שלום, במסגרת לימודי הביולוגיה בכיתה י"ב, אני וחברי לקבוצה עובדים על עבודת הביודע במסגרתה אנחנו חוקרים את ההשפעה האנטיבקטריאלית של ניצני ציפורן טחונים (התבלין).
את הציפורן אנחנו ממצים בתמיסת LB שבה אנו מגדלים את החיידקים וקוראים את עכירותה בספקטרופוטומטר.
רצינו לדעת מהו מנגנון הפעולה המדוייק בו פוגע היוג'ינול אצטט בקרומי התאים של החיידקים (דבר עליו קראנו במחקרים).
מהו השינוי הכימי שמתרחש בציפורן או בקרום בעקבות נוכחות הציפורן שגורם להרס הקרום?
המון תודה, אסתר, עמית ואודי.