שלום,
אני וחברתי תלמידות כיתה יב' מבצעות עבודת ביוחקר. בעבודת הביוחקר שאלת החקר היא:
מה הקשר בין ריכוז מיצוי שום לבין מידת עיכוב גדילת חיידקי Eschrichia coli
כדי לבדוק את שאלת החקר שלנו ביצענו מספר ניסויים. את הניסויים ביצענו בעזרת דיסקיות הטבולות בריכוזי שום שונים עם אתנול. כדי לראות את השפעת השום על החיידקים חישבנו את קוטר ההילה סביב כל דיסקית (בדקנו גם את השפעת האתנול על החיידקים והורדנו את קוטר ההילה מהתוצאות שהתקבלו).התוצאות שהתקבלו-
ריכוז מיצוי השום (גרם מ"ל) | קוטר ההילה בממוצע (ס"מ) |
1 | 0.677 |
2 | 0.244 |
3 | 0.377 |
4 | 0.33 |
5 | 0.2 |
תוצאות דומות קיבלנו בניסוי נוסף. לפי התוצאות ניתן לראות שככל שריכוז השום עולה כך קוטר ההילה קטן כלומר ההשפעה של השום על חיידקי אי.קולי בריכוזים גבוהים קטנה יותר מבריכוזים נמוכים. מלבד זאת ראינו שבריכוזים של 2 גרםמ"ל ו-6 גרםמ"ל התוצאות אינם טובות ופוגעות במגמה הקיימת.
נשמח לשמוע את דעתכם לגבי תוצאות הניסוי, והאם תוכלו לספק מסקנות בדבר התוצאות. בנוסף, נשמח לקבל כל מקור אשר יספק לנו מידע על פעולת השום עם חיידקי האי.קולי
תודה מראש,
שיר ונועה