שאלות בנוגע לחיידקי גראם חיוביים ושליליים

שלום,

במסגרת הביוחקר שאני עושה בבית ספר, בנושא השפעת ריכוזים שונים של מיצוי שום טרי על קצב עיכוב גדילת חיידקים מסוג E.COLI ו – STF, התעוררו מספר שאלות שלא מצאתי להן מענה:

1. לפי מקור ספרות מסויים, גילית כי חיידקי גראם חיובי (STF) רגישים יותר לחומרי חיטוי (אליצין בשום) אך בפועל בניסוי התוצאה הייתה שחיידקי הגראם השליליים (E.COLI) היו רגישים יותר. מדוע? כיצד אפשר להסביר זאת לבוחן?

2. שאלה עיקרית – מדוע חיידקי גראם חיובים נצבעים ומדוע חיידקי גראם שליליים לא? הבנתי שישנו הבדל במבנה שלהם אבל אשמח לקבל פירוט עליו.

תודה מראש!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן