פירוק לקטינים בסיר לחץ

רציתי לשאול לגבי לקטינים בקיטניות (חומוס, שעועית מאש, וכו').
https://en.wikipedia.org/wiki/Lectin

קראתי שמחקרים בעבר טענו שאולי הלקטינים יכולים להזיק ליונקים. למשל להיקשר למוליקולות סוכריות על גבי תאים במע' עיכול.

רציתי לשאול
1. האם יש מחקרים עדכניים, שהוכיחו שלקטינים, הם דבר לא חיובי, שכדאי להפחית אותו במזון שצורכים ?

2. קראתי שבישול בסיר לחץ מסוגל להרוס אותם.
האם ידוע , כמה דקות, זה הזמן *המינימלי* שמספיק להיות בתנאי לחץ אטמוספרי מוגבר (מהרגע שהתפתח הלחץ בסיר לחץ), כדי לפרק את הלקטינים ?

דילוג לתוכן