עיסת עמילן תירס- המשך לשאלות הקודמות ובקשה לסבר הקשר בין המושגים

קראנו את התשובה באתר בעניין רב, מה שאנו מבקשים זה להבין את הקשר בין המושגים


כמובן הנושא מוזכר בתשובה לשאלה נפרדת אך גם בכתבה מעניינת על חומרים רכים והוזכרה שם תכונת ויקסו- אלאסטיות.


1. ד"ר צ'רקי דורותה, 2008, תשובה לשאלה – מדוע נקראת התערובת קורנפלור ומים "תערובת מתעתעת"? "בשער ברשת


2. פרופ' אנדלמן דוד ופרופ' דימנט חיים, 2007, חומרים רכים: נקודת המפגש בין פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ומדע החומרים "בשער ברשת":


קשה לנו להבין את הקשר בין המושגים האלה (חומרים רכים, ויסקו- אלאסטיות וחומר לא ניוטוני)


והאם ההסבר הבא מדוייק מדעית מדעית ואיך הוא מתקשר להכל


כאשר נותנים לעיסה מספיק זמן כדי להגיב, מגלים התנהגות של נוזל – שרשרות המולקולות שאינן


ממש קשורות אלו לאלו, מסוגלות להחליק אחת על גבי השנייה, בתנועת זחילה Reptation



כתיבת תגובה

דילוג לתוכן