עוד שאלה על שום מבושל

שלום, אני עושה ביוחקר על השפעת שום על חיידקים. אחת משאלות המחקר שלי היא: מה הקשר בין זמן בישול השום לבין השפעתו על עיקוב חיידקים. לשם כך עשינו ניסוי מקדים בו בישלנו בתנור 2 ראשי שום שלמים ועטופים. ראש אחר בישלנו 10 דקות וראש אחד בישלנו 30 דקות. ריסקנו את השומים, טבלנו ברסק דסקיות של נייר סינון והנחנו על צלחות פטרי עם אגר וחיידקים. בשני המקרים לא נוצרה הילה מסביב לדסקיות. לכן רציתי לדעת: א'- האם יש זמן מסוים שלמרות הבישול תכונותיו של השום המעקבות חיידקים לא יפגעו?
ב'- כדי להמשיך את הניסוי, האם עדיף לבדוק מקרים שבהם זמן הבישול הוא פחות מ10 דקות באותה שיטה שבה השתמשנו, או שעדיף לעשות קודם מיצוי משום טרי ואז לבשל את המיצוי האורכי זמן שונים?

 תודה רבה-שושנה.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן