שאלה לגבי הקשר בין נביטת זרעים בריכוזי מלח שונים לבין עוצמת הפוטוסינתזה שבעלים שבנבט

במסגרת פרויקט ביוחקר ערכתי ניסוי בנביטת זרעי לוביה בריכוזי מלח שונים.



ריכוזי המלח בניסוי – 2,0,0.1,0.5,1,1.5 (באחוזים)



לקחתי עלים מנבטי לוביה שגודלו במשך עשרה ימים בריכוזי מלח שונים, והכנסתי אותם לחמש מבחנות שונות. בחמש המבחנות שמתי תמיסת NaHCO3 1% (תמיסת נתרן ביקרבונט).



התוצאה תאמה להשערה שלי שהייתה שעלי הנבטים שגודלו שבריכוז מלח גבוה יבצעו פוטוסינתזה בעצמה נמוכה יותר.



נתקלתי בבעיה בעת ניסוח מסקנות הניסוי: ההשפעה של ריכוז המלח על אחוז הנביטה ברור, אך מדוע בזרעים שכן הצליחו לנבוט בריכוז מלח גבוה (2%) היה שוני בעוצמת הפוטוסינתזה?

האם המלח פגע בצורה כלשהיא במנגנונים האחראיים לתהליך הפוטוסינתזה אך לא פגע במנגנון הנביטה?

ואם כן מהם המנגנונים שהושפעו/לא הושפעו מהמלח?



בתודה מראש

בת אל

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן