פעילות חיידקים פרוביוטים.

הניסוי שביצעתי הוא הכנסת כפית יוגורט (שמכיל חיידקים פרוביוטים) לכוסות חלב מסוגים שונים ובדיקת משקל הגבן שנוצר בחלב (מה שמצביע על פעילות החיידקים) לאחר 24 שעות. בניסוי כל הגורמים היו קבועים מלבד סוג החלב, והניסוי כלל חזרות של כל טיפול וחישוב ממוצע של הממצאים.

תוצאות הניסוי הראו שבחלב עמיד (מעוקר) נוצר פחות גבן מאשר בחלב רגיל (מפוסטר 3% שומן).


כדי לתת הסבר לתופעה קראתי ומצאתי שבחלב עמיד יש פחות:
חומצה פולית – חיונית לשכפול DNA (התחלקות תאים)
ויטמין B12 – חיוני ליצירת DNA
ויטמין B1 – שותף בתהליך של מטבוליזם לפחמימות
אני משער שבגלל ההבדל בכמות החומרים האלו התחלקות החיידקים ביוגורט וקיום תהליך התסיסה יותר איטיים וזה מסביר את תוצאות הניסוי.
האם אני צודק בהשערה שלי? ואם לא, מה ההסבר לתוצאות?

כתיבת תגובה