שלום,
בעבודת הביוחקר שלנו בדקנו את השפעת מיצוי שמן הלבנדר על זרעי שעועית מש נובטים. אנחנו מתקשות למצוא מידע מדעי על שמן הלבנדר. באחד מהמקורות מצאנו ששמן הלבנדר אכן מתמוסס במים ולכן בניסוינו לקחנו פרחי לבנדר יבשים וחלטנו אותו ע"י מים רותחים, השארנו את זה 24 שעות ומכך התקבל מיצוי לבנדר מרוכז מאוד (הריכוז ידוע). נשמח אם תוכל לתת לנו מידע על ההרכב הכימי של שמן הלבנדר ואם אכן לעובדה ששמן הלבנדר מתמוסס במים. אם יש בידך עוד מידע שקשור לצמח הלבנדר ומאפיניו נשמח לעזרתך.
תודה רבה ויום טוב,
יעל עמית.