא 4. קמח תפוח אדמה 5. קמח תירס סדר התפיחה מהרב ביותר לקטן ביותר: לבן, מלא, שיפון, תירס, תפוח אדמה. מדוע יש הבדל בין מידת התפיחה בכל קמח?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

בעקרון יכולות להיות מספר תשובות. קצב התפיחה משקף את הקצב של שחרור פחמן דו חמצני ‏מתאי השמרים, כתוצאה מפירוק גליקוליטי של סוכרים. הקצב הזה תלוי במספר תאי השמרים ובקצב הפרטני של שחרור פחמן דו חמצני מכל תא ותא.

בהנחה שהוספתם כמויות התחלתיות שוות של תאי שמרים, מספר התאים בבצק יהיה פונקציה של מקורות המזון של השמרים בבצק, ובעיקר של  מקורות הפחמן והחנקן. בכל סוג קמח מקורות החנקן קצת שונים ויכולים להשפיע על קצב הגידול. בנוסף, מקור הפחמן העיקרי בקמח, העמילן, כלל לא זמין לשמרים. ‏כדי לקבל פחמן זמין, מופעלים אנזימים בבצק שבנוכחות מים יפרקו את העמילן לסוכרים פשוטים יותר שהשמרים אוכלים. התהליך הזה כלל אינו פשוט ושונה מקמח לקמח כתוצאה משוני בכמויות האזימים, דרגת פעילותם, תוצרי הפירוק, ועוד. קצב שחרור הסוכרים הזמינים יכול להשפיע גם על כמות תאי השמרים, וגם על הקצב בו כל תא משחרר פחמן דו חמצני.

 

פרופ' חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

24831
01/12/2022
השפעת צפיפות זרעי חיטה על אחוז נביטת זרעי חיטה
שאלה מספר 24831 - השפעת צפיפות זרעי חיטה על אחוז נביטת זרעי חיטה
שלום רב, מצאנו כי ככל שצפיפות זרעי החיטה גדלה כך גם גדל אחוז נביטת זרעי החיטה. השערתנו הייתה כי ככל שהצפיפות גדלה כך קטן אחוז הנביטה התוצאות דחו את השערתנו . נשמח אם נוכל לקבל הסבר מדוע התקבלו תוצאות אלו (ביצענו את הניסוי מספר פעמים) בתודה מור
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום, 


בקישור המוצרף תוכלו למצוא תשובת מומחה העונה על שאלתכם

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5526
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24832
01/12/2022
הלרווה
שאלה מספר 24832 - הלרווה
שלום, מהו מפתח הפה של הלרווה אצל מספר סוגי דגים? / בממוצע? ומהו הזמן הלוקח לרוטיפרים לאבד את ערכם כמזון ללרווה? בתודה מראש.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24834
01/12/2022
השפעת שמן רוזמרין (שמנים אתריים) על פטריות (טריכודרמה)?
שאלה מספר 24834 - השפעת שמן רוזמרין (שמנים אתריים) על פטריות (טריכודרמה)?
אנחנו עורכים ניסוי ביוחקר בנושא השפעת ריכוזים שונים של שמן רוזמרין על התפתחות פטריית הטריכודרמה. אנחנו מעוניינים להבין מה החומר הפעיל בשמן רוזמרין שגורם לתופעה זו של עיכוב גדילת הפטרייה. שאלה נוספת היא האם אני יכול להסיק משאלות שנענו לגבי פטריות שמר על ההשפעה על פטריית טריכודרמה?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

להלן קישורים לתשובות מומחים בנושא:


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7455

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4688

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24838
01/12/2022
ביוחקר - גרעיני הקפיר
שאלה מספר 24838 - ביוחקר - גרעיני הקפיר
שלום רב, אנחנו תלמידות י"ב מבית הספר "עירוני ד" בתל אביב. בעבודת הביוחקר שלנו אנו חוקרות את השפעת אחוזי השומן השונים בחלב (תנובה) על קצב גידול פטריית הקפיר. בניסוי המקדים בדקנו את קצב התרבות פטריית הקפיר בחלב 3% של מספר חברות שונות, והתקבלה התוצאה כי קצב הגידול הגבוה ביותר היה בחלב תנובה. כעת בדקנו את קצב ההתרבות באחוזי חלב שונים של חברת תנובה, כאשר בכל יום מדדנו את משקל הפטריה. שיערנו כי ככל שאחוזי החלב נמוכים יותר, כך קצב התפתחות גרעיני הקפיר יהיה גבוה יותר. להשערה זו אין בסיס מדעי כיוון שלא מצאנו שום מקור מידע המספק לנו מידע מתאים. תוצאות הניסוי (משקל סופי של הפטריה): 1%- 1.3 גרם 2%- 1.33 גרם 3&- 1.5 גרם 3.5%- 1 גרם 3.8%- 1.43 גרם חשוב לציין כי הפטרייה לפני הניסוי גדלה בחלב תנובה 3%. רצינו לדעת האם יש השפעה של אחוזי השומן בחלב על קצב התפתחות פטריית הקפיר, או האם יש בידיכם מידע נוסף שיכול לתרום לנו להסיק מסקנות מן הניסוי. תודה רבה מראש!
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

אין לי מידע על קשר בין אחוזי שומן לקצב גדילה של הפטריה הזו. מהניסויים שלכן גם לא עולה קשר כזה, היות ומשקל (רטוב אני מניח) של הפטריה משתנה ללא קשר אחוזי שומן.

אנסה לתת לכן כיוון מחשבה עקרוני: פטריות ככלל מנצלות את מרכיבי המזון בסביבה בה הן חיות. למשל, פטריה שגדלה על העור תדע לפרק חומצות שומן ונצל אותן כמקור מזון, פטריה שגרה בקרקע על רקב צמחי תדע לפרק שאריות צמחים (בעיקר פולימרים סוכריים כמו צלולוז, המיצלולוז, פקטין וכדומה). לפי הגיון זה, פטריה שגדלה בחלב תנצל קודם כל את הלקטוז (חלבון ולא שומן) היות וזה מרכיב עיקרי בחלב. השומן הוא מרכיב פחות מרכזי ולכן אולי אינו משמעותי לקצב הגידול.

 

מקווה שעוזר במשהו

 

פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

24847
01/12/2022
כבישת מלפפונים חמוצים
שאלה מספר 24847 - כבישת מלפפונים חמוצים
שלום רציתי לשאול כיצד מסת המלח שמוכנס לכבישת מלפפונים משפיעים על הph והעכירות המים של הכבישה בזמן קבוע |(לדוגמה שלושה ימים).
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24814
01/12/2022
האנזים המחזר חומצה אסקורבית בעגבנייה
שאלה מספר 24814 - האנזים המחזר חומצה אסקורבית בעגבנייה
שלום, אני עורכת ביוחקר בנושא השפעת טמפ' על מידת ויטמין C בעגבנייה, ורציתי לשאול מספר שאלות 1) מהו שם האנזים? 2) האם בטמפ' הגבוהות (95 מעלות) כמות ויטמין הC במבחנה נותרת גבוהה בגלל הרס האנזים המחזר (שנמנע מלחמצן את הויטמין ונמנע מלהוציא אותו מחוץ למבחנה), או שמא הויטמין עצמו עובר דנטורציה? 3) האם האנזים מחזר בעצמו או מסייע לחיזור? תודה רבה, שלי
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24817
01/12/2022
כיצד ניתן לבודד את ההורמון פיטואסטרוגן מפולי סויה?
שאלה מספר 24817 - כיצד ניתן לבודד את ההורמון פיטואסטרוגן מפולי סויה?
במסגרת עבודת הביוחקר כחלק מהבגרות בביולוגיה, אני וחברותיי למחקר בחרנו לחקור את השפעת ריכוז הורמון הפיטואסטרוגן על קצב נשימה התאית בתאי השמרים. בחרנו בהורמון זה מכיוון שהוא מצוי בפולי סויה בריכוז יחסית גבוה וכמו כן הוא דומה במבנהו להורמון האסטרדיול הנשי שבתאי האדם ולכן קל במסקנות המחקר לקשר את התוצאות על הגוף שלנו. האם הבחירה בתאי שמרים נכונה? בחרנו בהם מכיוון שהם אאוקריוטים ומחזור הרבייה שלהם יחסית מהיר ונוח למחקר. אך איננו יודעות אם הוא מכיל את קולטני האסטרדיול שאליהם נקשר הפיטואסטרוגן. והשאלה המרכזית שאותה רצינו לשאול היא כיצד אפשר לבודד את ההורמון מפולי הסויה? מכיוון שישנם מרכיבים נוספים בתאי הסויה שעלולים להוות גורמים משפיעים ואנחנו בודקות את השפעת ההורמון הספציפי הזה. (תכננו תחילה לעשות מיצוי לפולים) חשוב לציין שאנו תלמידות בכיתה יב, והאמצעים הטכנולוגים שלנו מוגבלים. תודה רבה מראש, מאי שני, ליאת אלדד ונועה ממן. תיכון רמון גדרה.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב מאי, ליאת ונועה ,

