שאלה לגבי מיצוי במים ולא באלכוהול

שלום,

אני תלמידה בכיתה יא' במגמת ביולוגיה וחברתי ואני מתעסקות בביוחקר שאנו צריכות להגיש השנה. שאלת המחקר שלנו היא: מהי השפעת מיצוי עלי הטיון הדביק על נביטת זרעי עדשים. אנחנו מתלבטות כיצד לעשות את המיצוי- אנחנו רוצות למצות את עלי הטיון הדביק עם מים ולא עם אלכוהול משתי סיבות: 1)קבוצת הבקרה שלנו היא צלחת עדשים שנשקה אותם במים ולכן חשבנו שיהיה טוב שהמיצוי יהיה ממים. 2)כיון שבניסוי אנחנו מתבססות על חומר רעיל שנמצא בעלי הטיון הדביק שהוא זה שיגרום להשפעה (משערות שעיכוב) על נביטת זרעי העדשים. ולכן אנו לא רוצות להרוס או להוציא ולאבד את החומר הרעיל כשנעשה את המיצוי… שאלתנו היא האם יש אפשרות לעשות מיצוי פשוט בכתישה של עלי הטיון עם מים? ללא הרתחה וללא שימוש באלכוהול? ואם לא איך עושים מיצוי שלא ייפגע בחומר הרעיל של הטיון שאנו צריכות אותו והוא חשוב ביותר לניסוי שלנו (ושלא יגרום לכך שנאבד אותו בהרתחה או במיצוי עם אלכוהול)?

תודה רבה!

דילוג לתוכן