שאלה בנוגע למיני מחקר בנושא סוכריות קופצות

שלום רב,
אנחנו תלמידות כימיה בתיכון אביב רעננה ואנחנו עושות מיני מחקר העוסק בסוכריות קופצות. אספנו מידע ומצאנו כי בתהליך הכנת הסוכריות, מתחילים מתהליך של הכנת סוכרייה רגילה כשלבסוף מתקבל נוזל סמיך. לאחר מכן, לנוזל מחדירים פחמן דו חמצני בלחץ גבוה שמתהליך זה נכלאות בועות פחמן דו חמצני בסוכריות הקשיחות כאשר הסוכרייה באה במגע עם הרוק, הסוכר מתמוסס ובועת הפחמן הדו חמצני הכלואה, נחשפת לאוויר ונוצר הפיצוץ. שאלתנו היא איזה תהליך גורם לפיצוץ? אנו חושבות שמדובר בתהליך פיזיקלי מסוים.
נשמח לתשובה בנושא.
תודה רבה
בברכה

טל גחטן, יובל רהט ועדן מן, תיכון אביב רעננה.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן