במסגרת פרויקט ביוחקר ערכתי ניסוי בנביטת זרעי לוביה בריכוזי מלח שונים.
ריכוזי המלח בניסוי – 2,0,0.1,0.5,1,1.5 (באחוזים)
לקחתי עלים מנבטי לוביה שגודלו במשך עשרה ימים בריכוזי מלח שונים, והכנסתי אותם לחמש מבחנות שונות. בחמש המבחנות שמתי תמיסת NaHCO3 1% (תמיסת נתרן ביקרבונט).
התוצאה תאמה להשערה שלי שהייתה שעלי הנבטים שגודלו שבריכוז מלח גבוה יבצעו פוטוסינתזה בעצמה נמוכה יותר.
נתקלתי בבעיה בעת ניסוח מסקנות הניסוי: ההשפעה של ריכוז המלח על אחוז הנביטה ברור, אך מדוע בזרעים שכן הצליחו לנבוט בריכוז מלח גבוה (2%) היה שוני בעוצמת הפוטוסינתזה?
האם המלח פגע בצורה כלשהיא במנגנונים האחראיים לתהליך הפוטוסינתזה אך לא פגע במנגנון הנביטה?
ואם כן מהם המנגנונים שהושפעו/לא הושפעו מהמלח?
בתודה מראש
בת אל