אני וחברתי חוקרות את נושא תהליך תסיסת השמרים במסגרת עבודת הביודע. להלן מספר שאלות:
1. בדקנו את השפעת ריכוז הסוכר על תהליך תסיסת השמרים, ושיערנו שהריכוז האופטימלי יהיה 10% אך תוצאות הניסוי הראו שב-5% תסיסת השמרים היא הגבוהה ביותר. כיצד נוכל להסביר זאת?
2.בדקנו את השפעת סוגי הסוכר על תהליך תסיסת השמרים, ושיערנו שגלוקוז יהיה סוג הסוכר האופטימלי (כיוון שהוא חד סוכר) אך תוצאות הניסוי הראו כי בסוכרוז תסיסת השמרים הייתה הגבוהה ביותר. כיצד נוכל להסביר זאת?
תודה רבה!