עבודת ביוחקר בנושא השפעת אקונומיקה וחומצת לימון על התפתחות חיידקי E.coli

שלום,
במסגרת עבודת הביוחקר בביולוגיה אני וחברי לקבוצה החלטנו לחקור את הנושא של התפתחות חיידקי E.coli בנוכחות אקונומיקה/חומצת לימון. החלטנו לבחור את שני החומרים האלו כדי לראות את ההשפעה בנוכחות חומר בסיסי לעומת חומר חומצי ולהשוות בניהם. תוצאות הניסוי הראו לנו שאכן קיימת מגמה מסוימת שככל שריכוז האקונומיקה/חומצת הלימון גבוה יותר קוטר ההילה גדול יותר מה שמצביע על תמותה יותר גדולה של חיידקים.
השאלה שלי היא מדוע זה בעצם קורה ? האם רק בגלל הסביבה החומצית/הבסיסית שבה נמצא החיידק גורמת לו להרס האנזימים ולכן לתמותה שלו ? והאם יש עוד גורם באקונומיקה בחומת לימון שגורם לחיידק למות ?

תודה קורל

דילוג לתוכן