עבודת ביוחקר בנושא השפעת נוכחות תפוח על זמן הבשלת הבננה

שלום וברכה
במסגרת עבודת הביוחקר נבדקה השפעת תפוח עץ על זמן הבשלת הבננה . במהלך הניסוי נלקחו חמש שקיות נייר בשקית אחת הכנסנו תפוח ובננה בשקית השנייה שני תפוחים ובננה בשקית השלישית שלושה תפוחים ובננה ובשקית הרביעית ארבעה תפוחים ובננה שקית הבקרה הכילה בננה בלבד .
לכל השקיות הוספנו KOH על מנת לספוח את הפחמן הדו חמצני . . המדד לבשלות הבננה היתה בדיקת כמות גלוקוז מפרוסת הבננה .
שאלתנו היא
א. השקיות לאחר יום החלו להירטב האם זה נובע מנוכחות הKOH ?
ב. בכל השקיות לאחר שלושה ימים נמצאה כמות כמעט זהה של גלוקוז ( הגלוקוז נמדד בעזרת מד גלוקוז ) .
תודה מראש

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן