קצב הנשימה בשמרי יין

עשינו ניסוי בשמרי אפיה ושמרי יין מקובעים ובדקנו את השפעת הטמפרטורה על קצב הנשימה התאית.
בשמרי אפיה ראינו שככל שהטמפרטורה עלתה קצב הנשימה עלה ובשלב מסוים קצב הנשימה החל לרדת (דנטורציה)
בשמרי יין כשעלינו מ20 מעלות ל30 מעלות הייתה עליה בקצב הנשימה התאית ואז מ30 מעלות עד 50 מעלות קצב הנשימה השאר קבוע פחות או יותר.
איך יכול להיוך ששמרי יין מצליחים לנשום בצורה טובה בטווח טמפ גדול כל כך?

דילוג לתוכן