במהלך עבודת ביוחקר, ניסו תלמידי להנביט זרעי תפוח מהזן Cripps Pink (Pink Lady) וגילו שכשליש מהזרעים החלו בנביטה בתוך הפרי. חלק מאלה היו בעלי נביטה של מעל 5 מ"מ. קראנו על התופעה שמכונה Vivipary והבנו שזו תופעה המאפיינת צמחים של אזורים לחים טרופיים (כמו מנגרובים). לא מצאנו כל התייחסות לתפוחים (אם כי ראינו תמונות של התופעה בעגבניות).
התלמידים שיערו (בהתבסס על מקורות) שייתכן וזרעים אלה לא יתפתחו לנבטים בעלי חיות גבוהה בגלל ניצול מוקדם מדי של חומרי תשמורת בזרע או אפילו אי אגירת מספיק חומרי תשמורת בגלל מנגנונים שקשורים בחומצה אבציסית ורגישות לה.
התלמידים זרעו את הזרעים בשלוש קבוצות: זרעים עם נביטה מוקדמת משמעותית, זרעים שרק החלו לנבוט בתוך הפרי וזרעים שלא החלו בנביטה. להפתעתם דווקא הזרעים עם הנבטים הגדולים בתוך הפרי, הקדימו לנבוט ויצרו נבטים גדולים בעלי עלים ירוקים. האם יש הסבר לתופעה? האם נביטה מוקדמת דווקא מעניקה יתרון לזרעים בתחרות לאחר הנביטה? האם אין קשר לחומצה אבציסית והשפעתה על חומרי תשמורת?