שלום
אנו עושות עבודת חקר על חומרים משמרים והחומר אותו בחרנו לבדוק הוא הניטראט NaNO3. אנו מתקשות להבין כיצד החומר משמר את המזון (הסבר ביולוגי), ומונע התפתחות של עובש וחיידקים על האורגניזם.
בנוסף, ביצענו ניסוי בו שינינו את ריכוז הניטראט NaNO3 ואותו טפטפנו על עגבניות המצויות בתוך צלחות פטרי עם אגר. שמנו לב שכאשר ריכוז הניטראט היה גבוה התפתח עובש על האגר ולא על העגבנייה, ולעומת זאת ככל שריכוז הניטראט היה גבוה יותר, העגבנייה עצמה נשמרה יותר (התפתח עליה פחות עובש ומצבה היה יותר טוב). אנו מתקשות למצוא לתופעה זו הסבר ביולוגי.
תודה רבה, נועה, שירלי ושני.