ניסוי ביוחקר – השפעת ריכוז חומצה על קצב נביטת זרעי החרוב

 

שלום,

העמדתי בחודשים האחרונים ניסוי בביוחקר בביולוגיה. בניסוי השרתי זרעי חרוב בריכוזים שונים של חומצת מלח ובדקתי את השפעתם על קצת נביטת זרעי החרוב.
העיקרון הביולוגי שעמד מאחורי הניסוי הוא שזרעי החרוב, אותם השרתי וגידלתי בצלחות הפטריות, שייכות לקבוצת הזרעים בעלי קרום עבה,  שעוברים במערכת העיכול של בעלי החיים ואחרי שבעלי החים מפרישים אותם, הקרום העבה נפגע ויש אפשרות למים לספוח לזרעים והזרעים מתחילים לנבוט.

בניסוי המקדים בדקתי, מה הריכוז האופטימלי בהם נובטים זרעי החרוב, ומצאתי שבריכוז של   0.1 M ו0.0.1M יש צמיחה אופטימלית. את הניסוי הזה העמדתי בחודש שלישי, מרץ. 
כעת תנאי מזג האוויר קצת שונים, ובניסוי שהעמדתי עכשיו יש לי עובש בזרעים ובצלחות על גביי נייר הסינון ואין כמעט נביטה בשום ריכוז, גם לא בריכוזים האופטימליים.

 מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לכך ?, ואיך אוכל לפתור אותה ? האם יש עוד דרך שבה אוכל לבדוק מהו הריכוז נביטה האופטימלי מלבד ספירת אחוז הזרעים בהם הופיע השורשון?.

אשמח לעזרה כמה שיותר מהר, תודה רבה.

כתיבת תגובה