שלום וברכה,
בתהליך הכשרת בשר לאכילה ההלכה מצריכה לכסות אותו בשכבת מלח מכל צדדיו למשך כשעה, על מנת להפליט ממנו את כל הדם. רציתי לשאול:
1. האם נכון שמליחה מפליטה את הדם מהבשר כתוצאה מאוסמוזה?
2. האם מה שנפלט הוא דם, או רק הנוזלים שבתוך כדוריות הדם האדומות, ואלו עצמן פשוט מתכווצות?
3. האם נכון לטעון שפעולת המליחה מייצרת דנטורציה כלשהי של פני הבשר באופן ש'כולא' את שאריות הדם שלא נפלט בפנים, והוא לא יוכל להיפלט אחר כך בבישול?
4. גם אחרי שבשר מוכשר ונקנה כרגיל בחנות, כידוע זב ממנו נוזל ורדרד. מהו הרכבו הכימי של נוזל זה? האם זהו דם או משהו אחר?
תודה רבה!