מדוע מוסיפים חנקן על מנת להוציא חמצן מבקבוקי יין?

שלום רב,



יש לי שאלה על תהליך ייצור יין – שאלה של כימיה.



הייתי בסיור ביקב, והסבירו לנו שלאחר שהיין מתיישן בחביות, מעבירים אותו לבקבוקי זכוכית לאחסון למשך חצי שנה. לאחר חצי השנה הזאת מכניסים את הבקבוקים לתוך מכונה שמחדירה לתוכם גז חנקן – שהתפקיד שלו זה להוציא גז חמצן במידה והצטבר בתוך הבקבוק עם היין.



אז השאלה שלי היא כזאת:



1) למה חמצן הוא לא טוב כשהוא בא במגע עם יין? איזה תהליך כימי קורה שם? חמצון-עם מי?



2)כשמוסיפים את גז החנקן שתפקידו להוציא/אולי לספוח את גז החמצן בבקבוק – איזה תהליך קורה?מהו התוצר של התהליך?





בתודה מראש



דור

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן