במסגרת ביוחקר בבית ספר ערכנו ניסוי הבודק את קצב פירוק מי החמצן בחמישה אורגניזמים (גזר, קישוא, תפו"א, בטטה ופלפל אדום) ביחס לזמן(לדקה)-כלומר איזה אורגניזם מפרק בצורה המהירה ביותר את מי החמצן שהצטברו בתאים. מצאנו כי גזר הוא האורגניזם שקצב הפירוק בו היה המהיר ביותר- כלומר מצוי בו ריכוז גבוהה של האנזים קטאלאז שאחראי על פירוק מי חמצן. (סדר מהירויות הפירוק של האורגניזמים הוא:1.גזר 2. בטטה 3.תפו"א 4. קישוא 5. פלפל אדום)
מה ההסבר לכך שדווקא בגזר יש פירוק מהיר יותר משאר האורגניזמים הנבדקים?