ספיחת מים בתפוחי אדמה בטמפרטורות שונות

לשאלת החקר מה השפעת טמפרטורת המים על מידת ספיחתה ע"י תפוחי אדמה שבתוכה.
ביצענו ניסוי כאשר הכנו 3 כלים כל כלי הכיל כמות מים שווה בטמפרטורה שונה 29 50 65 מעלות צלזיוס והשרינו בתוכם תפוחי אדמה למשך 10 דקות אשר שקלנו אותם לפני ואחרי ההשהיה במים . ההשערה שלנו הייתה שככל הטמפרטורה תעלה ספיחת המים תעלה, אך להפתעתנו ראינו שבשלוש החזרות ספיחת המים המקסימלית הייתה בטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס ולא ב 65 מעלות צלזיוס.
מה ההסבר המדעי האפשרי?

דילוג לתוכן