במהלך עבודת הביוחקר שלנו בבית הספר, במסגרת שיעורי ביולוגיה, נתבקשנו לבדוק מהי השפעת סוג הסוכר על שיעור הפקת האנרגיה בשמרים יבשים. נבדקו חמישה סוגי סוכר: גלוקוז, גלקטוז, פרוקטוז, סוכרוז ועמילן. ברצוננו לדעת מה ההבדל בין הפירוק האנזימטי של פרוקטוז ע"י שמרים לבין הפירוק האנזימטי של גלוקוז ע"י שמרים, זאת משום שייתכן שהבדל זה מהווה הסיבה לתוצאות הניסוי שלנו: התברר שדווקא הפרוקטוז מהווה מצע מיטבי לשמרים היות ששיעור הפקת האנרגיה במצע של פרוקטוז היה הגבוה ביותר, ואף גבוה מבמצע של גלוקוז, על אף העובדה שהנחנו כי גלוקוז הוא הסוכר המיטבי להפקת אנרגיה עבור כל אורגניזם. נשמח אם תוכלו להסביר מהו הבדל זה וממה הוא נובע.