פרופ' הלר שלום
שאלת המשך בנושא דרחול השיח ומיקום על הענף
מתוך תשובתך ניתן להסיק שמיקום הדרחול על הענף מונע מכמה גורמים ביניהם טמפרטורה(חום מוחזר מן האדמה), תחרות תקשורת ולחץ טריפה.
אחלק את שאלתי לשני חלקים חלק מתודי וחלק עינייני:
א. המלצת לערוך מחקר שדה מבוקר אך לצערי חלקת האלוהים שמשכה את תשומת ליבי נמצאת בלב אזור עירוני היא די מופרעת ולא מבוקרת ועשויה להשתנות בעיקר עקב גורמים אנושיים(בנייה, עישוב).
כלומר קשה מאוד לבודד משתנים. המשתנים שניתן להתייחס אליהם הם סוג הצמח וצפיפות הדרחולים. באזור הנתון נמצאת חבורת צומח ים תיכונית, קרקע לא מלוחה בעיקר דו שנתיים (עבקנה מצוי, לוטמית דביקה וגזר קיפח)
מתוך אוכלוסיה זו של צומח האם כדאי לבחור את הצמח הגבוה יותר – עבקנה מצוי ועליו גם אוכלוסייה צפופה יותר או לחילופין לוטמית נמוכה יותר ונמצאת באזור מועדף פחות מבחינת הדרחולים (הראייה לכך הוא דרחול בודד על כל פרט)?
ב. שמתי לב לכך שגם מנח(עמדת) החלזון ביחס למישור משתנה ויש לי תחושה שגורם התחרות גם הוא מכריע בעניין. הראיה לכך היא שעל גדר תיל משובצת(מלבנים ולא מעוינים) נראו דרחול הנמצא גבוה כשהוא ממוקם במקביל לציר האנכי והפתח כלפי מעלה ומתחתיו דרחול הניצב במקביל לציר האופקי כשהפתח כלפי מעלה.
בהנחה שהפתח נשמר מול האוויר ולא מול האדמה, ושחלזונות לא הולכים לאחור, כיוון התנועה יהיה כלפי מטה בזמן הפעילות ועם כיוון השעון ובדרך זו דרחול ביתא(קומה שניה) נמנע ממפגש עם דרחול אלפא הניצב למעלה.
כל אלו הן השערות ולכן אשמח לקבל הפניות למחקרים דומים על מנת שיהיה לי רקע רחב יותר בנושא.
שוב תודה מראש,
שלי