צבע השתן

לאחרונה ב"ה יצא לי לחשוב על עניין מעניין- כיצד ייתכן שצבעו של השתן אינו מושפע מהמשקאות שאנו שותים? שמעתי שצבע השתן יכול להשתנות כתוצאה מאכילת סלק ופול. אך כיצד ייתכן שצבע השתן אינו מושפע משתיית קולה, למשל? שהרי השתן מורכב בין היתר מהמשקאות שאנו שותים… האם ייתכן שהגוף מסוגל לפרק את הנוזלים שאנו שותים עד לרמה של בידוד של המים שבהם, הוצאתו בשתן, וספיגת כל שאר החומרים בגוף? למשל, האם הגוף מסוגל לפרק ולבודד ולספוג את כל החומרים שבקולה, כך שיוותרו רק מים שקופים שייצאו בשתן? אם כן, אשמח לשמוע האם יש לגוף אמצעים מיוחדים לשם כך, מלבד החומציות שבקיבה. תודה רבה למשיבים!

כתיבת תגובה