ריכוז מי חמצן בדבש

שלום,
אני עושה עבודת ביוחקר והחלטתי לבדוק- מהו הקשר בין ריכוזי דבש שונים לעיכוב התפתחות חיידקי אי קולי?
בבסיס הביולוגי להשערה קיימות שתי אפשרויות:
1. ריכוז סוכרים גבוהה בדבש מייצר תמיסה היפרטונית ובכך גורם לאוסמזה מתאי החיידקים ולהתייבושתם למוות.
2. הדבש מכיל מי חמצן- תרכובת קוטלת חיידקים.
כאשר בדקתי מהו ההרכב הכימי של הדבש לא הופיע הריכוז של מי החמצן בו, (על אף שמי חמצן נוכחים בדבש) זאת משום שמי חמצן מיוצרים ע"י האנזים גלוקוז אוקסידאז רק בנוכחות גלוקוז חמצן ומים. על כן איך אפשר לדעת מהו ריכוז מי החמצן בדבש?

כתיבת תגובה