שאלה לגבי עבודת הביוחקר

אנחנו כותבות עבודה על החמצת מלפפונים. במהלך ההחמצה צבע המלפפון מבהיר. ידוע לנו שהצבע הירוק נובע מהימצאות כלורופיל



ואם גוון המלפפון בהיר יותר, זוהי תוצאה כנראה של התפרקות הכלורופיל.



כמו כן ידוע לנו שפירוק הכלורופיל הוא תהליך אנזימטי. ובמהלך זמן ההחמצה במקביל לעליה בחומציות, גוון המלפפון הופך יותר ויותר לבהיר.



שאלתינו היא: איך יתכן שאנזימי פירוק הכלורופיל לא נפגעים מרמת החומציות שהולכת ועולה עם זמן ההחמצה?

כתיבת תגובה