מהי השפעת שמן רוזמרין על עיכוב התרבות חיידקי E.coli?

שלום רב, בביוחקר שלנו אנו בודקות את ההשפעה של שמן אתרי רוזמרין על עיכוב התרבות חיידקי אי קולי. מצאנו את רוב המרכיבים של שמן הרוזמרין: camphor ,1,8-cineole, verbenone, borneol, α-pinene . אך לא הצלחנו למצוא את המנגנון פעילות המדויק של כל מרכיב בשמן הרוזמרין, וכיצד הוא גורם למות החיידק. אנו יודעות כי המנגנון הכללי של השמן האתרי (מהיותו הידרופובי) הוא לחדור את הממברנה החיצונית ובכך עלול לגרום לדליפת מולקולות ויונים חיוניים. רצינו לדעת האם יש לשמן הרוזמרין מנגנון ספציפי יותר בו נגרם מוות לחיידק? ומהו המנגנון הספציפי של כל מרכיב בשמן הרוזמרין בו נגרם מוות חיידקי.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן