קליפות ביצים במיצים טבעיים חומציים שונים

שלום,

אני וחברותיי לקבוצה ביצענו ניסוי בו השרינו קליפות ביצים במיצים טבעיים שונים שסחטנו (לימון, תפוז, עגבניה, חומץ ומים כביקורת) במשך יומיים. בדקנו את השפעת החומציות של המיצים השונים בכך שמדדנו את השינוי במסת קליפת הביצה. מספר שאלות שהתעוררו עקב התוצאות שאיננו יודעות להסביר:

1. כל הביצים התפוררו והתפרקו אך על הביצים שהיו במיץ הלימון והתפוז נוצרה שכבה עבה של משקע כלשהו, הנראה כמו גיר. לפי התגובה הצפויה יוני ההידרוניום אמורים להגיב עם הסידן הפחמתי שמכילה קליפת הביצה ותוצרי התגובה הם יוני סידן, פחמן דו חמצני ומים. על כן אנחנו לא מבינות מאיפה הגיע המשקע הזה ואיזה חומרים הוא מכיל.

2. השערתינו לניסוי הייתה שהpH של התמיסה יעלה בזמן התגובה (כי מתרחשת תגובת סתירה). בכל המיצים ירדה החומציות (עלה הpH), חוץ ממיץ העגבניות. האם יש לכם הסבר לכך?

3. לגבי השינוי במסת קליפת הביצה, שיערנו שבמיץ שחומציותו היא הגבוהה ביותר (מיץ לימון pH=2.25) תיהיה הירידה הגדולה ביותר של המסה. ואילו בתוצאה שבה הביצה הייתה בחומץ (2.43 pH=) הייתה הירידה הגדולה ביותר של המסה בצורה דרסטית (ירידה של 5 גרמים לעומת 2.3). למה זה קרה?

נשמח לתשובה!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן