היי, אנחנו תלמידות מתיכון עמל חדרה
במסגרת לימודי הביולוגיה בכיתה י"ב, אנו מבצעים את פרויקט הביוחקר
שבה כל קבוצת תלמידים בוחרים נושא למחקר, אנחנו בחרנו לבדוק את השפעת האתן (אתילן) על כמות הויטמין c בתפוזים.
העמדנו ניסוי על מנת לבסס את השערת המחקר, ונמצא קשר! כלומר, לאיתלן אכן יש השפעה על ירידת כמות הויטמין c בתפוזים. אך על מנת לרשום את הביסוס להשערה במחקר עצמו לא מצאנו מידע ברחבי האינטרנט המסביר על התופעה.
מצאנו רק שאתילן מעודד הבשלה של פירות, אבל לא מצאנו קשר בין אתילן לכמות ויטמין c בפירות.
נשמח לדעת אם יש ביסוס להשערתנו, ואם כן להסבר
תודה