פיטואסטרוגנים הם קבוצה של חומרים צמחיים המתקשרים לרצפטורים לאסטרוגן ויכולים להפעילם או לחסום אותם [ עיכוב תחרותי בפני אסטרוגנים אנדוגניים יותר פוטנטיים]. זה לא חומר אחד אלא מספר חומרים ולכן יהיה קשה לבודד את כולם מהסויה המכילה מספר פיטואסטרוגנים ...

אני מצרף חלק מהמידע הזמין בויקיפדיה [ ערך PHYTOESTROGENS] שם תמצאו את זה ועוד, כולל מראי מקום רבים לקריאה נוספת...
 

בהצלחה בפרוייקט

ובכבוד רב'

 

פרופ' זאב בלומנפלד
אנדוקרינולוגיה של הרבייה, נשים ויולדות
הטכניון ובי"ח רמב"ם

24822
01/12/2022
השפעת ריטלין וקפאין על תולעי קמח
שאלה מספר 24822 - השפעת ריטלין וקפאין על תולעי קמח

שלום רב. במסגרת עבודת החקר במדעים, כמה מחברותיי  ואני בדקנו השפעה של מינונים שונים של ריטלין וקפאין על תולעי קמח. ההשערה שלנו הייתה שזה ישפיע עליהן בדומה לבני אדם, אבל התוצאות יצאו לנו הפוכות- התולעים שקיבלו ריטלין היו תזזיתיות יותר מהבקרה, והתולעים שקיבלו קפאין היו מנומנמות יותר. הבעיה היא, שאין לנו מושג איך להסביר את זה- אנחנו לא מספיק מבינות במערכת העצבים של התולעים ובצורה המדויקת של פעולת הריטלין והקפאין. אני אשמח ממש אם תוכלו לעזור!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24823
01/12/2022
מידע אודות החומר הפעיל triclosan הנמצא בתרחיץ פנים מסוג אקניל
שאלה מספר 24823 - מידע אודות החומר הפעיל triclosan הנמצא בתרחיץ פנים מסוג אקניל
שלום רב אני תלמידת כתה י"ב ורוצה לקבל מידע שיכול לעזור לי בעבודת הביוחקר העוסקת בהשפעת ריכוזים שונים של סבון הפנים אקניל על מניעת התרבות חיידקים מסוג סטפילוקוקוס אלבוס. החומר הפעיל הוא triclosan ורציתי לדעת מהו מנגנון הפעולה שלו כנגד החיידקים?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום רב,

להלן קישור למידע מפורט בנושא.
מידע נוסף תוכל למצוא בחיפוש Mechanism of Triclosan או אפילו חיפוש מילים אלו בעברית.

 

בברכה,
בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24824
01/12/2022
שאלות בנושא ביוחקר
שאלה מספר 24824 - שאלות בנושא ביוחקר

שלום, בקרוב אנחנו צריכים להגיש את נושא הביוחקר שלנו כחלק ממגמת ביולוגיה. הנושא שחשבתי עליו הוא השפעת אלכוהול על צמחים בתוך אגרטל. לגבי הנושא יש לי כמה שאלות: 1. האם באמת יש השפעה מסויימת של אלכוהול על צמחים מהסוג הזה (קראתי על זה בכמה מקומות אבל לא פירטו יותר מתי) ואם כן, איך זה קורה? 2. האם אפשר לעשות ניסוי בתנאי בית ספר בנושא?
כל הערה אני אקבל בברכה, תודה מראש!

תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

שלום,

להלן תשובה לשאלה דומה שנענתה בעבר באתר "בשער ברשת"

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24825
01/12/2022
שמן אקליפטוס לעיכוב פטריות עובש בהדרים.
שאלה מספר 24825 - שמן אקליפטוס לעיכוב פטריות עובש בהדרים.
שלום רב, במסגרת הביוחקר בחרנו לבדוק את ההשפעה של שמן אקליפטוס על התפתחות פטריית עובש בקלמנטינות. שיערנו שככל שכמות השמן תעלה התפתחות העובש תקטן מכיוון שהשמן פוגע בתהליכי חיים שונים בתא(פגיעה בקרומי תאים). שלא כצפוי מצאנו שכאשר כמות השמן גדולה גם התפתחות העובש גדולה בהשוואה לבקרה ללא שמן. נראה לנו שהשמן פגע גם בתאי הקלמנטינה, יתכן שהפגיעה בתאי הקלמנטינה הייתה גדולה יותר מבתאי העובש. נשמח לקבל את חוות דעתכם, ומידע למה האקליפטוס פוגע בקלמנטינה יותר מאשר בעובש. בברכה, מתן ואדיר.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
0
24827
01/12/2022
השפעת דרגת ph בסיסי על נביטת זרעי חיטה
שאלה מספר 24827 - השפעת דרגת ph בסיסי על נביטת זרעי חיטה
שלום, ערכתי ניסוי בכיתה שבודק השפעת ph שונים על נביטת זרעי חיטה. השערתי הייתה, כי ככל שנתרחק מהאזור הניטרלי בסקאלת הph לכיוונים השונים בסקאלה, אחוז הנביטה ירד. על פי תוצאות הניסוי, בph בסיסי חלה סתירה של ההשערה. שאלתי היא - מדוע אחוזי הנביטה בph הבסיסי היו כל כך גבוהים בעוד, שעל פי מקורות המידע הph האופטימלי לנביטת הצמח הוא ph 5-7. תודה רבה לעונה/ים.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
 

שלום,
בקישור המצורף תוכלו למצוא תשובות ממוחה העונה לשאלתכם:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8582
 http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=4943

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24790
01/12/2022
השפעת ריכוזי אלכוהול עלן פעילות קטלז בכבד
שאלה מספר 24790 - השפעת ריכוזי אלכוהול עלן פעילות קטלז בכבד
שלום ערכנו ניסוי עם ריכוזי אלכוהול וקיבלו שאין הבדל בפעילות הקטלז שבכבד לא משנה באיזה ריכוז אלכוהול האם יש הסבר לכך ? תודה מראש
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022
 
 

שלום,

להלן קישורים לשאלות בנושא  אשר נענו ע"י מומחים ומפורסמות באתר:
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5847

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5004

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8480

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24791
01/12/2022
החומר הפעיל ברימון
שאלה מספר 24791 - החומר הפעיל ברימון
שלום, אנחנו עושות ביו-חקר במסגרת מגמת ביולוגיה. אנחנו חוקרות השפעת חומרים טבעיים כ"תרופות סבתא" לטיפול בתאים סרטניים. בעקבות כך שאנחנו מבצעות את הניסוי במסגרת מעבדת בית ספר הניסוי נערך על חיידקי e-coli . גילינו כי הרימון הכי השפיע על עיכוב גידול החיידקים בצורה משמעותית ולכן רצינו לדעת מהו החומר הפעיל בתוך הרימון שמשפיע על תאים סרטניים, ומה מנגנון הפעולה שלו?
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה שאלה בנושא:


http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8058

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

24784
01/12/2022
עזרה בביוחקר בנושא עובשים בסוגי לחם שונים
שאלה מספר 24784 - עזרה בביוחקר בנושא עובשים בסוגי לחם שונים
שלום, אנחנו עושים ביוחקר בביולוגיה על הקשר בין סוגי לחמים לבין צמיחה של עובשים - כלומר האם עובש גדל יותר מהר בסוג לחם מסוים(לבן, שחור, דגנים, שיפון) וגם איזה סוג עובש גדל על סוגי הלחמים השונים. אנחנו רצינו לשאול האם שמעתם על ניסוי כזה בעבר והאם יש קשר בין הגורמים.
תשובה מאת:
פורסם בתאריך: 01/12/2022

 

 
 

שלום,

להלן קישור לתשובות מומחים בנושא "עובש בלחם":

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8245

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

דילוג לתוכן