שלום,
אני עושה ביוחקר בנושא "מה הקשר בין רמת החומציות במצע הגידול ובין קצב הנשימה התאית בשמרים?"
מערך הניסוי:
הכנסנו קוביות שמרים מקובעים לתוך כוסות עם מים ברמות PH שונות.לכל רמת PH עשינו 5 מבחנות ושמנו שם 10 מ"ל גלוקוז.אחרי חצי שעה שמנו בכל מבחנה 2 קוביות והכנסנו לאמבט מים חמים.אחרי חצי שעה הוצאנו את המבחנות ואת הקוביות מהן,שמנו 2 טיפות פנול פתלאין ובדקנו כמה טיפות NAOH צריך להכניס כדי שצבע הנוזל יהפוך לסגול.בתוצאות התברר שמס' הטיפות הכי גבוה היה בPH 4.
האם תוכלו בבקשה לעזור לנו להבין את תוצאות הניסוי?למה הכנסנו NAOי?למה הNAOH גורם לשינוי הצבע?מה הגורמים הקבועים?
ואם אנחנו רוצים לחשב סטיית תקן,במה צריך להתשמש?מה זה תוצאות גולמיות ותוצאות מעובדות?
האם יש מאמרים שניתן למצוא באינטרנט על שמרים?ספרים?