למומחים שלום!
במסגרת הביוחקר שאני מגישה השנה התעוררו כמה שאלות בנוגע להשפעה ולמנגנון הפעולה של השום בגופנו.
במהלך הביוחקר חקרתי את ההשפעה של סוגי אנטיביוטיקה טבעית בכלל ושום בפרט על עיכוב גדילת חיידקי גרם חיובי וגרם שלילי. לאחר קבלת התוצאות, התברר שהשפעתו של השום הייתה עצומה על חיידקי גרם שלילי ועיכבה אותם בצורה יעילה, בעוד שכמעט ולא הייתה השפעה על חיידקי גרם חיובי.
השאלות שאשמח אם תענו לי עליהן הן:
1. מהו מנגנון הפעולה של השום?
2. מדוע התקבלו דווקא תוצאות אלו ולא אחרות? האם יכול להיות שפעילות השום לא מושפעת כלל מהימצאות/ היעדר הדופן בחיידקים?
3. כידוע קיימים במערכת העיכול גם חיידקי גרם שלילי טובים שעוזרים לנו. מדוע אם כך מומלץ לאכול שום ביומיום? מדוע השום לא משפיע על חיידקים אלו ולא פוגע בהם ובפלורה הטבעית שבגופנו?
4. מהו מסלולו של השום בגוף?
אשמח אם תענו לי בהקדם. זה מאוד יעזור לי להתקדם הלאה עם העבודה 🙂
תודה רבה ויום טוב,
אנה.