שלום רב!
שאלת החקר שלנו היא כיצד שינוי ריכוז חומצת המאכל משפיע על מסת הגבן? . תוצאות הניסוי הן שבריכוז 2.5% – 28.97 גרם, 5% – 31.02 גרם, 10% – 30.37 גרם, 15% – 30.32 גרם. ההשערה שלנו היתה שככל הריכוז החומצה יעלה כך תעלה מסת הגבן. כמו שניתן לראות ההשערה שגויה, כיוון שכאשר הכנו את הגבינה, מסת הגבן המסונן לא תאמה את ההשערה. נבקש את עזרתכם בהסבר ברמה מספקת מדוע זה קרה ולמה התמתנה מסת הגבן בריכוזים הגבוהים יותר.
תודה רבה!