תגובת ויטמין C במיץ תפוזים עם חמצן

שלום,

אני תלמידת כיתה יב' במגמת כימיה ואני מבצעת ניסוי בנושא ויטמין C.

במהלך הניסוי, בדקנו את השפעת הטמפרטורה על מסת הויטמין C שבמיץ תפוזים. נוכחנו לדעת כי ככל שהעלינו את הטמפרטורה, כך נותרה בתמיסה מסת ויטמין C פחותה. ידוע לנו כי ויטמין C הוא אנטיאוקסידאנט ולכן מגיב עם רדיקלים חופשיים. התוצאות נראו לנו הגיוניות נוכח כך שככל שמעלים את הטמפרטורה, מושקעת יותר אנרגיה, החלקיקים נעים מהר יותר, יש יותר התנגשויות והתגובה מתרחשת יותר מהר.  עם זאת, מצאנו כי הויטמין C מגיב עם החמצן שבאוויר. ראינו כי קיימת תגובה עם האנזים L-אסקורבט אוקסידאז שבאמצעותו הויטמין מתחמצן ושתי מולקולות חמצן הופכות לשתי מולקולות מים.(ידוע לנו שבטמפרטורות גבוהות האנזים יעבור דנטוראציה, אך הטמפרטורה המקסימלית אליה הגענו היא 60 מעלות וככל הנראה האנזים לא עבר תהליך זה.) לא הצלחנו למצוא מידע האם האנזים נמצא במיץ תפוזים באופן טבעי? כמו כן, רצינו לדעת אם קיימות תגובות נוספות של הויטמין עם האוויר? במידה שהאנזים לא נמצא במיץ באופן טבעי, אילו תגובות היו עשויות לקרות, כלומר מדוע פחתה מסת הויטמין?

אשמח לתשובתכם! 🙂

דילוג לתוכן