נביטת זרעי שעועית המש

שלום, אנחנו תלמידות מגמת ביולוגיה. ערכנו ביוחקר בנושא: השפעת הטמפרטורה על נשימת זרעי שעועית המש.
בתוצאות הניסוי שערכנו גילינו, כי הטמפרטורה המיטבית של נשימת זרעי המש היא בערך 45 מעלות. רצינו לדעת מדוע הטמפרטורה המיטבית כל כך גבוהה? 

לקחנו מבחנות בכל מבחנה  טיפטפנו 3טיפות של פנול פתלאין ,לאחר מכאן שמנו בכל מבחנה 2 סנטימטר של כדוריות זכוכית על מנת שלא יהיה מגע ישיר בן נבטי המש לפנול פתלאין ,לכל מבחנה הכנסנו 50 זרעי מש ופקקנו את המבחנה לגמרי(הם היו אטומות ).

לאחר מכאן הכנסנו את המבחנות לאמבט מים בטמפרטורה של 15 מעלות צלזיוס וחיקינו על להעלמות הפנול פתלאין.

ביצענו את הניסוי בנוסף גם בטמפרטורות 25,30,40,45,50 מעלות צלזיוס.

הטמפרטורה בה נעלם הכי מהר האינדיקטור (פנול פתלאין )היתה 45 מעלות. מכאן הבאנו שזוהיא הטמפרטורה המיטבית של נשימת מש.

רצינו לדעת איך היתכן שהטמפרטורה המיטבית שלו כל כך גבוהה?

הניסוי ניבדק על ניבטי מש-זרעי מש שהונבטו בערך 3 ימים.

 

תודה רבה!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן