שלום,
ערכנו בכיתה ניסוי שבו שמנו סוגי סוכר שונים במבחנות עם שמרים ונתנו להם לתפוח. סוגי הסוכרים היו גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז ולקטוז.
בכל המבחנות חוץ מהמבחנה עם הלקטוז הייתה תפיחה בשמרים.
שאלתי היא מדוע הלקטוז לא גרם לתפיחה?
תודה רבה,
מהגר
שלום,
ערכנו בכיתה ניסוי שבו שמנו סוגי סוכר שונים במבחנות עם שמרים ונתנו להם לתפוח. סוגי הסוכרים היו גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז ולקטוז.
בכל המבחנות חוץ מהמבחנה עם הלקטוז הייתה תפיחה בשמרים.
שאלתי היא מדוע הלקטוז לא גרם לתפיחה?
תודה רבה,
מהגר