ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים

היי אני שינת בכיתה י"ב,
ערכנו ניסוי בנושא השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים, בחרנו ארבעה סוגי סוכר : גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז וסוכרוז.
שמנו את הסוכר בשמרים בתוך מבחנות : 5 מיליליטר תרחיף שמרים על גרם אחד מכל סוג סוכר. השארנו אותם למשך 20 דקות. בתוצאות קיבלנו שמלטוז הוא היעיל ביותר בפער רב מבין ארבעתם לאחר מכן היה גלוקוז פרוקטוז ולבסוף סוכרוז(בדקנו לפי גובה הקצף). כל זה למרות שבספרות רשום שגלוקוז הוא היעיל ביותר לנשימת שמרים. אם למישהו יש הסבר למה יצאו לנו תוצאות כאלה ? אולי זה קשור לחדירות הסוכר ?
תורה רבה !

דילוג לתוכן