פעילות האליצין בשום

שלום רב,
אני עושה עבודת ביוחקר על השפעת ריכוזי מיצוי שום שונים (אליצין) על קצב עיכוב גידול של חיידקי אי קולי.
רציתי לדעת קצת יותר על הדרך שבה האליצין פוגע בשני האנזימים שחיונים לחיידקים – – ציסטאין פרוטאינז ואלכוהול דהידרוגנז. בנוסף, רציתי לדעת גם מה התפקיד של כל אחד מאנזימים אלו, על האלכוהול דהידרוגנז מצאתי שהוא אחראי להפוך את החומצה הפירובית בתסיסה הכוהלית לאלכוהול ולכן פגיעה בו על ידי האליצין תמנע נשימה תאית.
על ציסטאין פרוטאינז כמעט ולא מצאתי מידע, הבנתי שהוא קשור לפירוק חלבונים שיש בהן ציסטאין (אני לא בטוחה לגבי הציסטאין) אך לא הבנתי כיצד הוא מפרק אותן ובמה הוא שונה מציסטאין פרוטאזות. אשמח לקבל כמה שיותר מידע על אנזימים אלו ועל האליצין. כמו כן, האם ישנם טווח ריכוזים מסויימים שבהם האליצין גורם לתמותת החיידקים, כלומר האם למשל, גם בריכוז של 50% או 75% (ריכוזים גבוהים) לא תהיה השפעה משמעותית?

תודה רבה,
מיי מוניס

כתיבת תגובה