ניסוי ביוחקר: אוסמוזה בתפוחי אדמה

בשאלת החקר: מהי השפעת הטמפרטורה על קצב האוסמוזה של גלילי תפוחי אדמה בדקנו בשני ריכוזי תמיסת מלח (NaCl (0.5%, 1%
נבדקו בטמפרטורות 25, 30 ו-60 מעלות צלזיוס.
בניסוי של 0.5% התקבלו התוצאות הבאות: בטמפרטורה הנמוכה שנבדקה אחוז השיונוי היה: 4.45%, בטמפרטורה של 30 הייתה עלייה רק ב3.5% ואילו ב60 מעלות צלזיוס הייתה עלייה של 5.73%.
אנו צפינו לראות כי ככל שהטמפ עולה אחוז המשקל של תפוח האדמה יעלה גם. אך ב 30 מעלות ניתן לראות שאין התאמה למגמת העלייה שצפינו. כמו כן גם כשחזרנו על ניסוי זה בריכוז של1% נראו תוצאות זהות.
נשמח לקבל הסבר מדוע ב30 מעלות העלייה לא התרחשה כצפוי.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן