שלום,
הייתי שמחה לדעת מדוע ממליצים להשתמש בחומץ כדי לנטרל תגובה של עקיצת מדוזה.
ידוע לי כי הארס(ארס של בע"ח) בדרך כלל מכיל חלבונים, ולרוב הוא חומצי בעצמו, האם החומץ אמור להגיב עם הארס ובכך בעצם למנוע תגובה של הארס עם תאי הגוף?
מדוע ממליצים לשטוף במי מלח? האם זה אמור לבודד את התגובה הנ"ל מהגוף או שמא לעורר איזו שהיא פעילות יונית?או שזה קשור לתגובה של התא הצורב של המדוזה?
בהקשר לזה ובאופן כללי:
האם כאשר מערבבים חומר חומצי חלש יחסית (PH6/7)
עם חומר חומצי חזק יותר , החומציות של הראשון קטנה(הופך בסיסי יותר) כי למעשה הוא משחרר פחות יוני מימן, ולפי מה מגדירים את דרגת החומציות של תערובת כזו
תודה מראש,
שלי