שלום רב,
כחלק ממחקר הביודע שאנו עורכים, אנו בודקים את השפעת הג'ינג'רול (חומר פעיל משורש הג'ינג'ר) על חיידקים . כדי לבדוק את ההשפעה על חיידקים נבצע זריעה על צלחות פטרי. מכיוון שהמצע של החיידקים בצלחות הוא אגר, ואילו לג'ינג'רול יש מסיסות נמוכה במים, אנו מבקשים את עזרתכם במציאת ממס המותר לשימוש תלמידים שהן ימיס את הגי'נג'רול והן יתמוסס באגר.
(בניסוי על קינמון משנים קודמות תלמידים נתקלו בבעיה דומה, ובאופן מקרי גילו ששמן סויה המיס את הקינמון והתמוסס באגר).