מספר שאלות בנושא נשימה תאית של שמרים בנוכחות סוכרים שונים

שלום,  אני עושה כרגע עבודת חקר על נשימה תאית של שמרים (שמרי אפייה) בנוכחות סוכרים שונים ועלו לי מספר שאלות.
1. מדוע גלוקוז עדיף על פרוקטוז? הרי בתהליך הגליקוליזה הגלוקוז בסופו של דבר הופך fructose 6 phosphate אחרי שני שלבים(שניהם צורכי אנרגיה) והפרוקטוז יכול להפוך לfructose 6 phosphate אחרי שלב אחד בלבד. קראתי שפרוקטוז צריך קודם להיהפך לגלוקוז ע"מ להיכנס לגליקוליזה. אם זה נכון מדוע? ואם זה לא נכון, מדוע בכל זאת גלוקוז עדיף על פרוקטוז?
2. קראתי שריכוז הסוכר העדיף על מנת לבצע את הניסוי הוא 2%, האם זה נכון? אם כן, כיצד אני עושה זאת הרי אם אני פשוט מדלל נניח 2 גרם של כל סוכר (גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, לקטוז ועמילן) עם 100 מיל' מים מזוקקים, האם אני לא מתעלם מהמשקל המולקולרי השונה של כל סוכר?
3. באם אני משתמש ב2 גרם סוכר מדוללים ב100 מיל' מים מזוקקים כמה גרם של שמרים עליי לשים להערכתך? באופן כללי מה היחס וכמות שמרים – סוכר האידיאלי לדעתך ע"מ לקבל תוצאות שנעות בין 1 מיל' ל-3 מיל' של פחמן דו חמצני שנוצר כתוצאה מהתגובה?
4. לצערי הניסוי הסופי יהיה חייב להיערך תחת מגבלות זמן נוקשות, לאורך כמה זמן, להערכתך כדאי לתת לתגובה בין הסוכרים השונים לשמרים להתרחש, ע"מ לקבל תוצאות הגיוניות וקבילות. תודה רבה, עילם

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן