ניסוי בפפסין וחלבון

היי,
אני תלמיד בכיתה יא' ולפני כשבוע ביצענו ניסוי בביולוגיה,
הניסוי הכיל יצירת סביבות עם רמת PH שונה, סביבות המכילות חלבון בכמות שווה, ולאחר מכן הוספת פפסין בכמות שווה וחימום המבחנות.
התוצאות הן שהמבחנות עם הPH הנמוך יותר היו שקופות יותר אבל מPH מסויים כולן היו אותו דבר.
אנו יודעים כי פפסין הוא אנזים שעובד בקיבה ולכן סביבתו האופטימלית היא PH נמוך, אבל למען הדוח אני צריך רקע תיאורטי מפורט שיסביר את התופעה, וכל אחד ממשתניה.
בנוסף, האם התוצאות שיצאו הן הגיוניות?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן